dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26 , 2018 πες στον διπλανο τα χαμπερια.. ούτε αυτος μπορει να πουλησει, μεχρι να "λυθει το προβλημα" και οτι ο κανονας ειναι : "αυτος που σημερα αρνειται, θα ειναι αυτος που πρωτος θα καιγεται να πουλησει στο μελλον" υγ σε ευχαριστω 1
pipakos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2018 Δύο διαμερίσματα στην οικοδομική άδεια και στην σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, ένα στην πραγματικότητα έπειτα από συνένωση των δύο σε ένα με γκρέμισμα της μεσοτοιχίας. Και τα δύο διαμερίσματα ανήκουν σε δύο αδέρφια από 50% ο καθένας. Ο ένας θέλει να τακτοποιήσει την διαφορετική διαμερισμάτωση, ο άλλος δεν συναινεί. Είμαστε εντός σχεδίου και όπως ήδη ανέφερα έχουμε οα και σοι. Προχωράω μόνο με τον έναν σε ρύθμιση της διαφορετικής διαμερισμάτωσης με 4495 βάσει της παρ.4 του άρθρου 98 και τελειώνει η υπόθεση? Υπάρχει κάποια παγίδα?
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2018 Προχωράς μόνο με τον ένα συνιδιοκτήτη και δεν απαιτεί η σύμφωνη γνώμη του άλλου. Η παρ. 4 το Ν. 4546/18 4. Συγκύριοι εξ αδιαιρέτου σε οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, ή σε κτίσμα χωρίς σύσταση οροφοκτησίας εντός σχεδίου πόλεως, ανεξαρτήτως ποσοστού συγκυριότητας, αυθαίρετων κτισμάτων ή νόμιμων κτισμάτων με αυθαίρετες μικρές παραβάσεις ή αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης μπορούν να ζητούν την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 99 κ.επ. ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης των λοιπών εξ αδιαιρέτου συγκυρίων. Υπόχρεος προς καταβολή του παραβόλου υπαγωγής και των αναλογούντων προστίμων είναι ο δηλών την αυθαιρεσία συγκύριος, ο οποίος διατηρεί τα εκ του νόμου αναγωγικά του δικαιώματα έναντι των λοιπών συγκυρίων. Σε κάθε περίπτωση, οι λοιποί συνιδιοκτήτες μπορούν να αποπληρώνουν τις ορισθείσες δόσεις των αναλογούντων προστίμων αυτοβούλως, σύμφωνα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους, ύστερα από σχετική έγγραφη ή ηλεκτρονική δήλωσή τους. 1 1
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2018 (edited) σωστα, Πάντως, η δικη μου γνωμη ειναι οτι, δεν προκειται για "διαμερισματωση" αφου τα διαμερισματα παραμενουν "δύο" στους τιτλους κυριοτητας και ετσι ειναι και στο κτηματολογιο, με δυο ΚΑΕΚ. Απλα εχουν μια αυθαιρετη λειτουργικη συνενωση, με κατεδαφιση της μεσοτοιχιας. Edited Οκτώβριος 27 , 2018 by dimitris GM
pipakos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2018 Ε αυτή η λειτουργική συνένωση δεν πρέπει να δηλωθεί ως αυθαιρεσία διαφορετικής διαμερισματωσης? Πιστεύεις ότι πρέπει να δηλωθεί με αναλυτικό? Το να μην δηλωθεί καθόλου και να δοθεί βεβαίωση δεν παίζει γιατί δεν αφορά διαφορετική διαρρύθμιση μιας διακεκριμένης οριζόντιας ιδιοκτησίας αλλά συνένωση δύο ιδιοκτησιών.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27 , 2018 - ναι = "δεν πρεπει" - ναι= "με αναλυτικο" - φυσικα "δεν παιζει" ...και δεν το συζηταμε καν... .
Yialimon Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2018 Καλησπέρα κι από μένα, έχω περίπτωση ισόγειου καταστήματος (σε τριώροφη πολυκατοικία), άδειας του '71 με πατάρι από μπετόν στο μισό της υποκείμενης επιφάνειας (δε φαίνεται στη κάτοψη). Σήμερα, εν προκειμένω να μισθωθεί για ΚΥΕ παρατήρησα ότι το προαναφερθέν πατάρι έχει τροποποιηθεί σε όροφο με τη κατάργηση της εσωτερικής σκάλας, το κλείσιμο της τρύπας, καθώς και της επέκτασης της πλάκας με σιδηροκατασκεύη IPE (ήττα) καθ΄όλη την επιφάνεια του καταστήματος. Η είσοδός του δε, πραγματοποιείται αποκλειστικά από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο. Πως αντιμετωπίζεται αυτό;; Απ'ότι καταλαβαίνω από προηγούμενα ερωτήματα, αυτή η περίπτωση δεν είναι "διαμερισμάτωση", σωστα; Πρέπει να τακτοποιηθεί ως μία οριζόντια ιδιοκτησία; Μήπως πρέπει να γίνουν δυο δηλώσεις; Για να ενοικιαστεί απαιτείται ΜΣΕ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2018 Καλημέρα και καλή εβδομάδα συνάδελφοι. Περίπτωση ΜΙΑΣ οριζοντίου ιδιοκτησία που περιλαμβάνει ΔΥΟ ανεξάρτητα καταστήματα, με πρόσβαση από το δρόμο. ΜΙΑ καταχώρηση στο Ε9 ΕΝΑ εμβαδόν (συνολικό) Μελετήθηκαν το 1960 χωρίς εσωτερική επικοινωνία αλλά διανοίχθηκε πόρτα στο μεσότοιχο και πλέον επικοινωνούν και εσωτερικά. Θεωρείται εσωτερική διαρρύθμιση, άρα όχι αυθαίρετη κατασκευή ή συγκαταλέγεται στη διαφορετική διαμερισμάτωση?
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2018 Εχεις δυο ΟΙ στην αδεια και δυο στα συμβολαια. εχουν συνενωθει με κατεδαφιση της μεσοτοιχιας. Δεν εχεις διαμερισματωση.
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 29 , 2018 Όχι. Έχω 2 μαγαζιά σε 1 ΟΙ. Το αριστερά και το δεξιά είναι ξεχωριστά μαγαζιά αλλα περιγράφονται ως ΜΙΑ ΟΙ Ένα ποσοστό επί του οικοπέδου και ένα εμβαδόν. Και για τα δύο. Διανοίχθηκε εσώπορτα στο μεσότοιχο και πλέον έχουν ΚΑΙ εσωτερική επικοινωνία. Η πραγματική κατάσταση είναι το σχέδιο που επισυνάπτω. Η διάνοιξη της πόρτας αποτελεί διαφορετική διαρρύθμιση αυτοτελούς ΟΙ ή διαφορετική διαμερισμάτωση? Μαγαζιά.pdf
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα