Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων - εφαρμογή σε εντός σχεδίου


sotkouv

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 235
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι καλησπέρα!

Από τη διατύπωση της παραγράφου 2:

2. Από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτευμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών, κ.α. των περιοχών και εκτάσεων της παρ. 1.

και από ότι ίσχυε μέχρι τώρα (υπήρχε αναφορά σε εντός σχεδίου περιοχές) καταλαβαίνει κανείς ότι αυτός που έγραψε την ΥΑ, λέγοντας "εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων" εννοεί τις εντός σχεδίου περιοχές, δλδ τις περιοχές όπου μπορεί κανείς να βγάλει οικοδομική άδεια και επομένως συνυπάρχουν αδομητα και δομημένα οικόπεδα. 

Βάσει των παραπάνω και της κοινής λογικής,  θεώρησα ότι το τεμάχιο που έχω στην περιοχή της Παλλήνης δεν με κατατάσσει στους υπόχρεους. Είναι λοιπόν ένα τεμάχιο σε περιοχή που έχει ενταχθεί στο σχέδιο αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η πράξη εφαρμογής, επομένως δεν μπορεί να βγει άδεια. 

Βάσει ορισμού όμως, υπάρχει εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο (Καραούζι, Παπαχωράφι, Μάριζα, νέα Παλλήνη η περιοχή).

Τι ισχύει λοιπόν για αυτά; Δλδ για περιοχές όπου έχει εγκριθεί το ρυμοτομικό σχέδιο αλλά ουσιαστικά είναι εκτός σχεδίου αφού εκκρεμεί η πράξη εφαρμογής;; 

Είχα την αίσθηση ότι είμαι οκ χωρίς να υποβάλλω δήλωση καθαρισμού, αλλά είναι έτσι;;

Edited by vck
Link to comment
Share on other sites

@vck καλημέρα. Προφανώς αναφέρεσαι σε οικόπεδο χωρίς κτίσμα...

Η ουσιώδης λογική πιστεύω είναι ότι οικόπεδο που βρίσκεται εντός περιοχής όπου έχει συγκεντρωθεί δόμηση (και ανεξάρτητα αν έχει κτίσμα) οφείλει να είναι καθαρό για την πρόληψη της μετάδοσης της φωτιάς σε κτίρια. Η νέα Παλλήνη είναι τέτοια περιοχή, και εφόσον η συμπλήρωση της δήλωσης χωρίς να υπάρχει υποχρέωση δεν επιφέρει κάτι αρνητικό, γιατί να μην την κάνεις ούτως ή άλλως.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνούμε απόλυτα στη λογική της ΥΑ για τα εντός σχεδιου!

Αλλα για ια να κάνεις δήλωση πρέπει να το καθαρίσεις... :-)

Η λογική του νομοθέτη ποια είναι;; Εάν κάποιος πήγε και έχτισε κάπου παράνομα, αποκτούν υποχρεώσεις οι γύρω του;;; Αφού έχτισε εκεί που δεν επιτρέπεται, ας καθαρίσει και τα διπλανά εφόσον του δημιουργούν επικινδυνότητα για να μην καεί. 

Με ποια λογική θα πρέπει εγώ να δίνω ένα Χ ποσό κάθε χρόνο σε περιοχή εκτός σχεδίου επειδή ο άλλος πήγε και έχτισε παράνομα;;

Στην περιοχή, υπάρχουν και τεμάχια αρκετών στρεμμάτων που στα διπλανά υπάρχουν παράνομα κτίσματα (νομιμοποιημένα με το νόμο Τρίτση)

Edited by vck
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τελικά δόθηκε παράταση μέχρι 15/7 για τα ακαθάριστα. Δεν είδα όμως κάτι να γίνεται και με την άλλη διαδικασία των αξιολογήσεων, τεχνικών εκθέσεων κλπ. 

Link to comment
Share on other sites

@vck Η λογική  του  νομοθέτη   συνάδελφε  είναι  να  εκτοπίσει  τους  πιο    οικονομικά  αδύναμους   ,  να  τους  εξαντλήσει,   και  να  στρώσει  το  έδαφος  για  νέους  επενδυτές   και  νέους   εποικιστές . Πολύ  λίγα  από  τον  κανονισμό  πυροπροστασίας  είναι θετικά .  

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.