Vasilis101 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 , 2023 Καλησπέρα σας, Όταν κάνετε έλεγχο βέλους σε διαδοκίδα, το βέλος κάμψης που υπολογίζετε είναι η διαφορά της μέγιστης βύθισης από τη βύθιση που έχει η κύρια δοκός σε εκείνο το σημείο (σχετικό βέλος δηλαδή) ή απλά παίρνετε τη μέγιστη βύθιση και τη συγκρίνετε με το όριο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbakalis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2023 Tο σωστό είναι ο έλεγχος με το σχετικό βέλος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasilis101 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2023 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2023 Και εγώ αυτό ξέρω, αλλά σε μια πλάκα 5*5μ με αυτό το κριτήριο, η μέγιστη αποδεκτή βύθιση της πλάκας θα είναι 2εκ η κυρία δοκός+2εκ η δευτερεύουσα δοκός , συνολικά 4εκ. Δε θα έπρεπε να υπάρχει και περιορισμός του απόλυτου βέλους; Δε μου φαίνεται λογικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2023 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 29 , 2023 Άλλος ο έλεγχος στην διαδοκίδα και άλλος ο έλεγχος στις κύριες δοκούς. Διαφορετικοί έλεγχοι. Αυτό που γράφεις δεν το καταλαβαίνω. Μπορείς να αναβάσεις σκαρίφημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasilis101 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 Γεια σου Αλέξανδρε, το ξέρω ότι είναι ξεχωριστοί έλεγχοι και σε περίπτωση που οι σχετικές βυθίσεις των δοκών είναι <L/250 ή το αντίστοιχο όριο είναι εντάξει. Αλλά διαισθητικά η συνολική βύθιση που δείχνω με μαρκαδόρο μου φαίνεται αρκετά μεγάλη να είναι 4εκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 Από στατική άποψη δεν έχεις πρόβλημα Αν όμως η βύθιση δημιουργεί πρόβλημα στις κλίσεις της στέγης(?), βρες κάποιον άλλο τρόπο να τη μειώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα