Magdalini Δημοσιεύτηκε Tuesday at 05:24 μμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 05:24 μμ (edited) (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα συνάδερφοι, και καλή χρονιά σε όλους! Μετά από καιρό, θα επανέλθω στο εξής θέμα: Πελάτης μου το 2014, είχε αγοράσει διαμέρισμα σε πολυκατοικία του 66, και τα διαχώρισε μόνος του, σε δυο μικρότερα. Σήμερα πρέπει να τα διαχωρίσει νόμιμα! Μπορω να χειριστω την κατάσταση σα να μην τα διαχώρισε ποτέ ο ιδιοκτήτης μόνος του; Αν ναι εκδίδω άδεια δόμησης και έρχεται ελεγκτής (σε τελικό στάδιο) ή ΕΕΔΜΚ; Ευχαριστώ πολυ! Edited Tuesday at 08:20 μμ by Pavlos33
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Tuesday at 08:28 μμ Δημοσιεύτηκε Tuesday at 08:28 μμ Kαλησπέρα. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Αν ο διαχωρισμός έγινε μεταγενέστερα του 2011 θα πρέπει να εκδόσεις ΕΕΔΜΚ νομιμοποίησης για τον διαχωρισμό (παρ λστ άρθ. 29).
fotislit Δημοσιεύτηκε Wednesday at 06:26 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 06:26 μμ On 4/1/2025 at 8:48 ΜΜ, fotislit said: Σε διώροφη οικοδομή με (εμβαδο περιγραμματος 400τ.μ. )- πυλωτη και υπόγειο. Στην κάτοψη Υπογείου της άδειας, υπάρχει υπόγειο στο κέντρο του περιγράμματος της οικοδομής με διαστάσεις 4,30*7,50=32,25τ.μ. ως ενιαίος χώρος Λεβητοστασίου όλος... Στην πραγματικότητα, το υπόγειο έχει κατασκευαστεί 6,50*11,00=71,5τ.μ., με παράλληλη μετατόπιση όλων των πλευρών. Έχουν χωριστεί 8 αποθηκες με διάδρομο στη μέση (4+4 αντικριστά στο διάδρομο) και το Λεβητοστάσιο υπάρχει στην άκρη του ορθογώνιου περιγράμματος. Στη Σύσταση Ο.Ι. περιγράφονται οι 8 αποθηκες και το λεβητοστάσιο, σύμφωνα με την πραγματικοτητα, εκτός από τη δική μου (τέτοια τύχη) γωνιακή αποθήκη, που τελικά είναι μεγαλύτερη και από την κάτοψη της Σύσταση... με επέκταση στην όμορη κατα 1τ.μ. και το διάδρομο κατά επιπλέον 0,50τ.μ.. (7τ.μ. αντί για 5,5τ.μ. στη σύσταση) α) έχω ΔΔ? Γιατί? αφού συγκρίνω με την άδεια.. Στην άδεια δεν υπάρχουν αυτοτελείς ιδιοκτησίες αλλά κοινόχρηστο λεβητοστάσιο... Επειδή έχει αλλάξει το περίγραμμα του λεβητοστασίου? Δε μπορώ να το δηλώσω Κατηγορια 4 (ως πλήρως αυθαιρετο <50τ.μ.), και μόνο ως Υ.Δ. (για το τμήμα εκτός του νομιμου περιγραμματος) και Αλλαγή χρήσης (για το υπόλοιπο τμήμα, που στην άδεια ήταν ενιαίος χώρο λεβητοστασίου) χωρίς ΔΔ? β) δεδομένου οτι το περιγραμμα της αποθηκης μου ειναι διαφορετικο απο τη Σύσταση... χρειάζομαι συναίνεση της διπλανής αποθήκης ή/και όλων λόγω του ότι έχω επέκταση και στο διάδρομο για να γίνει τροποποίηση σύστασης? Οι αποθήκες ειναι εκ κατασκευής έτσι ...και ναι... καναν κάτοψη για συσταση διαφορετική από την άδεια...και τελικα δε την εφαρμόσαν ούτε αυτή ακριβώς... Ευχαριστώ Κάποιος που έχει αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωσ??? κάποια γνώμη? ευχαριστω
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα