Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα "Σπίτι μου" Διαλυτική Αίρεση / Εσωτερική Διαμόρφωση


PPP

Recommended Posts

Καλησπέρα! αν κάποιος έχει κάποια πληροφορία θα το εκτιμούσα. έχω κάνει συμβόλαιο με το πρόγραμμα σπίτι μου και η τράπεζα υπέδειξε κάποιες διορθώσεις. βλέπω ότι έρχεται η προθεσμία και η συμβολαιογράφος καθυστερεί με αποτέλεσμα να μείνω ξεκρέμαστος αν δεν γίνουν άμεσα οι διορθώσεις.

για να εξασφαλιστώ κ εγώ κάπως άλλα και η πωλήτρια διότι δεν έχω άλλο τρόπο να της καταβάλω το τίμημα αν ακυρωθεί η αίτηση μου, προτάθηκε από άλλο συμβολαιογράφο αφού θα γίνει διόρθωση να μπει και η διαλυτική αίρεση.

1) γίνεται αυτό ;

2) αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή στο κτηματολογικό γραφείο του πρώτου συμβολαίου, αρκεί η διόρθωση που θα καταθέσουμε εκ νέου καθώς και η παρέλευση της προθεσμίας αν δεν εκταμιευθεί το δάνειο εν τέλει, ώστε να επιστρέψει το ακίνητο στην πωλήτρια ;

3) μπορεί να αναλάβει άλλος συμβολαιογράφος την υπόθεση ; διότι δεν με εξυπηρετεί η συγκεκριμένη καθόλου

4) να πατήσω στο γεγονός ότι μέρος των νομίμων τετραγωνικών έχει διαμορφωθεί ως ωκ άλλα δεν αναγράφεται στο συμβόλαιο η δεν αποτυπώνεται στην κάτοψη ;

Σας ευχαριστώ !

 

Παρατήρηση

Μη γράφεις με Κεφαλαία και χωρίς τόνους.

Κάνε διόρθωση το κείμενο σου πατώντας τις 3 τελίτσες άνω δεξιά από το κείμενο και επιλέγεις επεξεργασία, για να μη κλειδώσει.

Είναι υποχρεωτικό από τους κανόνες του Φόρουμ

 Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

- Αν δεν γινουν οι διορθωσεις που ζηταει η τραπεζα, δεν προκειται να πληρωθεις. Και δξ γιατι δεν δωσατε ενα σχεδιο συμβολαιου στη νομικη υπηρεσια της τραπεζας, πριν την υπογραφη του, ωστε να σας επισημανει τυχον "λαθη".

- δξ ποιος προτεινε την διαλυτικη αιρεση, αλλα και δεν προσφερει τπτ και εαν τεθει θα πρεπει να γινει αρση πριν την ληψη των χρηματων...

- εχεις προβλημα στο "4" εάν η κατοψη του συμβολαιου δεν ειναι ιδια με την πραγματικοτητα.

 Να μιλησει ο δικηγορος σου με την τραπεζα.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, PPP said:

 

4) ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΩΣ WC ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η ΔΕΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΨΗ ;

Παρατήρηση

Μη γράφεις με Κεφαλαία και χωρίς τόνους.

Κάνε διόρθωση το κείμενο σου πατώντας τις 3 τελίτσες άνω δεξιά από το κείμενο και επιλέγεις επεξεργασία, για να μη κλειδώσει.

Είναι υποχρεωτικό από τους κανόνες του Φόρουμ

 Didonis

Όπως πολύ εύστοχα αναφέρει παραπάνω ο Δημήτρης, εικάζω ότι σε πρώτη φάση ολοκληρώθηκε νομικός και τεχνικός έλεγχος-εκτίμηση. Το προς αγορά διαμέρισμα/κατοικία έχει αυθαίρετους χώρους εκτός περιγράμματος (ενδεχομένως καταπατείται κοινόχρηστος χώρος οικοδομής/οικοπέδου) και πρέπει να διορθωθεί η σύσταση οροφοκτησίας. Συνήθως, 9/10 φορές αυτό συμβαίνει. Επομένως, αν όντως έχεις μια τέτοια περίπτωση, πρέπει πρώτα να γίνει διόρθωση σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του τεχνικού-νομικού ελέγχου της τράπεζας και μετά θα αποστείλεις στην τράπεζα το τελικό συμβόλαιο προς επανεκτίμηση της υπόθεσης για να προχωρήσει η εκταμίευση. Τώρα, αν έχεις μόνο μια αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης (προσοχή, όχι διαμερισμάτωσης) σε ένα διαμέρισμα, σαφώς τα πράγματα είναι πιο εύκολα καθώς δεν απαιτείται τροποποίηση της σύστασης.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 ειλικρινά είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα.

Λογω ανελαστικών προθεσμιών του προγράμματος είναι πολύ ρεαλιστικό σενάριο το να μην προλάβω, και η Τράπεζα δεν είναι στο χέρι της η παράταση δυστυχώς.

Και ερωτώ:

- αν δε δεχθεί διόρθωση συμβολαίου με διαλυτική αίρεση η τράπεζα, και δούμε παρόλη την πρώτη διόρθωση ότι και πάλι δεν προλαβαίνω, γίνεται και 2η διόρθωση ώστε να μπει διαλυτική αίρεση και να λήξει ανώδυνα ;

Κι ας κρατήσουν την δική μου συμμετοχή οι πωλητές.

Απλά σε διαφορετική περίπτωση δεν έχω τι να κάνω! ούτε μετρητά να το εξοφλήσω ούτε άλλο δάνειο εκτός προγράμματος με καλύπτει στο ποσό δυστυχώς.

Πως μπορω να διασφαλιστώ γιατί έχω πελαγώσει. 
Χίλια Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Link to comment
Share on other sites

Μη έχοντας γνώση της υπόθεσης και των παρατηρήσεων-διορθώσεων που κατέδειξε ο τεχνικός και νομικός έλεγχος του ακινήτου, υποθέτω και πάλι ότι αν δεν προσκομίσεις ότι ζήτησαν υπογραφή δανειακής σύμβασης δεν θα γίνει. Στο μόνο που σε αφήνουν να προσκομίσεις κατά την υπογραφή του συμβολαίου είναι την ηλεκτρονική ταυτότητα και το πιστοποιητικό πληρότητας, έγγραφα τα οποία έτσι και αλλιώς απαιτούνται πριν την υπογραφή του συμβολαίου. Δυστυχώς για το πρόγραμμα "σπίτι μου" έχουμε να πούμε πολλά αρνητικά, όχι ως προς την γενική του φιλοσοφία, αλλά ως προς τους όρους και περιορισμούς που περιλαμβάνει, οι οποίοι-ως αναμενόταν-δημιούργησαν μεγάλη στρέβλωση στην κτηματαγορά αναφορικά με τα κτίσματα μεγάλης παλαιότητας με αποτέλεσμα την τεχνητή αύξηση των ζητούμενων τιμών πώλησης των ακινήτων αυτών. Η γνώμη μου στο θέμα σου είναι να πας στην τράπεζα και να σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Μη χάνεις χρόνο με διαδικτυακή βοήθεια. Η διαλυτική αίρεση, όπως μας είπε ορθότατα και ο Δημήτρης παραπάνω, κρύβει κινδύνους. Φαντάσου, για κάποιο λόγο να κάνεις ένα τέτοιο συμβόλαιο και να μην χορηγηθεί το δάνειο. Έπειτα θα πρέπει να το "επιστρέψεις" και να χάσεις χρήματα που θα έχεις πληρώσει (πχ μεσιτικά, έξοδα φακέλου, προσημειώσεις κλπ).

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Είναι διόρθωση ως προς τη σύνταξη του κειμένου όχι κάποιο νομικό ή τεχνικό ελάττωμα του ακινήτου.

Το γνωρίζω το τελευταίο, έχετε δίκιο, αλλά από το να χρωστάω και να μην μπορώ να βρω τα υπόλοιπα το προτιμώ ειλικρινά.

Αν έρθει αυτή η δυσάρεστη θέση, αν γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να προβώ σε 2η διόρθωση συμβολαίου και να εντάξω τη διαλυτική αίρεση θα το εκτιμούσα.


Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας όλους πραγματικά !

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.