Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων


Anastasia

Recommended Posts

οχι δεν μιλαω για τα ηδη μεγαλα, αυτο ακριβως λεω, θα μπορεσω πιο ευκολα εγω που ειμαι τωρα μικρος να ανεβω αν το θελω να το δοκιμασω. γιατι τα 5 χιλιαρικα το μηνα για ΕΜΕΝΑ εχουν σημασια.

 

αυτο τουλαχιστον υπαγορευουν τα microeconomics οταν λενε οτι η μειωση μισθων αυξανει την ανταγωνιστικοτητα.

 

 

τωρα σε αυτα τα 2 που λες:

Ενας από τους λόγους που δεν έχουμε αξιόλογη αρχιτεκτονική παραγωγή είναι πως το βιοτικό μας επίπεδο δεν μας το επιτρέπει.

 

Όσο για τον πελάτη, μέχρι τώρα ήθελε δεν ήθελε τη μελέτη την πλήρωνε!!!!

Μπορεί να γύρναγε 10 μηχανικούς αλλά στο τέλος πλήρωνε.

Του άρεσε δεν του άρεσε στο τέλος μάθενε πως η μελέτη, η υπογραφη και η επίβλεψη πληρώνεται.

 

....εχεις απολυτο δικιο.

 

Για δες τη λογικη συνεπεια ομως αυτων? Χωρις να συμβαδιζει το επιπεδο, η κοινωνια το πληρωνε με το ζορι, επειδη ετσι ειχε αποφασισει το συντεχνιακο οργανο των μηχανικων. Ε τωρα σου λεει το ΔΝΤ, η Ελλαδιτσα δεν εχει αναγκη απο αρχιτεκτονικες μελετες, οποιος θελει να δινει 500 ευρω και οτι παρει. Αυτο εξηγω.

 

Ρε παιδια, δεν συμφωνω απαραιτητα με ολα, απλα κανω το δικηγορο του διαβολου για να καταλαβετε πώς το σκεφτεται ο οικονομολογος που δεν εχει ξαδερφια, αδελφια, γυναικα ή πεθερα μηχανικους και δεν τον ενδιαφερει αν προκαλει σφαγη σε μια συντεχνιακη ομαδα.

 

Παντως ξαναλεω, πουλιουνται μελετες ΣΗΜΕΡΑ στο ιντερνετ με 500 ευρω. Ενημερωτικα.

 

και παιδια με ικανοτητες θες και 1000 να δινεις.σαφεσταστο και αποκαλυπτικο.

 

αποκαλυπτικο για τι πραγμα? οτι πινω το αιμα του φτωχου λαου? μαλλον δεν εχεις ασχοληθει με την αγορα εργασιας τα τελευταια 2 χρονια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θέλουμε δεν θέλουμε εκεί οδηγούμαστε.

Παγκοσμιοποιημένη οικονομία αυτό σημαίνει.

Πως θα είσαι ανταγωνιστικός απέναντι στην κινέζικη βιομηχανία ενδυμάτων και στον ινδό μηχανίκο ?

Εμείς θα πέφτουμε σε βιοτικό επίπεδο και αυτοί θα ανεβαίνουν μέχρι να εξισωθούμε και να μην συμφέρει να μεταφέρεις το εργοστάσιο στην Βουλγαρία.

Δεν μου αρέσει και δεν συμφωνώ αλλό εκεί οδηγούμαστε.

Θα κάτσει να σκάσει ο κάθε *επενδύτης* για τα δικαιώματα των εργαζομένων ή για τους μίσθους τους ?

Απλά μαθημάτικα είναι για ποιο λόγο να επενδύσει Ελλάδα ?

Ακριβοί μισθοί, ανεξάντλητη γραφειοκράτια, *μίζες* κτλ

Οι Αμερικάνοι παίρνουν δάνεια από την Κίνα και τα επενδύουν στην Κίνα πάλι ...

 

Υ.Γ. Το παράδειγμα του συναδέλφου ισως δεν είναι το πιο αντιπροσωπευτικό, για σκέφτειται όμως στις μέγαλες Ελληνικές κατασκευαστικές /μελετητικές εταιρείες που δραστηριοποίουνται διεθνώς τι γίνεται ? Και δεν είναι κανένα σύγχρονο φαινόμενο. Πάντα έτσι ήταν απλως πλέον όσο όλοι *έρχομαστε όλο πιο κοντά* και τα σύνορα *καταργούνται* γίνεται πιο έντονο

Link to comment
Share on other sites

ετσι ειναι.

 

πριν απο εμας τα παθανε οι ρουχαδες. γιαυτο σας λεω, ξυπνηστε, σταματηστε να ψαχνετε για εχθρους, εκμεταλλευτες και "αλητηριους δημοσιοσχεσιτες" που σας παιρνουν δηθεν τις δουλειες και κοιταχτε ο καθενας τι θα κανει για να βγαλει ακρη. Ειμαστε σε μεταβατικη περιοδο, το εχω γραψει 3 φορες σε 3 μερες, δυστυχως τις πολλες καρπαζιες θα τις φαμε εμεις. Οποιος νομιζει οτι θα κρατησει το μαγαζακι του οπως το ειχε το 1985, καλα κρασια.

Link to comment
Share on other sites

αχχχχχ!!!!

αν νομίζεις πως τον μεσαίο θα τον αφήσουν να αλλάξει κατηγορία είσαι γελασμένος!

 

μα ξαναλέω ανταγωνιστικός θα ήσουν στα Βαλκάνια, όχι μέσα στη χώρα

 

το ΔΝΤ κοιτά την πάρτη του, δεν ασχολέιται με την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας

το μονο που την απασχολέι είναι πως θα μπούνε ξένες εταιρίες στην κατσκευή

να είμαστε εμείς φτηνοί, να πουλούν σε ξένους και το κέρδος να φέυγει για έξω

με μια λέξη δηλαδή αποικιοκρατία

 

μα τι να την κάνουν τη μελέτη;;;

αφού πάλι με την ελάχιστη αμοιβή θα πληρωσουν την υπογραφή

 

οι οικονομολόγοι ως γνωστός σπουδάζουν κουκουρούκου και μικυ μαους

ιδού που φτάσαμε

 

αν θες τη γνώμη μου οι "ρουχάδες" δεν έχασαν από την Κίνα

ίσα ίσα που από εκέι πλούτισαν

αγόραζαν 50λεπτά πουλούσαν 50ευρώ

 

έχασαν όταν με την κριση έκοψε απότομα η κίνηση

και οι ίδιοι δυστυχώς έκαναν μεγάλα ανοίγματα

Link to comment
Share on other sites

καταρχην ρουχαδες δεν εννοουσα τους εμπορους αλλα τους παραγωγους οι οποιοι πεθανανε με την εισαγωγη φθηνου ρουχου και βρεθηκαν εκτος πιατσας. αλλα και οι εμποροι που εννοεις εσυ και ειχαν ελληνικο στοκ ή και ευρωπαικο στοκ πεθανανε εδω και 10 χρονια οταν ηρθε το ζαρα με τα κινεζικα που δεν το ηξερε κανεις οτι ειναι κινεζικα τοτε και ολοι απορουσαν πώς ειναι τοσο φτηνα. η δε κινηση δεν εκοψε απο μονη της, εκοψε πολυ πριν την οποιαδηποτε κριση αφου μαζευτηκε ολη σε 10 μαγαζια. πεθανε το συνοικιακο, πεθανε ο ακριβος εισαγωγεας, μεγαλουργει ο ζαρα. απλα πραγματα.

 

οσο για αυτο :

αν νομίζεις πως τον μεσαίο θα τον αφήσουν να αλλάξει κατηγορία είσαι γελασμένος!

 

...μπορω να σου πω οτι το μονο πιο επικινδυνο απο το "να μην σε αφησουνε αυτοι", ειναι να σε κανουν να νομιζεις οτι δεν αξιζει καν να προσπαθησεις.

 

το να πιστευεις οτι "δεν θα σε αφησουν οι απο πανω να ανεβεις" ειναι θεμα χαρακτηρα και κοσμοθεωριας και ειναι σεβασατη αποψη και πολυ μα πολυ αληθινη *γενικα*, εγω ομως παντα πιστευα και πιστευω οτι παρολο που ειμαστε ερμαια και πιονακια δυναμεων οικονομικων μη-αντιμετωπισιμων, υπαρχει χωρος να ελιχθει καποιος που θελει πραγματικα να ανεβει. Ειναι θεμα το τι αντερα εχεις, ποσο το θες, τι θα θυσιασεις κλπ. και σιγουρα δεν ειναι και η λυση για ολους, και σιγουρα πολλοι συμβιβασμοι ή αποφασεις που θα παρει καποιος ειναι επιληψιμοι για πολλους αλλους.

 

Και επειδη οπως ξερεις εχω ζησει πολλα (και μαλλον τα σημαντικοτερα) χρονια στο εξωτερικο, μια ΒΑΣΙΚΗ και ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα της ελληνικης κοινωνιας απο την πχ αγγλοσαξωνικη που εχω ζησει εγω ειναι η εδω περασμενη στο μεδουλι νοοτροπια περι μυστικων ανυπερβλητων δυναμεων που δεν αφηνουν ποτε τον ανθρωπακο να ανεβει πιο ψηλα.

 

Δεν ειμαι ρομαντικος, ξερω σε τι χωρα ζουμε και πιστευω οτι τα βλεπω και πιο καθαρα τα χαλια μας απο πολλους γιατι ακριβως εχω και 10 χρονακια αλλων εικονων να συγκρινω.

 

Αλλα ξερω οτι οταν ολοι πιστευουνε οτι "δεν τους αφηνουνε" να πανε πιο ψηλα, κανεις δεν παει πουθενα. Απο την αλλη, οταν ολοι νομιζουνε οτι μπορουνε να πανε ψηλα, βρισκεται ενας και πεταει. Και μαζι του πετανε και μερικοι και παιρνουνε ελπιδα και οι απο κατω.

Link to comment
Share on other sites

να σε ρωτήσω κάτι σε μεγάλη εταιρία που ήσουν ήσουν εδώ ή έξω;

μάλλον ήσουν έξω

 

φυσικά και δε θα ψαρώσουμε με τις αλλαγές και δε θα καθόμαστε να κλάιμε τη μοίρα μας

πρώτα όμως θα κάνουμε το παν να μη μας επιβληθούν

και αν ω μη γέννητω συμβεί η αλλαγή θα κάνουμε το παν για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

 

αναπροσαρμόζουμε τους στόχους μας

--------

α κατάλαβα ποιούς λες, αν και πάλι έχω ακούσει πως το πρόβλημα δεν ήταν τα κινέζικα, απο αλλού ξεκίνησε (αλλά άστο)

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε μικροιδιοκτησία .

 

Οι μικροιδιοκτήτες πάντα πάνε στον φτηνότερο , κυρίως γιατί έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο μηχανικός είναι απλά αναγκαίο κακό και ότι οι ίδιοι μπορούν να τα καταφέρουν από μόνοι τους όπως τόσοι άλλοι στην γειτονιά τους .

 

Από την άλλη μεριά επειδή πρόκειται γιά επένδυση ζωής , ο μικροιδιοκτήτης θέλει και την ψυχολογική του υποστήριξη και την προσωπική επαφή με τον μηχανικό του .

 

Αυτά δεν μπορεί να τα βρεί στις μεγάλες εταιρείες , γιατί ούτε προσωπική επαφή μπορούν να προσφέρουν , ούτε τον χρόνο γιά ψυχολογική υποστήριξη έχουν .

 

Το παιχνίδι τα επόμενα χρόνια θα παιχτεί στα πάγια έξοδα .

Ο μικρός έχει συγκεκριμμένα και κατά κάποιο τρόπο τα ελέγχει , ο μεγάλος έχει πολλά και πρώτα πρέπει να τα καλύψει και μετά να κερδίσει .

 

Βέβαια όλες οι δουλειές παίζονται στις δημόσιες σχέσεις .

Οσοι έχουν καλές τέτοιες , πάντα θα έχουν περισσότερες και καλύτερες δουλειές .

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστό το πρώτο.... Οι μικροϊδιοκτήτες είναι συνήθως ο μέσος αμόρφωτος Ελληνας που παραδοσιακά πλέον δεν θέλει να πληρώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Με το δικηγόρο και το γιατρό είναι κότες, με το μηχανικό είναι πιο μάγκες γιατί νομίζει συνήθως πως κάτι ξέρει και αυτός...

Σίγουρα στην Ελλάδα μετρά η προσωπική σχέση αλλά είναι τόση πλέον η πίεση που ο κόσμος θυσιάζει μερικά πράγματα.

 

Είμαι σχετικά αισιόδοξος όμως γιατί ήδη η κατασκευή έχει περάσει ένα μικρό crash-test με τη προκατασκευή η οποία δεν άνθισε όσο θα έπρεπε στη χώρα και είναι άξιον απορίας το γιατί... Ακόμη και σε μεγάλα έργα δεν έγινε σωστή εκμετάλλευση. Το ίδιο νομίζω ότι θα πάθουν και οι εταιρίες, δηλαδή θα δραστηριοποιούνται ως κατασκευαστές, φτιάχνοντας σπίτια προς πώληση, ενώ ο οικογενειάρχης που θέλει να αφήσει κάτι στα παιδιά του θα πηγαίνει -ψάχνοντας για ψυχολογική υποστήριξη όπως λες- στον ιδιώτη. Ασε που οι εταιρίες δεν θα μπλέκονται με ζητήματα τύπου "ο κουμπάρος μου είναι σοβατζής, να μπεί αυτός, ο μπατζανάκης μου είναι κουζινάς" κλπ... που τόσες φορές ακούμε.

Βέβαια αν τελικά συμπιεστούν τα κόστη (και αυτό θα γίνει στην αρχή αρκετά, για ευνόητους λόγους) τόσο ώστε να είναι το σπίτι 20% φτηνότερα, και εμείς θα χάσουμε και τα συνεργεία εκτός αυτών που θα είναι υπεργολάβοι των εταιριών. Νομίζω ότι αυτό το ζήσαμε και στη μεγάλη άνθηση της οικοδομής μόνο που τότε ο κοσμάκης τα έσκαγε... τώρα δεν υπάρχουν....

 

Τα περί δημοσίων σχέσεων είναι σοφά, είναι και ο λόγος που θεωρώ ότι δεν έχω πολλές δουλειές... Δυστυχώς δεν είμαι καλός σε αυτά...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.