panmyr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Καλησπέρα σε όλους Είμαι νέος μηχανικός και τώρα βγάζω την πρώτη μου άδεια Έχω μια απορία σχετικά με την απόληξη του κλιμακοστασίου. Οι όροι δόμησης του οικοπέδου, αναφέρουν μέγιστο ύψος στέγης τα 2,00 μ. Μπορώ να συνδιάσω απόληξη κλιμακοστασίου (στα 2,40 μ βάση ΓΟΚ) και στέγη μέχρι τα 2,00 μ ; Ο συνδιασμός γίνεται για αρχιτεκτονικούς λόγους δεδομένου ότι η άδεια αφορά μεζονέτα Επιπλέον γνωρίζει κανείς μεχρί πoια κλίση (min) μπορώ να πάω στην στέγη; Μια κλίση στο 10% επαρκεί για ένα μέρος που δεν έχει χιονοπτώσεις ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2009 έχω την εντύπωση πως όπου επιβάλλεται στέγη δεν επιτρέπεται απόληξη κλιμακοστασίου μόνο λίγα τμ δώμα επιτρέπουν για ηλιακούς και αυτό με το ζόρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
panmyr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2009 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2009 Eυχαριστώ πολύ, καλημέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
banskoboy Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2009 Σε περιπτωση που η στεγη ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικη αλλα προαιρετικη, νομιζω οτι γινεται (το εχω κανει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
solar Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 , 2009 καλησπέρα, η απόλυξη απο το δώμα προσμετράτε στο μέγιστο ύψος του κτιρίου ή απαλάσετε όπως η ηλιακή συλλέκτες και τα φωτοβολταϊκά που έχουν επιτρεπτώ ύψος 1,5 μέτρα απο το μέγιστο ύψος του κτιρίου?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 , 2009 δεν προσμετάται στο μέγιστο ύψος του κτιρίου, δηλ μπορεί να το πεβαίνει πρέπει όμως να βρίσκεται εντος του ιδεατού στερεού Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobaksev Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2009 Στο άρθρο 16 του ΓΟΚ, διαβάζω πως η απόληξη κλιμακοστασίου μπορεί να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος. Στην περίπτωση αυτή για τον υπολογισμό του Δ, θα πάρω το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος. Όταν δεν υπερβαίνω το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος, στον υπολογισμό του Δ, θα πάρω το συνολικό ύψος μαζί με την απόληξη ή χωρίς αυτή; Έχω ένα μικρό μπέρδεμα, όποιος μπορεί ας βοηθήσει. :S Link to comment Share on other sites More sharing options...
ss_sk Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2009 ...μαζί με την απόληξη ή χωρίς αυτή; Χωρίς. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobaksev Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2009 Σε ευχαριστώ. Χθες διαφώνησα με αρχιτέκτονα ηλικίας 60+ όταν τόλμησα να τον διορθώσω για το θέμα του δ. Τουλάχιστον να ξέρω ότι είχα δίκιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sky Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2010 Σε απόληξη όταν υπάρχει στέγη που έγινε παράνομα και θέλεις να την αντικαταστήσεις..... τι κάνεις τότε σε αυτήν την περίπτωση ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα