Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Σωστά.

Αν κάνεις κοινή δήλωση, θα βάλεις 1 ΛΠ και στην ΤΕ περιγράφεις ότι αφορά την οπή στην κοινή πλάκα που διανοίχτηκε.

Link to comment
Share on other sites

On 23/11/2018 at 10:34 ΜΜ, patty said:

Καλησπέρα,

άδεια του 72 όπου οι όροι δόμησης ορίζονται από το 15-6-68ΒΔ με κάλυψη επιτρεπόμενη 85%, στην κάτοψη (κατασκευή) έχουν μετακινηθεί λίγο οι φωταγωγοί και είναι λίγο πιο μεγάλοι ή μικροί σε διάστάσεις. Γνωρίζει κάποιος αν τότε μετρούσαν στην δόμηση και στην κάλυψη?

αν μετρούσαν απλά τους αποτυπώνω, δεν τους υπολογίζω σωστά?

Αν δεν μετρούσαν τους μικρότερους τους υπολογίζω με ΥΔ και ΥΚ και τους μεγαλύτερους αναλυτικό?

Κάποιος για αυτό?

Δεν πάει κατ1 γιατί έχει χρήση ξενοδοχείο..

Link to comment
Share on other sites

On 24/11/2018 at 2:41 ΠΜ, patty said:

συγνώμη δεν το ανέφερα, η χρήση είναι ξενοδοχείο, ως τέτοια έχει βγει και η άδεια, οπότε πάει κατ 2, σωστά?

Τότε η κατηγορία είναι 2. Τώρα για τα υπόλοιπα πιθανόν να ακούσεις και τρεις- τέσσερις  διαφορετικές απόψεις.

α) διαμερισμάτωση , αφού έχουν υπολογιστεί όλα τα τμ στην δόμηση.

β) αναλυτικό προυπολογισμό για τα μεσα έξω ανάμεσα στον φωταγωγό και την οριζόντια ,αφού έχουν υπολογιστεί όλα τα τμ στην δόμηση.

γ) ΥΔ για τα τμήματα της ΟΙ που εισέρχονται στον φωταγωγό και τίποτα όπου ο φωταγωγός εισέρχεται στην ΟΙ και

δ) ΥΔ για τα τμήματα της ΟΙ που εισέρχονται στον φωταγωγό και αναλυτκό για τα τμήματα όπου ο φωταγωγός εισέρχεται στην ΟΙ.

Σε όλα υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι είναι εκ κατασκευής.

Προσωπικά θα πήγαινα με το γ).

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

έχω περίπτωση που δύο καταστήματα (που είναι ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες και ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες) στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας θέλουν οι ιδιοκτήτες τους να γίνει συνένωση με καθαίρεση τμήματος του ενδιάμεσου τοίχου με ΕΕΜΚ. Στο ένα κατάστημα εντοπίστηκε πως έχει γίνει επέκτασή του και κατάληψη τμήματος άλλης οριζόντιας ιδιοκτησίας διαμερίσματος του ισογείου που ανήκει σε τρίτο ιδιοκτήτη. Τα σχέδια της σύστασης είναι τα ίδια με τα σχέδια της οικοδομικής άδιεας και δεν αποτυπώνεται η πραγματική κατάσταση Οι απορίες μου είναι οι εξής:


α.) Για την τακτοποίηση της αυθαιρεσίας απαιτείται η συναίνεση μόνο του τρίτου ιδιοκτήτη ή του 51% της όλης πολυκατοικίας?
β.) Πριν προχωρήσω στην έκδοση άδεια Μικρής Κλίμακας απαιτείται να τροποιηθεί η σύσταση για να αποτυπώνει τη νέα κατάσταση του ενός από τα δύο καταστήμτα ή μπορώ να προχωρήσω χωρίς τροποποίηση της σύστασης?


Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

α) απαιτείται τροποποίηση της σύστασης , θα συμμετέχει όλη η πολυκατοικία και θα γίνει μεταβίβαση χιλιοστών από το διαμέρισμα που του έχετε φάει για τα τετραγωνικά που αντιστοιχούν. Θεωρώ πως δεν μπορεί να προχωρήσει η τακτοποίηση

β) εφόσον ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες συνήθως δεν είναι δυνατή η ενοποίηση τους (δες και τη σύσταση ΟΙ - που λογικά δεν το επιτρέπει)

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

κατ' αρχας,  εχεις στην αδεια δυο καταστηματα και ενα διαμερισμα και στην συσταση επισης εχεις τα ίδια.

Πλην όμως,  σημερα φαινεται οτι ένα καταστημα "μπηκε" στο διπλανο διαμερισμα.

Αρα θα δειξεις την μεταξυ τους διαμερισματωση, υπο την  προυποθεση οτι θα συμφωνησουν να παρει το καταστημα το τμημα που κατεχει και να κανουν μεταξυ τους τροποποηση της συστασης...

Δεν βλεπω τον λογο να γινει μια συνολικη τροποποιηση της συστασης  για ολόκληρη  την οικοδομη, 

πραγμα που απαιτει το 100%  της οικοδομης και να συμφωνει και να ειναι τακτοποιημενο.

Για την ΕΕΜΚ θα πας,  στην συνεχεια,  με το ΝΟΚ  23/5,.

εδιτ

ξεχασα να πω οτι η πιο απλη λυση θα ηταν να επαναφερθει ο διαχωριστικος τοιχος μεταξυ καταστηματος και διαμερισματος στην σωστη του θεση.

 

 

Edited by dimitris GM
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Τελικά συνάδελφοι σε περίπτωση συνένωσης δύο διπλανών καταστημάτων διαφορετικών ιδιοκτητών  που αποτελούν χωριστές Ο.Ι. τακτοποιούμε σαν λοιπή παράβαση το γκρέμισμα της μεσοτοιχίας ; Βέβαια η συνένωση απαιτεί και ενοποίηση των εγκαταστάσεων Η/Μ . Μήπως πρέπει να περιγραφούν και αυτές οι εργασίες στον αναλυτικό ; 

Link to comment
Share on other sites

Έχω οικοδομή με Ο.Α. του 76΄ με φωταγωγό και κλιμακοστάσιο που βάση του διαγράμματος κάλυψης μετρούσαν στην δόμηση και κάλυψη. Έγιναν κάποιες αλλαγές εκ κατασκευής, άλλαξαν οι διαστάσεις φωταγωγού και κλιμακοστασίου, και μετατοπίστηκαν. Έτσι σε κάποια σημεία μπαίνει ο φωτ/γος και το κλ/σιο στην Ο.Ι. που θέλω να τακτοποιήσω και σε κάποια άλλα μπαίνει η Ο.Ι. μέσα στο φωτ/γο και στο κλ/σιο. Συγκρίνω με βάση τα σχέδια της Ο.Α. η σύσταση ταιριάζει με την Ο.Α. Επίσης το διπλανό διαμέρισμα μπαίνει κατά 15εκ στο δικό μου.

  1.        Βάζω με ΥΔ τα τμ που μπαίνει η Ο.Ι. σε φωτ/γο και κλ/σιο
  2.          Βάζω μία Λ.Π. ως διαμερισμάτωση για το ότι επεκτάθηκε η δίπλα Ο.Ι. σε βάρος της δικής μου
  3.          Στα κομάτια μου μπαίνει ο φωτ/γος και το κλ/σιο στην Ο.Ι. δεν τα χρεώνω και μόνο το αναφέρω στην τεχνική έκθεση ή βάζω μια δεύτερη Λ.Π. για αυτά?

Διάβασα στο φόρουμ για αυτό και είδα και τις δύο απόψεις. Αν μπορούσα να τα βάλω στην ίδια Λ.Π. με την διαμερισμάτωση θα τα έβαζα για να είναι κάπως χρεωμένα, από ότι έχω καταλάβει όμως η διαμερισμάτωση πάει μόνη της σαν ξεχωριστή Λ.Π. οπότε σκέφτομαι αν πρέπει να χρεώσω έξτρα 225 ε.

Edited by Saleptsis
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. 
Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας διαπιστώνεται μετατόπιση του κοινού ορίου με το όμορο διαμέρισμα, άρα διαμερισμάτωση, (υπάρχει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών, δεν υπάρχουν άλλες παραβάσεις, απλά από κατασκευής υποθέτω το ένα διαμέρισμα έγινε λίγο μεγαλύτερο).
Σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να υποβάλλω κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου". Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποτυπώσω όλο τον όροφο ή αρκεί το διαμέρισμά μου με το όμορο?Και στο όμορο, είμαι υποχρεωμένη να το ελέγξω, ή δείχνω μόνο το κοινά αποδεκτό μετατοπισμένο όριο?
 

Link to comment
Share on other sites

On 5/12/2018 at 10:08 ΠΜ, Saleptsis said:
  1. ...  
  2.       Βάζω μία Λ.Π. ως διαμερισμάτωση για το ότι επεκτάθηκε η δίπλα Ο.Ι. σε βάρος της δικής μου
  3.  

...

Οσον αφορα το 2. Γιατι να το βαλεις??? Ενοω οτι φαινεται σαν παραβαση μεν, αλλα τι παραβαση? Εχεις καποια ΥΔ που πρεπει να τακτοποιησεις? Εχεις ΥΚ? ΥΥ?

Ποια παραβαση? Δηλαδη οτι αποτελει Πολεοδομικη παραβαση να το τακτοποιουμε, ομως εδω ενα κοινο οριο φτιαχτηκε ας πουμε 25εκ πιο περα. Υπαρχει καποια ΥΔ οσον αφορα τη μια ιδιοκτησια ή την αλλη? Δεν βλεπω να υπαρχει υπερβαση ουτε απο την οικ. αδεια, οτι μετραγε στο Σ.Δ. μετραει ακομα, αρα γιατι να το διορθωσεις αυτο???? Δεν λεω, αν θες να το βαλεις, βαλε το, ομως χρεωνουμε ανθρωπους 225 αρια τα οποια δεν βλεπω τον λογο που θα επρεπε.. ας πουμε δηλαδη οτι ο χτιστης στην οικοδομη μια διασταση 2,35 την ειδε σαν 2,85 την εχτισε τοσο και θα χρεωσουμε παραβαση????

Παρατηρω μερικες φορες στο σχεδιο μια διασταση να εμφανιζεται σαν 2,40 και μετρημενη απο το σχεδιο και διασταυρωμενη απο το Διαγραμμα καλυψης να ειναι 2,70. Δηλαδη επειδη μπορει να εχει γινει το δεν ξερω τι με το προγραμμα θα χρεωνουμε παραβασεις πελατες των οποιων δεν περισευουν ? Που η παραβαση ποι α ειναι?

Οτι μετραγε σε Σ.Δ. ακομα μετραει. Και οτι εκανε πχ 25εκ ενας κτιστης καποτε ενα τοιχο λιγο πιο διπλα, εγω αδυνατω να το δω σαν παραβαση. Ειναι?

Με το γραμμα του Νομου, του 4495?

 

_ _ _ _

έκανα μια ώριμη σκέψη προηγουμένος στο μπαλκόνι μου και θα έρθω σε αντίθεση με τα όσα έλεγα πριν. Σκεφτόμουν την απέναντι οικδομή και έλεγα ότι έστω εκεί υπάρχει μια ιδιοκτησία 100τμ και μια120 τμ. Στον ίδιο όροφο, στο Β' ας πούμε. Λεω έστω ότι φτιάχτηκε το ένα 99 και το άλλο 121, αποτελεί παράβαση?
Ναι έχω καταλήξει. Γιατί να γίνει 99τμ? Τα σχέδια το δείχνουν 100 και τόσο πρέπει να ήτανε. Το γιατί έγινε δεν απασχολεί πολύ, εσκεμένα ή οχι. Καλούμαστε να δώσουμε μια βεβαίωση και να ρυθμίσουμε τις αυθαίρετες κατασκευές όταν υπάρχουν και τις αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις προκειμένου να δώσουμε την βεβαίωση. Το πράτουμε? Ναι λεω εγω, το θέμα της διαμερισμάτωσης, το οποίο με απασχολεί και τα όσα έλεγα πριν λίγο βεβιασμένα από κουβέντες με πελάτες βγαίνουν. Μπήκε λέει η μια ιδιοκτησία στην άλλη 2τμ και δεν μπορούμε να δώσουμε την βεβαίωση. ΜΑ Ο Πελάτης θα πάει σε άλλον, θα του πει εγώ την δίνω, "σιγά τώρα, ούτε ΥΔ ειναι ούτε ΥΚ" η ανάγκη τον κάνει και αυτός είναι ο ανταγωνισμός σήμερα. Καθώς μου ζητήθηκε βεβαίωση για ιδιοκτησία και λέω ας βάλουμε μια διαμερισμάτωση καθώς στην ιδιοκτησία ορόφου είχε γίνει το κτίσιμο ενός τοίχου λίγο πιο πέρα, ο ενδιαφερόμενος πελάτης, ένας έξυπνος άνθρωπος που σκέπτεται λογικά, μου λέει "μα ενας άλλος Μηχανικός είπε οτι δεν είναι απαραίτητη" ευλογα, έλεγα λοιπόν, η μια ιδιοκτησία να έχει εισέλθει στην άλλη, το 1999 ας πουμε και 20 χρονια να ζουνε άνθρωποι σε αυτή και στην άλλη. Πρόβλημα δεν υπάρχει. Ως τώρα κανείς δεν είπε, "μα το σχέδιο της πολεοδομίας δείχνει το σπίτι μου 2τμ πιο μεγάλο" αυτό είδαν, αυτό πήραν, σε αυτό ζουν, αυτό θέλουν να μεταβιβάσουν, δια αυτό μας ζητάνε την βεβαίωση. Μπορούμε εμείς να ισχυριστούμε ότι για ένα τοίχο, μεσοτυχία που γιατί κτίστηκε 25 πόντους πιο πέρα, 30 πόντους, τόσο που η "επιτρεπόμενη απόκλιση του εμβαδού της ιδιοκτησίας" να μην το πιάνει σαν "επιτρεπόμενη παράβαση", να μην δώσουμε την βεβαίωση?

Οταν άλλοι Μηχανικοί την δίνουν. Είναι εποχή να χάσουμε πελάτες?

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.