Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οπλισμένο Σκυρόδεμα και αντισεισμικές πατέντες


 

Πειστήκατε από την ευρεσιτεχνία; Ναι ή Όχι.  

22 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Πειστήκατε από την ευρεσιτεχνία; Ναι ή Όχι.



Recommended Posts

Η σεισμική μόνωση βασίζεται στην (τρόπον τινά) αποσύνδεση του κτίσματος από το έδαφος θεμελίωσης.Οι πρώτες ιδέες για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, προήλθαν (όπως ξαναέγραψα) από μη μηχανικούς. Άλλο μια ιδέα και άλλο μια ολοκληρωμένη -άρτια επιστημονικά και τεχνικά- μέθοδος. Δυστυχώς, οι περισσότερες ιδέες - προτάσεις χωλαίνουν σε δύο σημεία. Πρώτον στο απαγορευτικό κόστος κατασκευής (έχει αναφερθεί) και δεύτερον στις τεχνικές αδυναμίες εφαρμογής τους (επίσης έχει αναφερθεί).

 

Οι απόφοιτοι της φαρμακευτικής σχολής έχουν μεγαλύτερη σχέση με την ιατρική απ' ότι οι απόφοιτοι τεχνικών σχολών με την στατική. Όμως δεν έχω, ποτέ, ακούσει κάποιον φαρμακοποιό να ισχυρίζεται ότι έχει σπουδάσει ιατρική επειδή έχει παρακολουθήσει κάποια μαθήματα που σχετίζονται με αυτήν. Τέλος πάντων, δεν επιμένω άλλο πάνω σ' αυτό.

 

Δεν γνωρίζω το επιστημονικό υπόβαθρο των μελών του "Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας" (ανήκει στο Υπουργείο Ανάπτυξης), αλλά πολύ θα ήθελα να το μάθω.

 

Τέλος, σας εύχομαι -ειλικρινά- να βρείτε "Μηχανικούς να γνωρίζουν άριστα στατικές μελέτες" και "καθηγητές ή αρμόδιους επιστήμονες" που να αφιερώσουν χρόνο και να καταβάλλουν τον απαιτούμενο κόπο ώστε να σας "βοηθήσουν να βελτιώσετε τις πατέντες" σας.

Όταν καταστεί εφικτή η εφαρμογή τους και κατασκευαστεί κάποιο τεχνικό έργο βάσει της "αντισεισμικής πατέντας" σας, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εάν το δημοσιεύατε εδώ. Μέχρι τότε, καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 291
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εγώ θα σου πρότεινα να χρηματοδοτήσεις ένα διδακτορικό σε ένα από τα πολυτεχνεία της χώρας...γιατί χωρίς πείραμα ότι και να ισχυρίζεσαι δύσκολα θα γίνει αποδεκτό από τη βιβλιογραφία

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απάντηση στα παραπάνω. 1)Πώς μπορεί ένας που δεν είναι μηχανικός να ξέρει στατική.Η στατική μελέτη (τουλάχιστο τα βασικά)είναι μια.Όταν σπούδαζα έμαθα τον Γερμανικό στατικό κανονισμό.Έμαθα ΄1)Αντοχή υλικών 2)μηχανική 3)τοπογραφία 4)γενική δομική 5)οικονομική μελέτη 6)στοιχεία υδραυλικών μηχανών 7)δομικά υλικά.Και αυτά σάν δομικός.Μην υποτιμάτε τον κλάδο μου, γιατί λίγοι από σας ξέρουν στατική μέσω λογαρίθμων και πινάκων,για τον υπολογισμό των σιδήρων,το πάχος του σκυροδέματος και το Β αυτού.(τότε δεν υπείρχαν κομπιούτερς).Άλλα προσόντα.Είμαι 50 χρονών, και 40 χρόνια φούρναρης στην οικοδομή, με μεγαλοεργολάβο πατέρα στον Πειραιά για άλλα τόσα.Μάθενα στο σχολείο,έβλεπα στην πράξη.Μήπως η φορά των δυνάμεων άλλαξε φορά και δεν το κατάλαβα?2)Να σας λύσω την απορία πώς ανακάλυψα την εφεύρεση,είναι εφεύρεση γιατί το γράφει το δίπλωμα του Ο.Β.Ι με αναφέρει ως εφευρέτη.Αν δεν τον πιστεύεται, ρωτήστε το p.c.t που μου αποδίδει σε λίγο διεθνή δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Τέλος πάντων, μια μέρα έβλεπα τηλεόραση με θέμα εκπομπής ...γιατί οι παγόδες στην Κίνα δεν πέφτουν κατά την διάρκεια του σεισμού.Ένας μηχανικός παρατήρησε ότι ο κύριος λόγος ήταν ένας κεντρικός κορμός δένδρου που διαπερνούσε στο κέντρο τοις ασύνδετες κατά τα άλλα παγόδες.Την ώρα αυτή την προσοχή μου τράβηξε μια επιτραπέζια σιντιέρα (αυτές με το κεντρικό στέλεχος) Η σκέψη μου εκείνη την στιγμή πήγε στην βίδα και το ούπα. Αν βίδωνα το στέλεχος της σιντιέρας (ανελκυστήρα ή σταυροειδή κολόνα) με ένα μηχανισμό με το έδαφος ,και δημιουργούσα δύο ραντιεφ βάσεις με ελαστικά μεταξύ των , είχα λύση το πρόβλημα,της συμπεριφοράς των δυνάμεων του σεισμού ,στον υφιστάμενο σκελετό τού κτιρίου,ως πρός τον οριζόντιο και κάθετο άξονά του.Περισσότερα στην ιστοσελίδα. Απάντηση στατική δεν πήρα και δεν θα πάρω ....Μ.Φ.Χ Γιαννης ιος

Link to comment
Share on other sites

Απάντηση στατική δεν πήρα και δεν θα πάρω ....Μ.Φ.Χ Γιαννης ιος

τι δεν πήρες? σου κατέρριψε κανεις την "εφευρεση"? αλλά τι περιμένεις πραγματικα να πάρεις σαν απάντηση δεν μας λες?

το προβλημα σου γιαννη δεν ειναι αν στεκει σε θεωρητικο επίπεδο, ειναι πρακτικό.

και ακόμη πιο πολύ ειναι ότι δεν έχεις ουτε εναν πρωτυπο μηχανισμό να μας δειξεις που και πως τον στηρίζεις.

και ούτε πόσο κοστίζει.

 

τωρα, να λες γιατι ο ΕΑΚ δεν ενσωματώνει την "εφευρεση" σου ειναι επιεικώς χαρακτηριζόμενο (δεν το έχω ξανακάνει) κοτσάνα

 

ΟΜΩΣ, θα σου αναγνωρίσω οτι αυτό ειναι το τριπάκι σου, και για τα τριπάκια, ότι και να μας λένε αυτά ειναι, τριπάκια τα άτιμα

Link to comment
Share on other sites

Στης μεγάλες αντισεισμικές βάσεις ,τοποθετούν δεξιά και αριστερά δύο μετρα μακριά από το δοκιμαζόμενο κτίριο βιδωμένες με την βάση σκαλωσιές, για να την προστατεύσουν απο την πτώση του κτηρίου.Εγώ βίδωσα την σκαλωσιά στο κέντρο του κτηριου.Πηράζει.?Μ.Φ.Χ Γιαννης-ιος

Link to comment
Share on other sites

Δεν υποτιμώ το επάγγελμα κανενός και ειδικά του εργοδηγού, το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό. Αντίθετα, εσείς υποτιμάτε την επιστημονική μας (εννοείται ότι δεν θεωρώ πως εκπροσωπώ κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό μου) επάρκεια με τη φράση:

“λίγοι από σας ξέρουν στατική μέσω λογαρίθμων και πινάκων, για τον υπολογισμό των σιδήρων, το πάχος του σκυροδέματος και το Β αυτού. (τότε δεν υπήρχαν κομπιούτερς). Άλλα προσόντα.”.

Γιατί ζητάτε τις παρατηρήσεις ατόμων που –κατά την γνώμη σας- γνωρίζουν τον χειρισμό υπολογιστή και ανεπαρκώς την Στατική των Κατασκευών;

 

Εξ αρχής ξεκαθάρισα: “Σεβόμενος το γεγονός ότι –σύμφωνα με όσα γράφετε- έχετε εργαστεί από μικρή ηλικία σε ένα σκληρό τομέα, όπως είναι η οικοδομή, και ότι είστε μεγαλύτερός μου”. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι θα δεχτούμε τα σχόλιά σας για τις γνώσεις μας.

 

Καλώς ή κακώς, πιστοποιημένες γνώσεις Μηχανικής έχουν μόνο οι απόφοιτοι Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών. Ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει και να λέει ό,τι θέλει (αρκεί να μην προσβάλλει τον συνομιλητή του). Αλλά αν κάποιος θεωρεί γιατρό όποιον (ισχυρίζεται ότι) γνωρίζει τα βασικά της ιατρικής ή οδοντίατρο τον φαναρτζή της γειτονιάς γιατί και αυτός διαθέτει τανάλια (της οποίας τον χειρισμό γνωρίζει άψογα)· τότε τι να πω; Πρόβλημά του.

 

Όσο για το ερώτημα: “Μήπως η φορά των δυνάμεων άλλαξε και δεν το κατάλαβα;”· δεν νομίζω ότι θα ανταλλάξουμε απόψεις –και μάλιστα δι’ αλληλογραφίας- για την επιστήμη της Στατικής των Κατασκευών.

 

Δεν αμφισβητώ τον περιεχόμενο του εγγράφου που επικαλείσθε. Όμως οι λέξεις “εφευρέτης” και “εφεύρεση” –χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν- παραπέμπουν σε Κύρο Γρανάζη. Στον τεχνικό κόσμο ταιριάζει καλύτερα η έκφραση “έχω επινοήσει” αντί για “είμαι εφευρέτης” και η λέξη “ευρεσιτεχνία” αντί για “εφεύρεση”.

 

Από την στιγμή που έχετε λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις από πολλούς συναδέλφους, ακόμα και προτάσεις για την τεκμηρίωση της ορθότητας της προτεινόμενης τεχνικής, και -κυρίως- την (χιλιογραμμένη) επισήμανση του προβλήματος στην ενδεχόμενη εφαρμογή της μεθόδου που προτείνετε· αναρωτιέμαι τι είδους απάντηση σας ικανοποιεί;

Μήπως πολυσέλιδη αναφορά των “λίγων που ξέρουν στατική” για κάθε λέξη της τεχνικής (ή “ευρεσιτεχνίας” ή “εφεύρεσης” ή “πατέντας”) που προτείνετε;

 

Με όσα έγραψα δεν έχω –απολύτως- καμμία διάθεση να σας θίξω (αν και η προτελευταία σας δημοσίευση βρίθει ατυχών εκφράσεων που θα μπορούσαν να θεωρηθούν προσβλητικές).

Σε όλες μου τις δημοσιεύσεις, το πρώτο (και κύριο) μέλημά μου είναι να είμαι ευγενικός στην διατύπωση των σκέψεών μου. Εάν –άθελά μου- έχει ενοχληθεί κάποιος, δεν έχει παρά να μου το επισημάνει για να επανορθώσω το συντομότερο δυνατόν.

Link to comment
Share on other sites

Κύριε Γιάννη, το θέμα σας είναι ενδιαφέρον. Το λάθος σας είναι πως το έχετε "λανσάρει" χωρίς να έχουν γίνει πρώτα εργαστηριακά πειράματα, δημοσιεύσεις από καθηγητές, κατασκευή πρότυπου μοντέλου.

 

Χωρίς αυτά είναι δύσκολο να πειστεί η πλειοψηφία των συναδέλφων μου και των συναδέλφων σας.

 

Επίσης, θεωρώ πως χρειάζεστε απαραίτητα σχέδια σε autocad τα οποία να απεικονίζουν όσα δείχνονται στα σκίτσα σας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.