Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πειστήκατε από την ευρεσιτεχνία; Ναι ή Όχι.  

22 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Πειστήκατε από την ευρεσιτεχνία; Ναι ή Όχι.



Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Και γιατί να μην είναι συνδεδεμένο το "ασανσέρ" με τον υπόλοιπο φέροντα οργανισμό;

υγ.

Aυτό που λες στην ουσία είναι να περιορίσουμε τις ιδιομομορφές του κτιρίου.

Χρόνια-πολλά για τις προάλλες.

  • Απαντήσεις 291
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Για να υπάρχει σεισμική μόνωση,των ραντιέφ βάσεων προς τον φέροντα οργανισμό.Δηλαδή όταν το κτήριο είναι μικρό,τοποθετούμε τους ελκυστήρες σε κάθε κολόνα γιατί το εύρος κύματος του εδάφους που δημιουργείτε από τον σεισμό, ανεβοκατεβάζει ομοιόμορφα όλο το κτήριο πάνω-κάτω,χωρίς να σπάει τα συρματόσχοινα των ελκυστήρων.Σε περίπτωση όμως που το κτήριο έχει μεγάλο εμβαδών και στέκεται σε πάνω από ένα σεισμικό κύμα,τότε άλλη κολόνα θα είναι πάνω στο εύρος κύματος,και άλλη στο κάτω μέρος,δημιουργώντας εμβολισμό τών δοκαριών,και σπάσιμο τού συρματόσχοινου.Τοποθετώντας το ανσανσέρ ή ένα δωμάτιο με αρμό (διάκενο) αυτό ανεβοκατεβαίνει πάνω στο εύρος του κύματος,αφήνοντας τον φέροντα οργανισμό στην σεισμική μόνωση που του προσφέρουν οι ραντιέφ βάσεις.Ακόμα αυτό το διάκενο έχει και έναν άλλο ρόλο.Αφήνει τον φέροντα οργανισμό να εξαντλήσει τοις δυνάμεις του ως προς το σημείο θραύσης του,έτσι ώστε να μην μεταφέρει όλες της δυνάμεις στον ανελκυστήρα.Ετσι ο ανελκυστήρας δέχεται πιο μικρές δυνάμεις,και δεν μεταφέρει και ο ιδιος τοις δυνάμεις του σεισμού στον φέροντα.Το διάκενο το καλύπτουμε με ένα γωνιακό προφίλ που το ένατου άκρο είναι πακτωμένο στο ανσανσέρ και το άλλο του ολισθαίνει στην πλάκα .Μ.Φ.Χ Γιαννης-ιος

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχουν δυο ευρεσιτεχνίες για τον έξεις λόγο.Η μία είναι για σκληρό έδαφος θεμελίωσης, και ονομάζετε Ελκυστήρας Δομικών Έργων,και η άλλη για σαθρό έδαφος και ονομάζετε Υδραυλικός Ελκυστήρας Δομικών Έργων.Η πρώτη είναι πιο φθηνή κατασκευαστικά,η δεύτερη δεν αφήνει την κατασκευή να υποστεί καθίζηση,σε περίπτωση υποχώρησις του εδάφους. Μ.Φ.Χ Γιάννης-ιος

Δημοσιεύτηκε

Φίλοι μηχανικοί και αναγνώστες.Για να δοκιμαστεί αυτή η ευρεσιτεχνία να κατασκευαστή και να βγει επιτυχώς στην αγορά σαν καλώ προιόν, χρειάζομαι την συνεργασία σας.Όποιος θέλει να συνεργαστεί ας μου στείλει E-mail.

Δημοσιεύτηκε

Παρατήρησε κανείς ότι με τις συγκεκριμένες πατέντες επιβάλλεται προένταση στα υποστυλώματα?Υπό χρόνιες θλιπτικές παραμορφώσεις αυτές οι πατέντες νομίζω είναι απαγορευτικές για πολυώροφα κτίρια , υποθέτω πως είναι λίγο δώρον άδωρον η όλη εφεύρεση !?Καλησπέρα !

Δημοσιεύτηκε

Διάβασε γέφυρες και προτεταμένο σκυρόδεμα, και αυτές οι θλιπτικές δυνάμεις χρόνιες είναι και δεν τρέχει τίποτα. Μ.Φ.Χ Γιάννης-ιος

Δημοσιεύτηκε

Στην προένταση είναι ευνοϊκή η επιρροή της αξονική θλιπτικής δύναμης. Μα αυτή είναι και η ιδέα της προέντασης. Γιατί με την εισαγωγή θλιπτικών δυνάμεων έχουμε βελτίωση της συμπεριφοράς του σκυροδέματος στην κάμψη. (Δες γεφυροποϊία γενικά και προένταση)

Δημοσιεύτηκε

Δεν εχω άποψη επί του συγκεκριμένου, απλά ο dounas λέει για προένταση σε υποστυλώματα και όχι δοκούς/πλάκες όπως είναι στις γέφυρες. Μήπως εκεί υπάρχει κάποια διαφορα;

Δημοσιεύτηκε

Στα υποστυλώματα έχουμε μονοαξονική κάμψη, διαξονική κάμψη...(προεντεταμένοι πάσσαλοι...)

Δημοσιεύτηκε

Αυτό ακριβώς που είπε ο mkalliou εννοούσα , τελείως διαφορετική στατική λειτουργία της προέντασης σε οριζόντια στοιχεία (δοκοί γέφυρες) και άλλη σε στύλους .

 

Η προένταση επινοήθηκε για την γεφύρωση μεγάλων ανοιγμάτων χωρίς να προκύπτουν οι τεράστιες διατομές(άρα αντιοικονομικές) που θα προέκυπταν αν κατασκευάζαμε πχ μια γέφυρα 150 μέτρων με 5 βάθρα με συμβατικά οπλισμένο σκυρόδεμα .

 

Σε στύλους πως ακριβώς είναι ευνοική η θλίψη που επιβάλλεται λόγω προέντασης ? Σε συνδυασμό με τον ερπυσμό των στύλων (μιλάμε για πολυώροφα κτίρια δεν νομίζω η συγκεκριμένη πατέντα να έχει νόημα σε 2 η 3 ορόφους) , εμένα προσωπικά σαν δυσμενής κατάσταση μου ακούγεται . Και για να μην κουράζω άλλο αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι καταπονούνται που καταπονούνται από θλίψη οι στύλοι , αν τους προσθέσουμε κιάλλη (σημειωτέον για να επιτευχθεί η πάκτωση η οποία περιγράφεται πρέπει να ασκηθούν δυνάμεις προέντασης της τάξης ΜΝewton) τι γίνεται ?!

 

υ.γ. στο συγκεκριμένο παράδειγμα δεν έχουμε πασσάλους αλλά προεντεταμένο καλώδιο με ένα μέρος του χωμένο έδαφος (μέσω της θεμελίωσης αν κατάλαβα σωστά) και το υπόλοιπο στον στύλο και επιπλέον υπάρχει και η κατακόρυφη σεισμική συνιστώσα που άλλοτε θα είναι ευνοική και άλλοτε δυσμενής θεωρώντας οτι το έδαφος ταλαντώνεται "πάνω κάτω"

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.