Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων


Anastasia

Recommended Posts

Παράλληλα, θα προχωρήσει η άρση των περιορισμών σε κλειστά επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένων:

 

4. Επίσης, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και ορκωτοί λογιστές, σχετικά με την ελάχιστη αμοιβή τους.

 

Ο τελικός νόμος θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή, το αργότερο στο δεύτερο τρίμηνο του 2011.

 

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100011_05/05/2010_399785

 

 

Δυστυχώς θα χάσει και το κράτος έσοδα και εμείς ακόμα χειρότερα.

Με τις ελάχιστες αμοιβές υπήρχε κάποια βάση. Ο "μάγκας" που χτυπούσε τρελές εκπτώσεις, θα το έκανε 1, 2 φορές και μετά στοπ γιατί δεν έβγαινε φορολογικά.

Τώρα τέλος. Άδεια οικοδομής με το κιλό και αποδείξεις με την οκά....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προσέχετε τι εύχεστε όσοι είστε υπέρ της κατάργησης. Μέχρι σήμερα είχατε να αντιμετωπίσετε τις εκπτώσεις ορισμένων "ανήθικων" συναδέλφων. Είχαν μικρό όριο όμως αυτές οι εκπτώσεις (προσδιοριζόμενο από τα φορολογικά περιθώρια). Στο μεσοδιάστημα που διανύουμε και με δεδομένη την αλλαγή της φορλόγησής μας αυτό το όριο θα μειωθεί δραματικά.

Από την κατάργηση των ελαχίστων και μετά ετοιμαστείτε για πείνα. Γιατί πολύ απλά το "σούπερ μάρκετ" θα μπορεί να έχει 5 σκλάβους αμειβόμενους με 800Ε/μήνα οι οποίοι σε 2 οκτάωρα (και πολύ βάζω μάλλον) θα του έχουν έτοιμη την άδεια. 5Χ2Χ8=80 ανθρωποώρες. Επί 7 ευρώ πες κόστος ανθρωπόωρας μας κάνει 560 ευρώ. Βάλτε και ό,τι ακόμα θέλετε ως λειτουργικά έξοδα και περιμένω τον "μάγκα" που θα μπορέσει μόνος του να ανταγωνιστεί τέτοια τιμή και δε θα φύγει μετανάστης.-

Link to comment
Share on other sites

καταρχην δεν εχουμε ακομα ακουσει πώς θα λυθει πρακτικα το θεμα. ολοι καταλαβαινουμε οτι δεν ειναι τοσο απλο να καταργηθουν οι ελαχιστες εν μια νυκτι.

 

δηλαδη οταν το κρατος δεχεται οτι απαιτουνται αμοιβες μηχανικων για την εκδοση μιας διοικητικης πραξης και αυτες τις αμοιβες τις οριζει το ΤΕΕ, αμα το ΤΕΕ λεει "εγω συνεχιζω και δινω διαταγες πληρωμης μονο με ελαχιστες" το κρατος τι θα κανει? θα το αγνοησει? και πληροτητα πώς θα παιρνει? εκτος αν παμε σε αποδεσμευση των αμοιβων απο τις αδειες. Αλλα τοτε εχει γινει ενα πολυ σημαντικο βημα αποδυναμωσης του ΤΕΕ (οχι απαραιτητα κακο κατα τη γνωμη μου).

 

εγω λεω να δουμε πρωτα την πρακτικη αυτων που θα προταθουν πριν φερουμε στο κεφαλι μας την καταστροφη. Γιατι εγω εχω και αμφιβολιες οτι θα γινει ετσι οπως το συζηταμε, αλλα και γενικα συμφωνω και με τον zavi οτι μονα ζυγα χαμενοι δεν βγαινουμε ειτε εχουμε ελαχιστες είτε οχι. θα αναπροσαρμοστουμε.

 

σχετικα με το σχολιο του φιλου απο πανω που γραφτηκε οσο εγραφα, εχω να πω οτι δεν βαζει καθολου στην εξισωση το θεμα "ποιοτητα".

 

εγω λεω μακαρι να βγαινουν μελετες απο σουπερ μαρκετ οπως περιγραφει ο φιλος (στην αμερικη τις πουλανε απο το ιντερνετ τις μελετες με 500 δολλαρια το κομματι) - θα σταματησουν ολοι οι μηχανικοι να ασχολουνται αφου δεν θα ειναι ανταγωνιστικοι για τις επιθυμιες των περισσοτερων πελατων (που θελουν κατι φτηνο) και εμεις που κανουμε μονο μελετες - κοσμηματα και ειμαστε σε λεγομενο niche market , θα παρουμε μεγαλυτερο κομματι της αγορας που απευθυνεται σε αρχιτεκτονα γιατι καταλαβαινει τι κανουμε (και που ΔΕΝ θα πανε ποτε σε σουπερ μαρκετ, οπως σημερα δεν πανε σε Πολιτικο Μηχανικο).

Link to comment
Share on other sites

κομματι της αγορας που απευθυνεται σε αρχιτεκτονα γιατι καταλαβαινει τι κανουμε (και που ΔΕΝ θα πανε ποτε σε σουπερ μαρκετ, οπως σημερα δεν πανε σε Πολιτικο Μηχανικο).

 

Κακια ανευ ουσιας για το παρον τοπικ...

Link to comment
Share on other sites

καμμια κακια - ειμαι σοβαρο ατομο φιλε μου δεν ειμαι χαζοχαρουμενος να πηγαινω το θεμα το σοβαρο σε μαλακοκουβεντουλες

 

αν θελεις, αυτο που περιγραφω σαν παραδειγμα δεν το επικροτω κιολας γιατι οπως πολυ σωστα εχει ειπωθει σε σχετικη κουβεντα, υπαρχουν πολιτικοι μηχανικοι που ασκουν το επαγγελμα του αρχιτεκτονα και με μεγαλη επιτυχια και με πολυ ωραια αποτελεσματα.

 

μην ψαχνεις για εχθρους εκει που δεν υπαρχουν και μην εχεις τη μυγα και μυγιαζεσαι φιλε.

Link to comment
Share on other sites

Εσυ μυγιαστηκες συναδελφε...εγω ηρεμα το σχολιασα...

 

**Διαβασε παραπανω τι εγραψα περι συλλογικοτητας, ομαδικοτητα του κλαδου κτλ.... Το μονο που δεν χρειαζεται τωρα ειναι και καβγας περι επαγγελματικων δικαιωματων....

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω γιατί το κράτος το ευνοεί η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών αφού χάνονται φόροι. Τους μόνους που ευνοεί είναι τους επιχειρηματίες.

 

Από εκεί και πέρα φταίμε και εμείς και το ΤΕΕ που πολλές φορές από την μύγα πάμε να βγάλουμε ξύγκι...όπως π.χ. στις αλλαγές χρήσης.

 

Εάν το ΤΕΕ πάντως απαιτήσει μείωση των φόρων του κράτους για τις άδειες, μείωση του ΦΠΑ, και ταυτόχρονα αναπροσαρμόσει τις αμοιβές με βάση την κάθε περίπτωση τότε κάτι γίνεται.

 

Δεν γίνεται ρε !@@#! η γιαγιά που πάει να κάνει ένα "πανωσήκωμα" να δίνει (αναλογικά με βάση τα τετραγωνικά που χτίζονται) περισσότερα από έναν εργολάβο που χτίζει πολυκατοικία για να την πουλήσει.

 

Και θέλουμε να πάμε σε ΚΑΝΕΠΕ και ευρωκώδικες (αφορά τους πολιτικούς μηχανικούς)..Με τι αμοιβές?!

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω γιατί το κράτος το ευνοεί η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών αφού χάνονται φόροι. Τους μόνους που ευνοεί είναι τους επιχειρηματίες.

 

Λαθος κανεις. Δεν ευνοει μονο τους επιχειρηματιες. Ευνοει κυριως τον ΙΔΙΩΤΗ ο οποιος καλειται να πληρωσει γελοια ποσα σε αμοιβες. Ο κοσμος το'χει τουμπανο και εμεις κρυφο καμαρι. Προσφατα κατεθεσα αμοιβη για αδεια πισινας και το κοστος της αδειας ηταν €6,500.

Πειτε μου τωρα αυτο ειναι λογικο??? Για μια πισινα 15 χ 7 ειναι λογικο η αδεια να κοστιζει 6.500€??????? (Και μην μου πειτε "ναι αλλα η πισινα θα κοστισει 35-40.000", γιατι θα σας πω Ε ΚΑΙ??)

Μετα παραπονιομαστε γιατι ο κοσμος κτιζει παρανομα και χωρις αδειες.

 

Αυτος που ευνοειται ειναι ο ιδιωτης - τελικος καταναλωτης.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε ειχεις αδικο.....Ναι αν η πισινα κανει 35-40000...ας δωσει 6500Ε για την αδεια της.... Τι λογικη ειναι αυτη??

 

Δλδ ειναι ακριβες οι αμοιβες??? Για σπιτι 120τμ που για πλακα θα κοστισει 100000Ε (χωρις το οικοπεδο) ειναι πολλα τα 8000-10000Ε για την αδεια???

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα θα γίνουν πολύ απλά. Θα επιβιώσουν ελάχιστα σουπερμάρκετ τα οποία αρχικώς θα έχουν μη ανταγωνιστικές τιμές (οικονομίες κλίμακας). Όταν γίνουν ολιγοπώλια θα καθορίσουν και τις τιμές όπως τους βολεύει.

 

Βγάλτα πέρα κατακαημένε freelancer!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.