anasfo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2023 Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε ένα διαμέρισμα 85τ.μ,παλιό(κατασκευή του 76), χωρίς θερμομόνωση, με λέβητα πετρελαίου 51kw παλιό χωρίς στοιχεία (υπολόγισα τον βαθμό απόδοσης 0.62),χρήση θερμοσίφωνα για ζεστό νερό, κουφώματα παλιά ξύλινα και κλιματική ζώνη Δ είναι φυσιολογικό το κτήριο αναφοράς να έχει 237.3 kWh/m2 και το δικό μου να βγαίνει 866.9 kWh/m2? Μου φαίνεται πολύ μεγάλη η διαφορά των 2 τιμών για αυτό ρωτάω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
agourne Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2023 20 λεπτά πριν, anasfo said: Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε ένα διαμέρισμα 85τ.μ,παλιό(κατασκευή του 76), χωρίς θερμομόνωση, με λέβητα πετρελαίου 51kw παλιό χωρίς στοιχεία (υπολόγισα τον βαθμό απόδοσης 0.62),χρήση θερμοσίφωνα για ζεστό νερό, κουφώματα παλιά ξύλινα και κλιματική ζώνη Δ είναι φυσιολογικό το κτήριο αναφοράς να έχει 237.3 kWh/m2 και το δικό μου να βγαίνει 866.9 kWh/m2? Μου φαίνεται πολύ μεγάλη η διαφορά των 2 τιμών για αυτό ρωτάω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Δες το Β.Α. του λέβητα ίσως το 0,62 ειναι κάπως μεγάλο (νομίζω), επίσης δες τη διείσδυση από αέρα και τις διατ. Κατά τα λοιπά εφόσον δεν έχει A/C , αν τα τζάμια μονά, χωρίς καμία μόνωση τοίχων/οροφής/πυλωτής το αποτέλεσμα δείχνει μάλλον λογικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
pggiotas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2023 866,9/237,3=3,65... δεν το λες και παράλογο.... Το 0,62 και το 51 KW από μόνα τους δεν λένε απολύτως τίποτα..... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα