deskar Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2009 καλημέρα συνάδελφοι.μου προτείναν να αναλάβω την μελέτη ενίσχυσης ενός υπάρχοντος κτιρίου του 1965 (σεισμοπληκτου) στην επαρχία (Βαρθολομιό).το κακό είναι ότι στην υπάρχουσα άδεια έχουν εξαφανισθεί οι ξυλότυποι,οπότε δεν έχω κάτι για να δω τι είχε γίνει εξαρχής πέραν των σχεδίων αποτύπωσης..το κτίριο είναι μονοκατοικία κατόψεως περίπου 100 τ.μ.στις κολώνες έχει αστοχίσει το μπετον (φεύγουν ολοκληρα κομμάτια) ενώ στις πλάκες έχουμε ρηγματώσεις.αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αξιζει να αναλαβω αυτή τη μελέτη από άποψη ευθύνης,τι ευθύνη έχω ως μηχανικός (μη πάμε και φυλακή) και τέλος αν θέλει να κανω κανονική μελέτη σε στατικό πρόγραμμα για κατι τετοιο ή απλά να ακολουθήσω τις μεθόδου που περιγράφει ο ΟΑΣΠ για τα σεισμοπληκτα.Σε τι πρόγραμμα πρέπει να το δουλέψω?
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2009 ενίσχυση και προσθήκη ή απλά ενίσχυση? από το γεγονος ότι ηταν ισόγειο και έχει βλάβες συν την κατασταση που περιγράφεις καταλαβαίνεις ότι σε τι κατασταση ειναι ο Φ.Ο.
deskar Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2009 οχι προσθήκη μόνο ενίσχυση του υπάρχοντος.τι εννοεις οτι καταλαβαίνω σε τι κατάσταση είναι ο φέρων?
jackson Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2009 Τι είναι Φ.Ο.?.....ΟΚ.. Μαλλον φέρων οργανισμός.
CVENG Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10 , 2009 Τι είναι Φ.Ο.?.....ΟΚ.. Μαλλον φέρων οργανισμός. Φ.Ο. = Φερων Οργανισμος
deskar Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Τελικά βρε παιδιά τι να κάνω?Να το αναλάβω ή όχι?Με αγχώνει η όλη κατάσταση...Είναι ριψοκίνδυνο?
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 νομιζω κανεις δεν θα σου πει να ή οχι. εσυ ξερεις την κατάσταση του κτιρίου και την ικανοτητα τη δική σου να το αντιμετωπίσεις edit: α, και το κυριότερο, εσυ ξερεις τον εργοδότη σου
howard_roark Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 πάντως για να ρωτάς εδώ μάλλον δεν είσαι και πολύ σίγουρος ότι έχεις την ικανοτητα να το αντιμετωπίσεις. Αν λοιπόν δεν έχεις κάποιον συνεργάτη ή γνωστό με σχετική εμπειρία για να το δείτε μαζί θα σου έλεγα πρόσεχε.
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Ανέλαβέ το. Μην μασάς. Μελέτη θέλει και δουλειά. Κάν' το μαζί με έμπειρο συνάδελφο αν και πάλι ψιλομασάς.
gekozy Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2009 μονώροφο και με τόσο μεγάλες ζημιές, τι ενίχυση θα κάνεις; Έχω την εντύπωση οτι θα είναι πιο οικονομικό να το κατεδαφίσεις και να το ξαναχτίσεις απο την αρχή.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα