Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΕΑΚ, o ΟΑΣΠ και οι κλειστές οι πόρτες


Recommended Posts

Αυτό -ακριβώς- έγραψα κι εγώ. Για παράδειγμα οι πρώτες ιδέες για την σεισμική μόνωση προέρχονται και από μη μηχανικούς. Μάλιστα, όποιος δεν είναι μηχανικός έχει ένα πλεονέκτημα · δεν έχει τυποποιήσει την σκέψη του και κατά συνέπεια -αρκετές φορές- σκέφτεται πρωτοποριακές τεχνικές ή μεθόδους.

 

Όταν προτείνεται μια καινούργια τεχνική, δεν πρέπει να εξετάσουμε το υπόβαθρό της (γνώσεις μηχανικής);

Ιδέες για την διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου (περισσότερο ή λιγότερο καλές) έχουμε όλοι μας, ανεξαρτήτως των γνώσεών μας. Για θέματα μηχανικού δεν χρειάζονται κάποιες γνώσεις; Παραδείγματος χάριν, για ιατρικά θέματα δεν μπορώ να προτείνω νέες μεθόδους θεραπείας αλλά για την αρχειοθέτηση μιας βιβλιοθήκης, έχω μερικές ιδέες.

 

Συμφωνώ -απόλυτα- με το σχόλιο περί αδυναμίας εφαρμογής, όπως ανέφερα στο προηγούμενο θέμα του ιδίου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Οι ιδέες δεν είναι δικαίωμα μόνο των μηχανικών. Κάποιος μπορεί να έχει διαβάσει και να αντιλαμβάνεται πολύ καλά την κατασκευή και την συμπεριφορά της, οπότε μπορεί να προτίνει. Τότε θα έρθουν οι μηχανικοί να επαληθεύσουν ή να απορρίψουν τη λύση.

 

Συμφωνώ απολύτως αλλά βγαίνουμε εκτός θέματος

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φίλοι μηχανικοί.Όταν πείρα το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το κατέθεσα στον Ο.Α.Σ.Π ζητώντας την γνώμη τους. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν είναι αρμόδιοι να μου απαντήσουν και ότι αυτές οι εφευρέσεις γίνονται αποδεκτές ΄μετά από πολλά πειράματα,και δημοσιεύσεις σε αρμόδια ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.Συμφωνώ απολύτως με όλα αυτά.Θέλουν όμως πάρα πολλά χρήματα.Απευθύνθηκα στο Υπουργείο Ανάπτυξης

για οικονομική βοήθεια.Η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν χρηματοδοτούν φυσικά πρόσωπα.Αργότερα έμαθα ότι το 80% των χρηματοδοτήσεων για έρευνα καταλήγουν στα πανεπιστήμια,το 15% στα τεχνολογικά πάρκα, και το 5% στις επιχειρήσεις.Ερώτηση? Γιατί δεν χρηματοδοτούν τα φυσικά πρόσωπα τη στιγμή που το 80%των ευρεσιτεχνιών ανήκουν σε αυτά,και μόνο το20% στα πανεπιστήμια.Δηλαδή η ευρεσιτεχνία μου καλή ή όχι αν δεν βρεθεί χρηματοδότης θάφτηκε, και μαζί με αυτή μπορεί και χιλιάδες άνθρωποι (αν είναι καλή) Αυτή την κατά εμένα αδικία, δεν την αποδέχομαι σαν πολίτης.Θα μπορούσατε να βρεθείτε στην θέση μου και εσείς. Μ.Φ.Χ Γιάννης-ιος

Link to comment
Share on other sites

Με διάθεση χιούμορ παραλληλίζω τον τίτλο του θέματος Η Σάρα, η Μάρα και το κακό συναπάντημα.

Ας είμαστε λίγο περισσότερο προσεκτικοί με θεσμούς, οργανισμούς διαφορετικά απαξιώνονται στα μάτια μας και αυτό φέρνει αρνητικά αποτελέσματα. Ο ΕΑΚ θεωρείται από τους πιο θωρακισμένους κανονισμούς στον κόσμο

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Aggelosss1978 θα το θεωρούσα σωστότερο να υπερασπιστής τον ΟΑΣΠ παρά τον ΕΑΚ!!!! Ο ΕΑΚ είναι συρραφή κανονισμών.

 

Τα παραπάνω συνάδελφε χωρίς καμμιά παρεξήγηση.

Link to comment
Share on other sites

έχεις δίκιο συνάδελφε. Το σχόλιο μου ήταν κυρίως για τον ΕΑΚ (που κατά τη γνώμη μου δεν είναι και ότι καλύτερο) και όχι τόσο για τον ΟΑΣΠ

Link to comment
Share on other sites

[Ο ΕΑΚ θεωρείται από τους πιο θωρακισμένους κανονισμούς στον κόσμο]

Σας έχω πει χίλιες φορές...μην τα λέτε έτσι απότομα θα πάμε από βαλβίδα καρδιάς...

 

Ο ΕΑΚ είναι κάτι από Αμερική, Ν. Ζηλανδία και Ιαπωνία. Αν μου ξεφεύγει κάτι ας συμπληρώσει άλλος συνάδελφος.

 

Ο ΕΚΩΣ είναι καθαρότατο DIN. Αυτά για ενημέρωση. Και να σταματήσει επιτέλους η πλύση εγκεφάλου από τα τζιμάνια καθηγητές για τα παραπάνω και μετά παρασέρνουν και τους φοιτητές. Τους προλαβάινω μην τα πουν προς τα έξω και εκτεθούν. (Δηλαδή Ευρώπη, εκτός και αν τα λένε στην περιοχή εδώ στα Βαλκάνια οπότε τους κατανοώ.)

 

Τα παραπάνω χωρίς παρεξήγηση.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.