Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπαγωγή σε εξ αδιαιρέτου ακίνητο από κληρονομιά (ερώτηση ιδιώτη)


Yona

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. akis73)

 

Καλησπέρα σας. Δεν είμαι μηχανικός και για αυτό συγγνώμη αν δεν χρησιμοποιήσω τη σωστή ορολογία. Βρίσκομαι σε ένα αδιέξοδο και ζητώ τη συμβουλή σας. Έχω με τον θείο μου εξ αδιαιρέτου ένα ακίνητο εντός σχεδίου σε νησί των Κυκλάδων. Το είχε με τον πατέρα μου, ο πατέρας μου απεβίωσε και εγώ είμαι η κληρονόμος του. Το ακίνητο έχει διάφορες μικρές παραβάσεις, οι οποίες πρέπει να τακτοποιηθούν προκειμένου μετά να προχωρήσουμε σε σύσταση ιδιοκτησιών και διανομή. Ο μηχανικός μου έχει κάνει και καινούργια σχέδια και όλη τη μελέτη, αλλά ο θείος μου αρνείται να υπογράψει (γενικά αρνείται τα πάντα). Αυτό με κρατά όμηρο, καθώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα με το ακίνητο. Πώς μπορώ να προχωρήσω; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Πρώτα θα πρέπει να κάνεις αποδοχή κληρονομιάς για το ποσοστό σου. Η υπαγωγή αυθαιρεσιών στο Ν. 4495, λόγω του ότι το ακίνητο είναι εντός σχεδίου, μπορεί να γίνει νομίμως, ανεξαρτήτως της συναίνεσης του ετέρου συνιδιοκτήτη. Για τα υπόλοιπα θα συμβουλευτείς δικηγόρο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

πολυ σωστα

[παυλο τις καλησπερες μου]

 πας με το 98 παρ. 4

4. Συγκύριοι εξ αδιαιρέτου σε οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία ή σε κτίσμα χωρίς σύσταση οροφοκτησίας εντός σχεδίου πόλεως, ανεξαρτήτως ποσοστού συγκυριότητας, αυθαίρετων κτισμάτων ή νόμιμων κτισμάτων με αυθαίρετες μικρές παραβάσεις ή αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης μπορούν να ζητούν την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις του παρόντος κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 99 επ., ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης των λοιπών εξ αδιαιρέτου συγκυρίων. Υπόχρεος προς καταβολή του παραβόλου υπαγωγής και των αναλογούντων προστίμων είναι ο δηλών την αυθαιρεσία συγκύριος, ο οποίος διατηρεί τα εκ του νόμου αναγωγικά του δικαιώματα έναντι των λοιπών συγκυρίων. Σε κάθε περίπτωση, οι λοιποί συνιδιοκτήτες μπορούν να αποπληρώνουν τις ορισθείσες δόσεις των αναλογούντων προστίμων αυτοβούλως, σύμφωνα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους, ύστερα από σχετική έγγραφη ή ηλεκτρονική δήλωσή τους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.