Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καμινάδα τροχήλατης ψησταριας


Walther580

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω μια τροχήλατη ψησταριά αερίου στον ακάλυπτο της διπλοκατοικιας που μένω, και έχω αποκλειστική χρήση. Την ακουμπάω στον απέναντι τοίχο από την διπλοκατοικία, που συνορεύει με τον πίσω τοίχο της μονοκατοικίας του γείτονα. Για να μην ενοχλώ κανέναν με καπνούς,γιατι ψήνω αρκετά συχνά,έκανα κατά παραγγελία φούσκα και χωνιά φ150 τα οποία έφτασαν σε ύψος από το έδαφος περίπου 4 μέτρα.Δυστυχως όταν φυσήξει λιγο η καπνά παει κατευθείαν στον απο πάνω ιδιοκτήτη του πρώτου ορόφου μιας και είναι περίπου στο ίδιο ύψος η απόληξη του χωνιού μου με το μπαλκόνι του,ας είμαι και 4 μέτρα απέναντι του και επισης δεν έχω καλή φυσική ελξη. Η επιφάνεια που ψήνω είναι 70 επι 50 και η κατασκευή της φούσκας έχει το ίδιο εμβαδό και 50 πόντους ύψος,καταλήγοντας σε φ150. Η αρχή της είναι σε ύψος 50-60 πόντους από την επιφάνεια ψησίματος . Έτσι λοιπόν ψάχνω να βαλω κάποιο εξαεριστήρα στα χωνιά αλλά επειδή αυτοι που είναι υψηλής θερμοκρασιών,είναι ακριβοί, σκέφτηκα να στελνω αέρα στο χωνι σε κάποιο ύψος ώστε να δημιουργήσω καλύτερη έλξη τραβώντας την κάπνα από κάτω. Με μια κατασκευή χωνιού σε αμβλεια γωνία να στελνω αέρα. Η ερώτηση μου είναι σε τι ύψος πάνω από την φούσκα να βαλω το ειδικό χωνι με την ενσωματωμένη γωνία και ποσό μακριά να είναι το μοτερ που θα στέλνει αέρα. Παιζουν κάποιο ρόλο αυτά τα 2 που ρωτάω ή απλά να τα βαλω χαμηλά και κοντά και τελείωσε? Ευχαριστω.

IMG_0667.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Προτείνω να πετάξετε και τη φούσκα και τη σωλήνα και να αφήσετε ελεύθερη την ψησταριά.

Αν πάλι ενοχλείται ο γείτονας... φωνάξτε τον για μιά μπυρίτσα...

Edited by antloukidis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Walther580

Διαφωνώ ριζικά με τον αξιοσέβαστο και ικανότατο συνάδελφο antloukidis.
Η ενόχληση που προξενείται στους γείτονες από τον καπνό είναι ανυπόφορη.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποια αποτελεσματική πρακτική σχετικά με την καμινάδα.
Γνωρίζω όμως, ότι μία από τις χειρότερες καταστάσεις που υπάρχουν είναι οι διαμάχες και το αρνητικό κλίμα μεταξύ γειτόνων.
Το να μην ενοχλούμε τους γείτονές μας δεν είναι μόνο ζήτημα σεβασμού των άλλων, είναι —πρωτίστως— θέμα αυτοσεβασμού.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στο χωριό μου λένε μια παροιμία... "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους πωπούς"! Δηλαδή, με άλλα λόγια η καμινάδα που έχετε κάνει, οφείλει να πληροί ορισμένες προδιαγραφές "ύψους" κ.λπ. αναλόγως, όχι βεβαίως όπως μας βολεύει, αλλά που έχουν σχέση με τη θέση της, τις αποστάσεις από τα όμορα και το κυρίως κτίσμα, αλλά και τα "τελικά ύψη" των κτιρίων αυτών. Για ψάξτε το λίγο και θα τη βρείτε τη λύση, που θα σας ικανοποιεί όλους....

Link to comment
Share on other sites

50 λεπτά πριν, tetris said:

....η απόληξη της καμινάδας οφείλει να είναι σε απόσταση >=10 μ από όμορα ανοίγματα

εκτός αν έχει γείτονα εμένα που θα του έδινα και τα δικά μου κοψίδια να βάλει ....... 

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους γείτονες. Ίσα ίσα μου φέρνουν και τους ψήνω. Εγω ήθελα να είμαι απέναντι τους σωστός. Γίαυτο και χρεώθηκα 100+ ευρώ για φούσκα,χωνιά και καπέλο. Όχι γι εμενα, αλλά για την καλή γειτονία. Παντού χύμα τις έχουν όλοι. Ακόμη και στα μπαλκόνια. Απλά εγω σέβομαι τον διπλανό μου. Το θέμα μου είναι αν γνωρίζετε αν ένα ημιταφ με το μοτεράκια επάνω να στέλνει αέρα στη καμινάδα,ώστε να δημιουργεί καλύτερη έλξη του καπνού,θα βοηθούσε. Ή θα το βαλω μέσα στα χωνιά, που για εκεί προορίζεται ή θα το κάνω έτσι όπως στην φωτό για να γλιτώσω τις επικαθήσεις που θα έχει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.