Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΕΑΚ, o ΟΑΣΠ και οι κλειστές οι πόρτες


Recommended Posts

Σήμερα θα ανοίξω ένα θέμα που καλός ή κακός,η Ελλάδα καινοτομεί. Είναι ο Ε.Α.Κ όπου τον υλοποιεί ο Ο.Α.Σ.Π από μία ομάδα επιλεγμένων επιστημών Είμαστε το μόνο κράτος στον κόσμο που ο Ε.Α.Κ είναι υποχρεωτικός .Και καλά κάνουμε .Τι γίνετε όμως όταν κάποιος από εμάς ανακαλύψει κάτι καινούριο πάνω στην στατική μελέτη? Τίποτα οι πόρτες κλειστές. Κανένας δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει αν μια ευρεσιτεχνία πληρεί τούς όρους ένταξής της στον Ε.Α.Κ Δεν υπάρχει ούτε μια επιτροπή για αξιολόγηση ..? Υπάρχει βέβαια ο Κ.Α.Ν.Ε.Π.Ε για μικρο επεμβάσεις ...αλλά και αυτός έληξε τώρα. Αυτοί έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι.Συμφωνείτε .....?Θέμα. Η πατέντα πού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα λόγω Ε.Α.Κ είναι δικιά μου και θα την δείτε στην ιστοσελίδα http://antiseismic-systems.com/ Μ.Φ.Χ Γιάννης-ιος

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Εάν θέλετε να σας απαντήσει -σοβαρά- κάποιος τότε αφιερώστε λίγο χρόνο να απαντήσετε στα σχόλια του προηγούμενου θέματός σας.

Αλήθεια, όταν γράφετε "Τι γίνετε όμως όταν κάποιος από εμάς...", ποιους "εμάς" εννοείτε;

Link to comment
Share on other sites

Είμαστε το μόνο κράτος στον κόσμο που ο Ε.Α.Κ είναι υποχρεωτικός

********

 

ΕΑΚ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ, και που να'ναι υποχρεωτικός******?

 

Υπάρχει βέβαια ο Κ.Α.Ν.Ε.Π.Ε για μικρο επεμβάσεις ...αλλά και αυτός έληξε τώρα.

έληξε ε?

 

*************************************8

θες να πλασσάρεις μια πατέντα που γεμίζεις έμβολα τις κολώνες, με γεια σου με χαρά σου, ο καθένας όπως μπορεί σ'αυτη τη ζωή προσπαθει για να ζήσει. σταμάτα να γράφεις *****************.

 

έγινε κατανοητό τι γίνεται.

rigid_joint πρόσεχε πως εκφράζεσαι. Ξέρεις σε ποιόν κανόνα αναφέρομαι.

ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Από εμάς τους πολίτες ίσως;

 

Θα ήθελα απλά να πω ότι κάθε μέθοδος η οποία δεν αναφέρετεαι/περιγράφεται σε κανονισμούς, από τη στιγμή που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ο ίδιος ο ΕΑΚ δεν απαγορεύει κάτι. Αρκεί να είναι τεκηριωμένο. Αντιγράφω από ΕΑΚ200 παρ. 1.1.1.(4):

"Εκτός των αναφεροµένων στον Κανονισµό αυτό θα µπορούσε επίσης να γίνει αποδεκτή, µετά και από σύµφωνη γνώµη της αρµόδιας Δηµόσιας Αρχής, η εφαρµογή ακριβέστερων µεθόδων σχεδιασµού και ανάλυσης ενός δοµήµατος, σύµφωνα µε τις οποίες η επαλήθευση των συνθηκών αυτών θα είναι άµεσα εµφανής. Οι παραπάνω εναλλακτικές µέθοδοι ανάλυσης θα πρέπει να βασίζονται στις θεµελιωµένες και αναγνωρισµένες αρχές της επιστήµης, σε συνδυασµό και µε την επίτευξη του αυτού επιπέδου ασφαλείας µε το επιδιωκόµενο από τον παρόντα Κανονισµό."

 

Επίσης ο ΚΑΝΕΠΕ δεν είναι για μικροεπεμβάσεις... Και δεν πέθανε, υπάρχει μια πολύ σοβαρή περίπτωση να ενσωματωθεί ως Ε.Κ.Ε. στον EC8 στο part που αναφέρεται στις ενισχύσεις.

 

Τέλος, σας απαγόρευσε ο ΟΑΣΠ τη χρήση της πατέντας και ναι ποιο ήταν το σκεπτικό;

Link to comment
Share on other sites

όπως και γίνεται και στο παρελθόν απόντως eurocodes ακόμη περισσότερο, αλλά mcalliou άλλο οι μεθοδοι σχεδιασμού και ανάλυσης και άλλο η εφαρμογή στα δομηματα μηχανικών πατεντών οι οποίες δεν έχουν δοκιμαστει πειραματικά

Link to comment
Share on other sites

Εεε μα εκεί θέλω να καταλήξω βρε rigid... ότι αυτά πρέπει και θεωρητικά και πειραματικά να τεκμηριωθούν... άντε γιούργια τα βγάζουμε στην αγορά και όποιον πάρει ο χάρος;

Την παράγραφο του ΕΑΚ την έφερα ως παράδειγμα. Ενδεικτικά, πειραματικά αποτελέσματα ή επιτόπου δοκιμές μεγάλης και μεσαίας κλίμακας μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τοιχοποιίες με διάφορες μεθόδους, δοκιμαστικές φορτίσεις πασσάλων κλπ. Όλα αυτά μπορεί να ξεκίνησαν ως πρωτοπόρες ιδέες για την εποχή τους, οι οποίες όμως τεκμηριώθηκαν και στη θεωρία και στο εργαστήριο και έξω και χρησιμοποιούνται.

Link to comment
Share on other sites

ναι, κατάλαβα τι ηθελες να πεις mcalliou;) αλλα ειμαι λιγο εκτος ευατού τώρα και τα γράφω κάπως

 

edit: Γιαννης-νιος, εν συντομία και σε πλήρη ηρεμία σου λέω ότι δεν εφαρμόζεται ουτε και προκειται να εφαρμοστει γιατι στα χερια σου δεν εχεις ουτε ενα πειραματικό αποτέλεσμα αυτών που λες ότι θεωρητικα θα συμβούν

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι μόνο οι ειδικοί (δηλαδή οι μηχανικοί) μπορούν να προτείνουν κάτι καινούργιο σχετικά με τις στατικές μελέτες και όχι -γενικά- οι πολίτες, εκτός αν κάποιος που δεν είναι μηχανικός αποδείξει ότι έχει τις απαραίτητες γνώσεις μηχανικής.

Link to comment
Share on other sites

Οι ιδέες δεν είναι δικαίωμα μόνο των μηχανικών. Κάποιος μπορεί να έχει διαβάσει και να αντιλαμβάνεται πολύ καλά την κατασκευή και την συμπεριφορά της, οπότε μπορεί να προτίνει. Τότε θα έρθουν οι μηχανικοί να επαληθεύσουν ή να απορρίψουν τη λύση.

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός ότι πατεντάρισες κάτι δεν σημαίνει ότι αυτό έχει εφαρμογή, απλά το πατεντάρισες. έχεις έστω μια φωτογραφία εκτός από σκιτσα της πατέντας γιατι για πειραματικά αποτελέσματα δεν συζητώ ότι δεν έχεις

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.