Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Καλή μας μέρα,

Έχω την εξής ερώτηση. Σε Ο.Ι. πολυκατοικίας όπου φωταγωγός έχει ενσωματωθεί στην ιδιοκτησία (στο κέντρο περίπου της ιδιοκτησίας αν έχει κάποια σημασία) και είναι 1,5x1,5μ., στο αντίστοιχο Φ.Κ. της δήλωσης επιλέγω διαφορ. διαμερισμάτωση? Και αν ναι, δεν προσθέτω τα τετραγωνικά σαν Χ.Κ.Χ?

Link to comment
Share on other sites

όχι δεν είναι διαφορετική διαμερισμάτωση, είναι υπέρβαση δόμησης κύριας χρήσης.

Προφανώς όταν θα εμβαδομετρήσεις το διαμέρισμα, θα προσμετρηθούν και αυτά, αφού πρέπει να αναφέρεις τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα όπως υφίστανται σήμερα.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@the_topo Στα πολύ σωστά του συναδέλφου @ppanag να προσθέσω ότι στην τεχνική έκθεση θα γράψεις ότι υπάρχει καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου λόγω ενσωμάτωσης του φωταγωγού στο διαμέρισμα μη αφήνοντας κανένα περιθώριο άλλης (συμφέρουσας) ερμηνείας από την συμβολαιογράφο.  Για το επιτρεπτό της υπαγωγής θα (λόγω κ.χ) θα ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη υπεύθυνη δήλωση ότι η αυθαίρετη προσάρτηση έγινε εκ κατασκευής. Αυτό ακριβώς θα αναφέρεις και στην τεχνική έκθεση. Η συμβ/φος θα εξετάσει την δυνατότητα που έχει για μονομερή τροποποίηση της Π.Σ.Ο.Ι (εκ κατασκευής, εντός νόμιμου όγκου, δεκαετία. Την δήλωση "ίδια αυθαιρεσία σε όλους τους ορόφους, να μην το υπογράψεις ποτέ και για κανένα λόγο) σύμφωνα με το άρθρ0 98 παρ. 7.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@the_topo επανέρχομαι κι εγώ, αφού εμβαθύναμε τόσο πολύ να υπενθυμίσω ότι τα πολύ σωστά και χρήσιμα που αναφέρει ο @Pavlos33 θα επιβεβαιωθούν, αφού συγκρίνεις 3 πράγματα: 1)την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, 2) την κάτοψης κλπ. της οικοδομικής άδειας και 3) την κάτοψη της σύστασης... 

Το αναφέρω καθώς δεν μας είπες τι δείχνει η άδεια και τι δείχνει η σύσταση οριζ. ιδιοκτ. (???) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ευχαριστώ για τη βοηθεια και το χρόνο σας!

Η κάτοψη της άδειας καθώς και η κάτοψη της σύστασης είναι πανομοιότυπες. Φαίνεται φωταγωγός μες στο διαμέρισμα ο οποίος δεν υπάρχει. Μάλιστα σαν επιφάνεια είχε προσμετρηθεί στο συντελεστή δόμησης της άδειας και στην Ο.Ι. Είναι και ο λόγος που δεν προσέθεσα την επιφάνεια ως Κ.Χ. Και κλίματα μόνο τη διαφορ. διαμερισμάτωση.

Είστε βέβαιοι ότι δεν είναι διαφορετική διαμερισμάτωση; Η κάτοψη της άδειας  είναι τυπικού ορόφου και αφορά όλες τις ΟΙ στους υπερκείμενους ορόφους.

Link to comment
Share on other sites

@the_topo Τώρα είμαι ακόμα πιο βέβαιος ότι ΔΕΝ είναι διαφορετική διαμεριμσάτωση και ισχύουν 100% όσα πρότεινε και ο @Pavlos33. Άρα απομένει η επιλογή μεταξύ υπέρβασης δόμησης ή λοιπής παράβασης, όπου προτείνω και επιλέγω υπέρβαση δόμησης για το τυπικό ως προς τον Νόμο, καθώς το πρόστιμο παραμένει πιθανόν το ίδιο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα

 

Περίπτωση οριζόντιας ιδιοκτησίας (διαμερίσματος) σε πολυκατοικία με άδεια του 1964.

-σύμφωνα με την κάτοψη της άδειας το διαμέρισμα έχει επιφάνεια 52τμ.

-μετά από αποτύπωση βρέθηκε επιφάνεια 55τμ (έχει γενεί κατάληψη τμήματος του όμορου διαμερίσματος – βάσει κάτοψης οικοδομικής άδειας)

-ο τίτλος και η σύσταση αναφέρουν επιφάνεια 55τμ.

-η κάτοψη της σύστασης έχει χαθεί

Μπορεί να γίνει κάτι με την περίπτωση αυτή;

 

Ευχαριστώ εκ των πρότερων

Link to comment
Share on other sites

 Εχεις αδεια για 52 τμ.

Εχεις  συσταση και συμβολαιο για 55 τμ.

Υποτιθεται οτι ο διπλανος [τον οποιο θα ελεγξεις] ειχε "52" στην αδεια και "49 " τμ. στο συμβολαιο.

 Αρα εχεις ΔΔ

[δεν εχεις τροποποιηση της συστασης διοτι αυτη ηδη υπαρχει.]

8. Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος. Ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος, υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. Στην περίπτωση αυτήν, ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ το παράβολο των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά όροφο.

 

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, panosges said:

 

-η κάτοψη της σύστασης έχει χαθεί

Μπορεί να γίνει κάτι με την περίπτωση αυτή;

Επειδή πολλά μπορούν να έχουν συμβεί, εξάντλησε κάθε δυνατότητα να βρεις την κάτοψη της σύστασης. Συνήθως  ήταν ίδια με της άδειας. Αν έχει χαθεί από το αρχείο της συμβολαιογράφου (θεωρώ δεδομένο ότι πήγες και της ανέθεσες να το ανασύρει από το αρχείο), δες στην αλληλουχία συμβολαίων μήπως έχει προσαρτηθεί σε κάποιο επόμενο συμβόλαιο. Μπορείς επίσης να δεις (από τα αποσπάσματα περιγραφικής βάσης) και των άλλων οριζόντιων ιδιοκτησιών τα στοιχεία και ερχόμενος σε επαφή μαζί τους να ρωτήσεις μήπως κάποιος έχει αυτή την κάτοψη. Τώρα, με τα στοιχεία που δίνεις, ναι μεν φαίνεται να υπάρχει θέμα διαμερισμάτωσης λόγω ονομαστικής διαφοράς εμβαδού, αλλά δεν είσαι και 100% σίγουρος τι μπορεί να έχει συμβεί σε σχέση με τα όμορα διαμερίσματα σε ότι αφορά τα όρια των ιδιοκτησιών.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους.

Σε υπόγειο πολυκατοικίας βάση αδείας υπάρχουν 2 ιδιοκτησίες και διάδρομος που οδηγεί στον ακάλυπτο χώρο (μοναδικός τρόπος). Οι ιδιοκτησίες ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, ενώ από την κατασκευή οι τοίχοι που οριοθετούν τις ιδιοκτησίες δεν κατασκευάστηκαν ποτέ και πλέον υπάρχει μία ιδιοκτησία η οποία περιλαμβάνει και όλο τον κοινόχρηστο χώρο. Ο εν λόγω ιδιοκτήτης θέλει ταυτότητα στις ιδιοκτησίες για μεταβίβαση. Καμία πρόταση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.