Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρθρο 10 Νοκ σε περιοχή με διαταγμα


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

θέλω να εκδώσω άδεια σε περιοχή που έχει πολεοδομικό διάταγμα,σύφωνα με το άρθρο 1 παρ.5β οι διατάξεις του διατάγματος κατισχύουν των γενικών διατάξεων του ΝΟΚ.Οι διατάξεις του διατάγματος είναι:Υψος 7μ,Δόμηση 0,8 και κάλυψη 0,5.Θέλω να μείωσω την κάλυψη 10 τα εκατό και να πάρω το αντίστοιχο μπόνους σε δόμηση.

α)Γίνεται?

Β)Τα συμβούλια αρχιτεκτονικής τι ελέγχουν?εννοώ είναι αρμόδια για να κρίνουν αν μία πρόταση όπως η ανωτέρω, πληροί τις προυποθέσεις για έγκριση?

Γ)Όπως καταλαβαίνω γίνεται να πάρω τα εκτός δόμησης σύμφωνα με το άρθρο 11 όπως κλιμακοστάσια,έρκερ,πατάρια και δε γίνεται να πάρω ένα μπόνους 10 τα εκατό?

Ευχαριστώ,

 

Link to comment
Share on other sites

Για να πάρεις άρθρο 10 καταρχάς θα πρέπει να πληρούνται όλες οι προυποθέσεις του άρθρου 10. 
Για το 1ο ερώτημα υπάρχει το έγγραφο ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/112001/4363/2021.

 

ΝΟΚ ΑΡ. 10: παρ.1. Σε περίπτωση οικοπέδων, αυτοτελών ή εκ συνενώσεως, που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως στις γεωγραφικές περιφέρειες:

α) των δήμων της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι είχαν κατά την πιο πρόσφατη απογραφή πληθυσμό μεγαλύτερο των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων,

β) των Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είχαν κατά την πιο πρόσφατη απογραφή πληθυσμό μεγαλύτερο των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων,

γ) των Δήμων Πάτρας, Λάρισας, Ηρακλείου, Χανίων, Βόλου, Ιωαννίνων,

δ) των οικισμών με πληθυσμό μεγαλύτερο των πενήντα χιλιάδων (50.000) κατοίκων, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη απογραφή πληθυσμού, παρέχονται τα ακόλουθα κατά περίπτωση πολεοδομικά κίνητρα, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, εφόσον δεν εμπίπτουν σε παραδοσιακούς οικισμούς και παραδοσιακά τμήματα πόλης ή σε ιστορικούς τόπους ή σε περιοχές με αποκλειστική χρήση κατοικίας και όταν το εμβαδόν τους είναι μεγαλύτερο της κατά κανόνα αρτιότητας της περιοχής και εφόσον τηρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις και με την προϋπόθεση ο αριθμός των κτιρίων που δημιουργούνται να είναι μικρότερος του Β/2 και ίσος με τη μικρότερη προκύπτουσα ακέραιη μονάδα με ελάχιστο το ένα:

Edited by Latg
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.