Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

καλησπέρα και πάλι,

Δεν είχα παρατηρήσει τη χθεσινή απάντηση του mapost, λόγω έλλειψης εξοικείωσης με το φόρουμ. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ και εσένα mapost. Ρώτησα στην πολεοδομία στο τμήμα αυθαιρέτων και μου είπαν ότι εφόσον έχει δηλώσει ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών την διαμερισμάτωση, δεν είναι σωστό να ξαναπληρώσει και ο άλλος για την ίδια διαμερισμάτωση. Τα σχέδια του άλλου μηχανικού τα έχω δει και είναι οκ. Δεν έχει αποτυπώσει σωστά τη διαφορά που έχει ο δικός μου με τον κοινόχρηστο χώρο. Η διαφοροποίηση στον κοινόχρηστο δεν φαίνεται στα σχέδια της άδειας, αλλά ο τρόπος που περιγράφεται στο συμβόλαιο το διαμέρισμα,  συνάδει με την παρούσα πραγματικότητα αλλά και με την προηγούμενη, αυτή των σχεδίων της άδειας.

Σκέφτομαι να σημειώσω στα δικά μου σχέδια ότι η εν λόγω διαμερισμάτωση έχει δηλωθεί με την τάδε δήλωση (του άλλου δλδ μηχανικού) να αποτυπώσω σωστά και τη σχέση του δικού μου με τον κοινόχρηστο και να το κλείσω έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα.

 

Περίπτωση με ΟΑ του 1972 που δείχνει δύο ισόγεια καταστήματα ενώ η σύσταση ΟΙ δείχνει ένα ισόγειο κατάστημα. Στην πραγματικότητα είναι 2 καταστήματα. Είναι ΔΔ κατηγορία 1;

Link to comment
Share on other sites

Αν στην πραγματικότητα ισχύουν όσα φαίνονται στην οικοδομική άδεια, τότε δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να αλλάξει τη σύσταση της Ο.Ι. Αν δεν υπάρχει κάποια άλλη υπέρβαση δόμησης, μπορείς να εκδόσεις βεβαίωση κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Inzaghi, επιμένω σε αυτό που έγραψα: συγκρίνεις υλοποιημένη με 1221 (που στην περίπτωσή σου ο 1221 συμπίπτει με άδεια, όπως είναι αναμενόμενο, αν και όλοι έχουμε δει να μην συμπίπτει τίποτα γενικώς). ΕΧΕΙΣ διαφ. χωρ. γιατί είσαι έστω λίγο πιο δίπλα/ στραμμένος/ μικρότερος/ ό,τι είσαι τελοσπάντων. ΔΕΝ σε καλύπτει το "λίγο-πολύ οι ίδιες" που γράφεις. Πώς προκύπτει ότι είσαι λίγο διαφορετικός και μάλιστα ότι αυτή την αλλαγή την έκανες πριν τον 7ο /2011; Από την ημερομηνία της σύστασης (που εν προκειμένω είναι παλαιότερη και της άδειας), με την προϋπόθεση ότι η υλοποιημένη κατάσταση ταυτίζεται με τη σύσταση, όπως γράφεις. Καμιά δυσκολία δεν βλέπω. Textbook case, που λένε.

Αν είναι κάτι που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι το κατά πόσον ο πελάτης σου (αγοραστής) είναι εξασφαλισμένος αποκτώντας μια θέση που δεν πληροί τις πολεοδομικές προδιαγραφές (διαστάσεις, τουλάχιστον). Ο νόμος ως προς την διαφορετική χωροθέτηση δεν επιβάλλει σαφώς να μεταφέρονται οι ΘΣΑ σε πολεοδομικά σύννομες θέσεις, αν και για μένα εξυπακούεται. Και το θέμα με την αρίθμηση που είναι των νομικών περισσότερο.

Edited by Alex99
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Σε οικοδομική άδεια του 2000 εμφανίζονται δύο ισόγεια καταστήματα. Το υπόγειο της οικοδομής με βάση την άδεια  είναι χώρος βοηθητικής χρήσης. Στο συμβόλαιο τα  καταστήματα εμφανίζονται σαν δύο ξεχωριστές Ο.Ι. και το υπόγειο σαν κοινόχρηστος χώρος που ανήκει σε όλες τις ιδιοκτησίες.

Στην πραγματικότητα έχω συνένωση των 2 καταστημάτων σε 1, λειτουργική συνένωση του ενός πλέον καταστήματος με το υπόγειο και κατασκευή WC στο υπόγειο.

Εφόσον ενώνονται 2 διαφορετικές Ο.Ι., διαφορετικών ιδιοκτητών, σε μία, έχω διαφορετική διαμερισμάτωση. Η συνένωση όμως με το υπόγειο, το οποίο βάση συμβολαίου αποτελεί κοινόχρηστο βοηθητικό χώρο πως μπορεί να τακτοποιηθεί? Απλά με αναλυτικό για την τρύπα στην πλάκα οροφής υπογείου και την κατασκευή WC?

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, fani17 said:

Καλησπέρα,

Σε οικοδομική άδεια του 2000 εμφανίζονται δύο ισόγεια καταστήματα. Το υπόγειο της οικοδομής με βάση την άδεια  είναι χώρος βοηθητικής χρήσης.  [βοηθητικης χρησης ας ειναι...σε ποιόν ανηκει η χρηση του μας ενδιαφερει...]

Στο συμβόλαιο τα  καταστήματα εμφανίζονται σαν δύο ξεχωριστές Ο.Ι. [σε ποιό συμβολαιο, ποιοί αγορασαν και τί ]

και το υπόγειο σαν κοινόχρηστος χώρος που ανήκει σε όλες τις ιδιοκτησίες.  [ τι γραφει  στο συμβόλαιο για το υπογειο??]

Στην πραγματικότητα έχω συνένωση των 2 καταστημάτων σε 1, λειτουργική συνένωση του ενός πλέον καταστήματος με το υπόγειο και κατασκευή WC στο υπόγειο.

Εφόσον ενώνονται 2 διαφορετικές Ο.Ι., διαφορετικών ιδιοκτητών, σε μία, έχω διαφορετική διαμερισμάτωση.

 δεν εχεις διαμερισματωση... εχεις καθαιρεση μεσοτοιχιας...οι Οριζοντιες  Ιδιοκτησιες  παραμενουν σωστες κατα την άδεια και τα συμβολαια.

Η συνένωση όμως με το υπόγειο, το οποίο βάση συμβολαίου αποτελεί κοινόχρηστο βοηθητικό χώρο πως μπορεί να τακτοποιηθεί? Απλά με αναλυτικό για την τρύπα στην πλάκα οροφής υπογείου και την κατασκευή WC?

[αν το υπογειο  χαρακτηριζεται σαν  κοινοχρηστος βοηθητικος χωρος και δεν αναφερεται στον τιτλο κτησης του καταστηματος,  τοτε εχεις προβλημα. Να ξαναδεις τους τιτλους τους]

 

Ευχαριστώ πολύ

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους. Μου έτυχε μία παρόμοια περίπτωση για πρώτη φορά και θα ήθελα μία δεύτερη γνώμη πριν προχωρήσω.

 

2 ισόγεια καταστήματα (Α και Β), 2 διαφορετικών ιδιοκτητών (2 ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες).

Στην άδεια, στα συμβόλαια, στο κτηματολόγιο, στο Ε9 φαίνονται ως 2 καταστήματα.

Στα καταστήματα, έχει καθαιρεθεί η μεσοτοιχία που τα χωρίζει και έχουν μισθωθεί ως ένα σε κάποιον τρίτο.

(ο Α το μίσθωσε στον Β με δικαίωμα υπεκμίσθωσης, και ο Β όλο μαζί σε κάποιον τρίτο).

 

Θέλει αυτή τη στιγμή ο Α να πουλήσει το κατάστημά του στον Β.
 

Η σκέψη μου για την τακτοποίηση είναι η εξής:

1) Το δηλώνω ως μία λοιπή παράβαση (καθαίρεση μεσοτοιχίας) και όχι διαμερισμάτωση.

2) Ως αποδ. παλαιότητας χρησιμοποιώ το παλιό θεωρημένο μισθωτήριο (όπου φαίνεται πως αφορά συνένωση), αφού ούτε από Ε9, ούτε από α/φ μπορώ να πάρω κάπως την παλαιότητα.

3) Στα στοιχεία ιδιοκτητών βάζω μόνο τα στοιχεία του Α.

 

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω ή έχω ξεχάσει;

 

Ευχαριστώ!


 

Link to comment
Share on other sites

Διαφορετική Διαμερισμάτωση εκ κατασκευής της πολυκατοικίας, χρειάζομαι συναίνεση συνιδιοκτήτη του διπλανού διαμερίσματος;

 (έχει μετακινηθεί εκ κατασκευής ο μεσότοιχος 20 πόντους και προκαλεί μια μικρή τροποποίηση στο εγκεκριμένο εμβαδόν)

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή τι έχει γίνει;

Πόσα διαμερίσματα φαίνονται στην άδεια, πόσα στη σύσταση Ο.Ι;

Η υφιστάμενη κατάσταση φαίνεται στην κάτοψης σύστασης;

Link to comment
Share on other sites

Θα το ρωτήσω με ένα παράδειγμα για να μου λύσετε την απορία:

Έχω έναν όροφο 100 μ2 εκ των οποίων τα 40 μ2 είναι το ένα διαμέρισμα (Α1) τα 40,00 μ2 το διαμέρισμα (Α2) και τα 20,00 μ2 κοινόχρηστοι χώροι κλιμακοστασίου. Οι χώροι αυτοί προσμετρούσαν στον σ.δ. και υπάρχει η ίδια κάτοψη στην οικοδομική άδεια και στο συμβόλαιο.

Τώρα πουλάει ο ιδιοκτήτης το (Α1) διαμέρισμα και κάνουμε νέα αποτύπωση και τακτοποίηση από την οποία προκύπτει ότι το εμβαδόν του (Α1) είναι 42,00 μ2 αντί για 40,00 μ2 και αύξηση αυτή στο εμβαδόν του οφείλεται αφενός σε καταπάτηση των κοινοχρήστων και αφετέρου σε ¨"ανταλλαγές τετραγωνικών" με το Διαμέρισμα (Α2).

Η κατάσταση του ορόφου είναι έτσι εκ κατασκευής οπότε για την τροποποίηση των κοινοχρήστων δεν απαιτείται συναίνεση των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας. οπότε έχουμε δύο ερωτήματα:

1. Απαιτείται συναίνεση για την "ανταλλαγή τετραγωνικών" (η οποία οφείλεται σε μετατόπιση πχ 20 εκ του μεσότοιχου εκ κατασκευής) από τον ιδιοκτήτη του Διαμερίσματος α2;

2. Η αυθαιρεσία αυτή είναι διαφορετική διαμερισμάτωση;

Κυρίως με καίει το ερώτημα (1)....... Εγώ στηριζόμενη στο άρθρο 98 παρ 4 και στο άρθρο 100 παρ 8 προχώρησα χωρίς συναίνεση......

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.