petros71 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 Συνάδελφε άσε τον νοκ. Εσένα σου αρέσει να φτιάξεις δύο κτίρια και να κολλάνε οι βεράντες τους; Στις βαθύτερες έννοιες του ΝΟΚ πάντα κρύβεται η λογική. Για να καταλάβεις τον ΝΟΚ πρέπει να χρησιμοποιείς λογική και φαντασία, όχι παπαγαλία. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Latg Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 (edited) Για να είμαι ειλικρινής δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς το σχόλιο και το ύφος, δεν βοηθάει και ο γραπτός λόγος. Το τι μου αρέσει και τι όχι είναι κάτι υποκειμενικό και δεν εξετάζεται έτσι η νομοθεσία. Επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είχε απασχολήσει πολύ τις ΥΔΟΜ και υπήρχαν αντικρουόμενες απόψεις τελικά ο νομοθέτης ήρθε το 2021 και έβαλε νέα παράγραφο στο άρθρο 16 για να το ξεκαθαρίσει. Την παρ. 11 του άρθρου 16 με τον Ν. 4819/21 και αυτό είναι που σαφώς ισχύει σήμερα ασχέτως με τις δικές μου προτιμήσεις: "Σε περιπτώσεις κτιρίων που εφάπτονται στα όρια του οικοπέδου όλα τα παραπάνω στοιχεία του άρθρου 16 δύνανται να εφάπτονται στα όρια ή και να έχουν απόσταση μικρότερη του ενός (1.00) μ." Edited Μάρτιος 16 by Latg 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros71 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 (edited) ok good luck with ΣΑ... Edited Μάρτιος 16 by petros71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 (edited) Latg εύγε!!! (συγνώμη αλλά δεν αλλάζει το bold) Edited Μάρτιος 16 by jbosdas Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbosdas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 @petros71 τι δουλειά έχει το ΣΑ; Εννοείς ότι επειδή κολλάει στο όριο, δεν θα γνωμοδοτήσει θετικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros71 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 Τι δουλειά έχει το ΣΑ... Να το καταργήσουμε τότε. Που να ξέρω πως θα γνωμοδοτήσει σε ένα κτίριο που ο άλλος έχει κολλήσει τις βεράντες πάνω στο όριο. Γι αυτό έγραψα good luck... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbosdas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 @petros71 καταρχάς δεν ξέρουμε αν απαιτείται έγκριση ΣΑ στην περιοχή του συγκεκριμένου έργου. Αλλά ακόμα και να απαιτείται, το να κολλάνε οι εξώστες δύο όμορων κτιρίων, δεν ξέρω γιατί θα μπορούσε να είναι απαγορευτικό. Ποιος είναι αυτός ο κανόνας αισθητικής που καταπατάται; Και τελικά γιατί το "έρκερ" ως κλειστός χώρος που δεν προσμετράται στον ΣΔ είναι υποβαθμισμένος αισθητικά συγκριτικά με έναν όμοιο χώρο που προσμετράται στον ΣΔ; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vstrap Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 (edited) (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Χαίρετε συνάδελφοι. Έχω την εξής απορία για τα erker: Έστω ότι κατασκευάζεται ένα σε μία όψη με προεξοχή 0.80 μ. και, από τον έλεγχο στην όψη, προκύπτει ότι επιτρέπεται το πλάτος του να είναι μέχρι 1.00μ. Αν εγώ κάνω ένα erker με προεξοχή 0.80 μ. και πλάτος 1.50μ., είναι οκ αν προσμετρήσω το επιπλέον 0.50*0.80=0.40 τ.μ. στη δόμηση ή, επειδή οι διαστάσεις του υπερβαίνουν τον έλεγχο, πρέπει να προσμετρηθεί όλη του η επιφάνεια στη δόμηση, δηλ. 1.50*0.80=1.20 τ.μ.; Ευχαριστώ πολύ. Edited Μάιος 15 by Pavlos33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 θα προσμετρηθεί όλο 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 Να ρωτήσω κάτι .. Το παρακάτω είναι erker? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα