Roy_Hobbs Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 (edited) Απ'ότι έχω δει η Viva σου δίνει 2 λογαριασμούς έναν ατομικό και έναν επαγγελματικό, τον πορτοκαλί και τον μπλε με τα IBAN τους (δεν ξέρω αν πρέπει να δηλώνουμε τον επαγγελματικό στην ΑΑΔΕ). Σαν POS πάντως έχω κατεβάσει την εφαρμογή Viva POS με δυνατότητα σκαναρίσματος κάρτας και απ'ότι διαβάζω στο φόρουμ έχω καλύψει με αυτόν τον τρόπο την υποχρέωση για POS (το POS είναι συνδεδεμένο με τον Viva επαγγελματικό). Οπότε έλεγα μήπως μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και την αποδοχή Iris πληρωμών από τη Viva για να ξεμπερδεύουμε και με αυτό. Αν γνωρίζει κάποιος ας ενημερώσει. Edited Ιανουάριος 24 by Roy_Hobbs 1
ppanag Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 @Roy_Hobbs Όλοι οι επαγγελματικοί λογαριασμοί πρέπει να δηλώνονται στην ΑΑΔΕ Κι εγώ με viva pos κάλυψα την υποχρέωσή μου, αλλά τσέκαρε και στην ΑΑΔΕ να επιβεβαιώσεις ότι το έχουν δηλώσει στα pos σου, υποτίθεται ότι είμαστε υποχρεωμένοι κάθε μήνα να τσεκάρουμε. Στην εφαρμογή της viva βλέπω στις ρυθμίσεις ότι δίνει τη δυνατότητα για ενεργοποίηση του IRIS ... δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά προφανώς αν το κάνεις, τότε κάλυψες και αυτή την υποχρέωσή σου. Αυτό δεν είναι υποχρεωτικό να το συνδέσεις με όλους τους λογαριασμούς σου, αντιθέτως τους αρκεί να είναι ενεργοποιημένο !!! 2
Roy_Hobbs Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 (edited) στην ΑΑΔΕ το POS της Viva είναι περασμένο σε κατάσταση 'Προς αναβάθμιση' που δεν έχω ιδεά τι σημαίνει! Η καταχώριση έγινε περίπου 2 μήνες από την ενεργοποίηση της εφαρμογής Viva POS και δε χρειάστηκε να προσθέσω εγώ το POS στην ΑΑΔΕ. Θα προχωρήσω στην ενεργοποίηση και του Iris στην Viva για να ξεμπερδέψω! Edited Ιανουάριος 28 by Roy_Hobbs
JohnnyHoliday Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 11 minutes ago, Roy_Hobbs said: στην ΑΑΔΕ το POS της Viva είναι περασμένο σε κατάσταση 'Προς αναβάθμιση' που δεν έχω ιδεά τι σημαίνει! Έχει απαντηθεί σε άλλο topic για τα POS.
Roy_Hobbs Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 (edited) 20 minutes ago, JohnnyHoliday said: Έχει απαντηθεί σε άλλο topic για τα POS. ok, thanks Σχετικά με το Iris, προχώρησα σε ενεργοποίηση ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται εδώ https://help.vivawallet.com/el/articles/8560172-πώς-ενεργοποιώ-την-υπηρεσία-iris-payments Δευτερόλεπτα κρατάει η διαδικασία και το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να δηλώσει το λογαριασμό πίστωσης (που είναι ο ίδιος ο επαγγελματικός λογαριασμός της Viva). Edited Ιανουάριος 28 by Roy_Hobbs
akis73 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 Καλημέρα, σχετικά με την Εθνική, σε απάντηση σε μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου που τους έστειλα πριν μερικές μέρες μου είπαν ότι δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα ενεργ/σης IRIS payments μέσω web banking και ότι θα είναι έτοιμο εντός των ημερών. Έχει κάποιος συνάδελφος παρόμοια εμπειρία ή μου απαντήσαν ότι να 'ναι; (τους έχω ικανούς). Επίσης στο web banking της ΕΤΕ μπαίνω με κωδικούς ιδιώτη (έχω ακόμα τον παλιό των όψεων για τις καταθέσεις αμοιβών) και δεν γνωρίζω αν έτσι θα έχω πρόσβαση στην ενερ/ση των επαγγελματικών πληρωμών IRIS ακόμα και όταν το ενεργ/σουν.
killertomato Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 ενεργοποίησα iris της Εθνικης στο ibank στο κινητό γιατί όντως στο web banking δεν υπάρχει η δυνατότητα ακόμα. ςχω και εγω τον παλιό όψεως αν αποφασίσεις να το κάνεις στο κινητό αφού κατεβάσεις το αντίστοιχο app θα πρέπει απλά να αλλάξεις το παλιό username που ειναι 10ψήφιο με νεότερο (γίνεται αυτόματα αφου το επιλέξεις). Μετα πας στο προφιλ ,στις ρυθμίσεις, στις μεταφορές με κινητό τηλέφωνο και επιλεγεις το κινητό σου για iris 1
JohnnyHoliday Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 Να πούμε κάπου εδώ (επειδή το χρησιμοποιώ από τον καιρό που οι συστημικές τράπεζες υποχρεωθηκαν να κόψουν προμήθειες για ποσά <500€) ότι το IRIS βολεύει πολύ και για μεταφορά ποσών (χωρίς προμήθεια για <500€) και μεταξύ λογαριασμών διαφορετικών τραπεζών, που ανήκουν στον ίδιο δικαιούχο, αρκεί να υπάρχουν κωδικοί ibank για τους υπόψη (λογαριασμούς).
Occultist Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 Ερώτηση : το όριο των 500 € ανά χρήστη / ημέρα, θα ισχύει και για τις εμπορικές συναλλαγές;
gktpgeue Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 (edited) Δεν εμπιστεύομαι Δημοσιογράφους γιατί κάνουν πολύ copy paste. Γράφουν συχνά ότι ούτε κάτω από 500 ευρώ επιτρέπονται τα μετρητά. Το άρθρο 46 του 5072/2023 γράφει όντως κάτι τέτοιο αλλά αναφέρεται όντως σε όλες ανεξαιρέτως τις συναλλαγές στην πράξη; Edited Μάιος 17 by gktpgeue
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα