christopografow Δημοσιεύτηκε July 15, 2009 at 07:46 μμ Δημοσιεύτηκε July 15, 2009 at 07:46 μμ Παιδιά ξέρει κάποιος που κύμένεται ο αρχικός μισθός ενός ναυπηγού?Γιατί έχω ακούσει τρελά νούμερα...
giorgiox Δημοσιεύτηκε August 20, 2009 at 09:17 πμ Δημοσιεύτηκε August 20, 2009 at 09:17 πμ Ανάλογα τι πόστο θα έχει και σε ποια εταιρεία θα είναι
EfyD Δημοσιεύτηκε August 20, 2009 at 10:15 πμ Δημοσιεύτηκε August 20, 2009 at 10:15 πμ Καλημέρα....Είμαι ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός και ξεκίνησα να εργάζομαι πριν 4 χρόνια. Για κάποιον χωρίς προυπηρεσία ο αρχικός μισθός θα πρέπει να είναι τουλάχιστον όσο ορίζει το ΤΕΕ. Μπες στο http://www.tee.gr < Αμοιβές - Συλλογικές Συμβάσεις. Ο μισθός που αναγράφεται είναι ο μεικτός. Για να υπολογίσεις τα καθαρά, χοντρικά μπορείς να θεωρήσεις ότι είναι το 75% των μεικτών. Γενικά ένας αρχικός μισθός, χωρίς προυπηρεσία, πρέπει να κυμαίνεται στα 1000-1100 Ευρώ. Εγώ το 2004 είχα ξεκινήσει με 930 ευρώ και θεωρείτο ικανοποιητικός πρώτος μισθός. Βέβαια, στον ιδιωτικό τομέα ο καθένας δίνει ότι θέλει. Μπορεί να τύχεις σε εταιρείες που δίνουν πολύ λιγότερα (εμένα τότε μου είχε τύχει ναυτιλιακή εταιρεία που έδινε 750 ευρώ και με 2 Σάββατα/μήνα δουλειά την οποία φυσικά είχα απορρίψει) ή περισσότερα (γνωστός μου βρήκε πρώτη δουλειά 1400 Ευρώ σε ναυτιλιακή αλλά πριν 2 χρόνια που η ναυτιλία ήταν στα πάνω της). Η συμβουλή μου είναι, αν δεν σε ενοχλούν τα ταξίδια και οι υπερωρίες να πας σε ναυτιλιακή. Οι ναυτιλιακές έχουν πολύ καλούς μισθούς (έχοντας προυπηρεσία) αλλά ωράρια τύπου 9.30-19.00 και πολλά ταξίδια. Οι μεγάλες αυξήσεις σε μισθούς γίνονται σε αλλαγές δουλειάς φυσικά. Γνωστή μου ξεκίνησε σε ναυτιλιακή και τώρα έχοντας 5 χρόνια προυπηρεσία ο μισθός της κυμαίνεται στα 3000 ευρώ. Σε τεχνικά γραφεία, νηογνώμονες κτλ θα είσαι πολύ τυχερός αν ο μισθός σου με τα ίδια χρόνια προυπηρεσίας είναι στα 1800-2000 ευρώ. Ελπίζω να σε κάλυψα. Καλή τύχη
meletis Δημοσιεύτηκε August 23, 2009 at 03:34 μμ Δημοσιεύτηκε August 23, 2009 at 03:34 μμ Ωραίο θέμα! Το δύσκολο είναι να μπεις σε μια καλή εταιρία. Αν δεν έχεις καλό γνωστό αντί για ναυπηγός γράψε ναυτικός για να είσαι μέσα. Οπου ακούς πολλά χρήματα να προσέχεις γιατί η ευθύνη μπορεί να είναι ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ (πχ γίνε τεχνικός ασφαλείας να δεις τι καλά που είναι να σου σκάσει κανένα δικαστήριο και να τρέχεις για χρόνια). Γενικά υπάρχει πολλή βιτρίνα χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη παραγωγή. Σκαραμαγκάς Ελευσίνα, Πέραμα κλπ -πήγαινε να μιλήσεις με παλιούς μάστορες- που σήμερα είναι κάτι σαν κομπάρσοι σε παλιά ταινία (το 80 ήταν άρχοντες!). Οσο για καλές ευκαιρίες στην αγορά, εαν βρείτε κάτι πειτε και σε εμένα ρε παιδιά!! Γενικά οι υψηλοί μισθοί είναι αινιγματικοί...κάτι σαν τους διάσημους σταρ!!! Μη ρωτάς πόσο θα πάρεις αλλά κυρίως αν θα μπεις!
Τριαντάφυλλος Μ. Δημοσιεύτηκε October 22, 2009 at 10:46 πμ Δημοσιεύτηκε October 22, 2009 at 10:46 πμ Θα ήθελα να προσθέσω κάτι, όχι τόσο ως απάντηση στην αρχική ερώτηση, αλλά ως σχόλιο. Μια πολύ ενδιαφέρουσα και επικερδής δουλειά για ναυπηγούς μηχανικούς είναι εκείνη του Επιθεωρητή Πλοίων. Υπάρχει η περίπτωση να απαιτούνται αρκετά ταξίδια, πολλά από τα οποία σε μακρινές χώρες του εξωτερικού (Χιλή, Κίνα κτλ), αλλά αυτό 1) αυξάνει το εισόδημα λόγω εκτός έδρας και 2) είναι ευχάριστο για κάποιον νέο που δεν έχει οικογενειακές υποχρεώσεις. Άλλωστε βλέπεις μέρη του κόσμου που δεν θα είχες την ευκαιρίας να επισκεφτείς σε διαφορετική περίπτωση.
Pavlos Δημοσιεύτηκε December 19, 2009 at 07:43 μμ Δημοσιεύτηκε December 19, 2009 at 07:43 μμ Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι προσόντα χρειάζεται κανείς για να εργαστεί ως παχυμετρητής και τι ακριβώς αρμοδιότητες έχει; Διότι το να μετρηθούν οι λαμαρίνες του πετσώματος με υπέρηχους, μπορεί να γίνει κι από έναν εργάτη βάση πλάνου (πχ. σχέδιο αναπτύγματος των λαμαρινών), ή όχι;;;
Νικόλαος Δημοσιεύτηκε January 22, 2010 at 12:16 πμ Δημοσιεύτηκε January 22, 2010 at 12:16 πμ Καλησπέρα, είμαι φοιτητής στο ΕΜΠ και προσφατα (λογω του μαθηματος Ναυπηγικη Τεχνολογια) σε ενα απο τα εργαστηρια εξεφρασα την εν λογω απορια. Χρειάζεσαι πιστοποιηση απο καποιον εγκεκριμενο (-ους πιθανως) νηογνωμονα (-ες αναλογα). Η πιστοποιηση γίνεται σε 3 σταδια: Βασικο, Ενδιαμεσο, Τελικο (μτφ των ορων Basic,Intermediate και Total ή Final δεν θυμαμαι ακριβως) και πρεπει να ανανεωνεται ανα διαστηματα. Ο παχυμετρητης θεωρειται ανεξαρτητη αρχη οποτε δεν μπορει να ειναι εργατης της εταιριας/ιδιοκτητριας του πλοιου αλλα εν γενει μπορει ο καθενας να εκπαιδευτει. Για το on topic της υποθεσης τον πρωτο χρονο που ημουν στη σχολη και δουλεψα πηρα μηναιο μισθο των 670 Ε και τη δευτερη 1000 Ε.
Valkat Δημοσιεύτηκε October 31, 2010 at 02:10 μμ Δημοσιεύτηκε October 31, 2010 at 02:10 μμ Καλησπέρα συνάδελφοι!!!Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει ποιος πρεπει να ειναι ο πρώτος μισθός ενός Ναυπηγού Μηχανικού ΤΕ;εχω δουλεψει 4 χρόνια σε ναυπηγικό γραφείο αλλά δεν ειχα πτυχίο τότε! Σας ευχαριστώ
john.mpek Δημοσιεύτηκε December 6, 2010 at 03:01 μμ Δημοσιεύτηκε December 6, 2010 at 03:01 μμ Θα ήθελα να προσθέσω κάτι, όχι τόσο ως απάντηση στην αρχική ερώτηση, αλλά ως σχόλιο. Μια πολύ ενδιαφέρουσα και επικερδής δουλειά για ναυπηγούς μηχανικούς είναι εκείνη του Επιθεωρητή Πλοίων. Υπάρχει η περίπτωση να απαιτούνται αρκετά ταξίδια, πολλά από τα οποία σε μακρινές χώρες του εξωτερικού (Χιλή, Κίνα κτλ), αλλά αυτό 1) αυξάνει το εισόδημα λόγω εκτός έδρας και 2) είναι ευχάριστο για κάποιον νέο που δεν έχει οικογενειακές υποχρεώσεις. Άλλωστε βλέπεις μέρη του κόσμου που δεν θα είχες την ευκαιρίας να επισκεφτείς σε διαφορετική περίπτωση. τα τα3ιδια στα οποια σε στελνει μια εταιρια στα πληρώνει ή τα βάζεις από την τσέπη σου ?
ikaros13 Δημοσιεύτηκε December 6, 2010 at 03:22 μμ Δημοσιεύτηκε December 6, 2010 at 03:22 μμ Εσύ τι λές? Για δουλεία της εταιρίας πηγαίνεις και όχι για τουρισμό.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα