Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2009 Η σύνδεση σενάζ-στύλου δεν γίνεται για να μη δημιουργηθεί "κοντός" στύλος, όχι για κάποιον άλλο λόγο. Το να μην πέσει η τοιχοποιία μας ενδιαφέρει και πολύ γιατί μπορεί να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές από τοίχους που θα πέφτουν από ψηλά πάνω στους περαστικούς. Ο σεισμός της Καλαμάτας μας έδειξε πόσο σημαντική είναι η ευστάθεια των τοίχων και η καλή στερέωσή τους στον φέροντα οργανισμό του κτηρίου.
xaniared Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2009 Απο καθηγητη ειχα ακουσει και εγω οτι η καλυτερη θερμομονωση ειναι ο ''ακινητος'' αερας στο εσωτερικο της τοιχοποιιας.
Brasco Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Αυτό που λες αναιρεί της χρήση θερμομόνωσης στη διπλή τοιχοποιία. Ούτως ή άλλως όταν έχουμε διπλό κέλυφος τοιχοποιίας, επιχρισμένη εκατέρωθεν, ο εγκλωβισμένος αέρας ακίνητος είναι. Σαν να λέει ο καθηγητής δηλαδή μην χρησιμοποιήτε πετροβάμβακα, πολυστερίνη κ.λ.π. αλλά απλώς αφήστε κάποιο κενό.
xaniared Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Αν διαβασεις τα μυνηματα προηγουμενων θα δεις οτι επιβεβαιωνομαι
gio Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Όπως και να εχει το κενο αερο και απο μόνο του παρεχει μόνωση.Οχι ικανη αλλα ως ενα βαθμο.
achille Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2009 Αυτό που λες αναιρεί της χρήση θερμομόνωσης στη διπλή τοιχοποιία.Ούτως ή άλλως όταν έχουμε διπλό κέλυφος τοιχοποιίας, επιχρισμένη εκατέρωθεν, ο εγκλωβισμένος αέρας ακίνητος είναι. Σαν να λέει ο καθηγητής δηλαδή μην χρησιμοποιήτε πετροβάμβακα, πολυστερίνη κ.λ.π. αλλά απλώς αφήστε κάποιο κενό. Εξαρτάται, το κενό ανάμεσα στις δύο τοιχοποιίες δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, γιατί τότε θα έχουμε κίνηση του αέρα απο κάτω προς τα πάνω.
elef Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2009 Κατα την αποψή σας δεν πρέπει να συνδέουμε το σενάζ της τοιχοποιίας με τα Υ/Σ?
Clemenza Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2009 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2009 Εγω εχω μπερδευτει με το θεμα του "σφηνωματος"..... Τα ζητουμενα, κατα τη γνωμη μου, ειναι δυο: 1) Να μην εχουμε μεταφορα φορτιων απο δοκαρια σε μη φερουσα τοιχοποια. Με λιγα λογια να βρουμε τροπο κατασκευαστικα τα φορτια να "ρεουν" ακριβως με τον τροπο τον οποιο εχει προβλεφθει στην μελετη. π.χ. Η πλακα να μεταφερει τα φορτια της στα δοκαρια, τα οποια δοκαρια να τα μεταφερουν στα υποστηλωματα (ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΙΧΟΠΟΙΑ αν αυτη δεν ειναι φερουσα) κτλ. κτλ. Ο λογος ειναι προφανης: Στην μελετη η τοιχοποιια δεν εχει προβλεφθει να "σηκωσει" αυτα τα φορτια. Δεν μπορω να αντιληφθω ομως ΓΙΑΤΙ το σφηνωμα να εμποδιζει αυτη την μεταφορα φορτιων, μιας και η επιφανεια επαφης ειναι η ιδια. *** Αν η πολυουρεθανη εχει ελαστικες ιδιοτητες, τοτε θα ηταν ιδανικη λυση για την μη μεταφορα των φορτιων. 2) Κατα τη διαρκεια σεισμου να μην υπαρξουν ρωγμες ή, ακομα χειροτερα, "αποσυνδεση" μεταξυ τοιχοποιιας-δοκων-υποσυλωματων. Και σε αυτη την περιπτωση, δεν μπορω να καταλαβω γιατι μια τοιχοποια με σφηνωμα συμπεριφερεται καλυτερα απο μια τοιχοποια χωρις σφηνωμα... Help!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα