Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άρση Ασυμφωνίας Μεταξύ Εγκεκριμένου ρυμοτομικού..


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Σε οικόπεδο που θέλησα να βγάλω άδεια οικοδομής (Δήμος Πειραιά) ενώ στο Τοπογραφικό Διάγραμμα που συντάχθηκε υπήρχε συμφωνία στο πλάτος του δρόμου (10μ.) με το πλάτος που αναφέρεται στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό της περιοχής, η Πολεοδομία του Δήμου μετά από επιτόπιο έλεχγο το βρήκε 11μ. Αποτέλεσμα ήταν να μην προχωρήσει η άδεια και εδώ και ένα χρόνο να "περιμένω" να λυθεί το πρόβλημα.

 

Ο Δήμος μου πρότεινε να καταθέσω φάκελο και να ξεκινήσω διαδικασία "Άρσης ασυμφωνίας μεταξύ εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου και διαμορφωμένης κατάστασης" για το Ο.Τ. που με αφορούσε. Έτσι λοιπόν προχώρησα με κατάθεση φακέλου (αν και η συγκεκριμένη διαδικασία άρσης μου ήταν άγνωστη, ήξερα μόνο την τροποποίηση...). Εγκρίθηκε από Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αρκετούς μήνες αναμονής και πηγαίνοντας στο Ν.ΣΧΟΠ για τελική έγκριση και έκδοση ΦΕΚ επέστρεψε με την αιτιολογία ότι το Ν.ΣΧΟΠ ήταν αναρμόδιο ενώ ο Δήμος επιμένει ότι η διαδικασία έχει ακολουθηθεί πολλές φορές και είναι η σωστή.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει ασχοληθεί με παρόμοιο ζήτημα, σε ποια νομοθεσία, εγκύκλιο ή άλλη απόφαση στηρίζεται η συγκεκριμένη πράξη (Άρση ασυμφωνίας...), πως ορίζονται οι αρμοδιότητες για αυτή και τι μπορώ να κάνω τώρα??

Link to comment
Share on other sites

Kαλώς όρισες στο forum και καλό θα ήταν να αναγράφεις την ειδικότητά σου αφού το ζητούν οι συντονιστές.

 

Ο δήμος Πειραιά έχει μεγάλα προβλήματα εσφαλμένης εφαρμογής του σχεδίου του (το πλάτος οδού έχει υλοποιηθεί στα 8 μ. αντί των 10μ. που προβλέπεται στο σχέδιο) και κυρίως στο κεντρικό τμήμα του. Ανεξάρτητα από αυτό, δύο μόλις χρόνια μετά την έκδοση του νδ του 1923, διαπιστώθηκε το πρόβλημα της ασυμφωνίας ρυμοτομικού σχεδίου και πραγματικότητας και το 1925 εκδόθηκε σχετικό διάταγμα (άρθρο 156 ΚΒΠΝ) στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία άρσης της ασυμφωνίας.

 

Στην ουσία τώρα. Από όσα γνωρίζω, τα θέματα της άρσης ασυμφωνίας εγκρίνονται με απόφαση του Νομάρχη και για το λόγο αυτό πρέπει να γνωμοδοτήσει το ΣΧΟΠ του Νομού. Αυτό που δεν διευκρινίζεις είναι αν για το θέμα σου εκδόθηκε απόφαση του Νομάρχη ή όχι. Δηλαδή αν το θέμα "κόπηκε" στη διαδικασία δημοσίευσης σε ΦΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι. (Συγννώμη για την παράλειψη, πολιτικός μηχανικός..)

Σ'ευχχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

 

Η διαδικασία σταμάτησε στο ΝΣΧΟΠ οπότε ΦΕΚ δεν εκδόθηκε (αφού ο Νομάρχης δεν υπέγραψε καμμιά απόφαση).. Το θέμα είναι ότι το ΝΣΧΟΠ δηλώνει αναρμόδιο σκέφτομαι αν πρέπει να ξεκινήσω εξ αρχής νεα διαδικασία (τροποποίησης αυτή τη φορά)..

Link to comment
Share on other sites

Με δεδομένη α) τη διαδικασία άρσης ασυμφωνίας (απόφαση δημοτικού συμβουλίου, γνωμοδότηση ΣΧΟΠ Νομού και απόφαση Νομάρχη) που προβλέπει η νομοθεσία και γίνεται στην πράξη και β) την επιβεβαίωση του δήμου ότι έχει ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία στο παρελθόν, πρέπει να ζητήσεις τη γνωμοδότηση του ΣΧΟΠ του Νομού για να διαβάσεις καλά το λόγο άρνησης γνωμοδότησης. Μπορείς να καταθέσεις ένσταση κατά της γνωμοδότησης, ενώπιον του Νομάρχη. Αν ξεκινήσεις νέα διαδικασία, χωρίς να μάθεις το λόγο άρνησης, θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

 

ΥΓ Την ειδικότητά σου πρέπει να την γράψεις στο προφίλ σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.