Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η καθε υπηρεσια κανει του κεφαλιου της! Οπως στις ΥΔΟΜ ενα πραμα!
Μα θα μας τρελανουν?

Και που ξερουν εαν επιτρεπεται σε μια περιοχη να φτιαξεις εσυ ψησταρια? Εγιναν και πολεοδομοι και ξερουν χρησεις γης? Ποιος τους το βεβαιωνει? Μηπως ριξουν την ευθυνη σε σενα συναδελφε? 

  • Απαντήσεις 413
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Παίδες
Για τα καταστήματα ισχύουν πλέον τα εξής:

 

οι διατάξεις της υπ΄αριθμ. Υ1γ/ΓΠ/οικ.96967/12 (ΦΕΚ 2718 Β/8-10-2012)
Υγειονομικής Διάταξης ¨Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων
τροφίμων και ποτών και άλλες διατάξεις¨

 

η υπ’ αριθμ. Υ1γ/ΓΠ/οικ.4476/14-01-13 εγκύκλιο (2) του Τμήματος
Υγειονομικού Κανονισμού του Υπουργείου Υγείας με θέμα: «Παρέχονται οδηγίες για την
Υγειονομική Διάταξη Υ1γ/ΓΠ/οικ.96967/12 (ΦΕΚ 2718 Β/8-10-2012) Υγειονομικοί όροι και
προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες Διατάξεις» και

 

οι διατάξεις του άρθρου 80 του Ν. 3463/2006

 

αποτέλεσμα όλων αυτών των πρόσφατων αλλαγών που έχουν προκύψει στην
νομοθεσία και συγκεκριμένα μετά από την κατάργηση της Υγειονομικής διάταξης που
ίσχυε από το 1983, καταργούνται όλες οι παλιές ονομασίες των καταστημάτων ( π.χ.:
ΚΑΦΕΝΕΙΟ – ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – ΜΠΑΡ κλπ) και κανένα κατάστημα δεν
αδειοδοτείται με τέτοια χρήση.

 

Όλα πλέον τα καταστήματα παίρνουν «Τον νέο χαρακτηρισμό» από την
Υγειονομική Υπηρεσία με την διαδικασία του ΠΡΟΕΛΕΓΧΟΥ.

Ο προέλεγχος γίνεται από τον ενδιαφερόμενο με αίτηση που κάνει στο Υγειονομικό
και στην Πολεοδομία έτσι ώστε να γνωρίζει εκ των προτέρων
Α) Τον νέο χαρακτηρισμό του καταστήματος
Β) Αν το κατάστημα πληροί τις προϋποθέσεις για να αδειοδοτηθεί
Γ) Αν οι χρήσεις γης απαγορεύουν ή επιτρέπουν την ίδρυσή του επισυνάπτοντας
τοπογραφικά και κατόψεις κλπ.
 

Edited by ΚΑΝΑ
Δημοσιεύτηκε

Εδώ το υγειονομικό πλέον σύμφωνα με την 2η εγκύκλιο που ο ΚΑΝΑ αναφέρει, επειδή πρέπει να τηρούνται αρχές HACCP σε καταστήματα με παρασκευαστήριο, ζητάνε μελέτη HACCP σε όποιον έχει παρασκευαστήριο !! 

 

Υπερβολή το βλέπω , για το τι πρέπει να έχει και πως να πετάνε έτσι το μπαλάκι σε μελετητή HACCP.

 

Σου λένε κάποια βασικά για αποδυτήρια, αποχωρητήρια κλπ) που λέει ο νόμος, αλλά πλέον σχεδιασμός του χώρου πρέπει να γίνεται με συννενόηση με μελετητή HACCP.

Δημοσιεύτηκε

να ρωτησω που μπορουμε να βρουμε τις οποιες εγκυκλιους που ακολουθουν της νεα υγειονομικη διαταξη ?

Δημοσιεύτηκε
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Γεια σας και από εμένα.

Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση..Για  Καφετέρια με Παροχή Υπηρεσιών Διαδικτύου :

 

Α) Θα λάβω μια ενιαία άδεια λειτουργίας Καφετέριας με Παροχή Υπηρεσιών Διαδικτύου πληρώντας στο Δήμο ένα παράβολο

ή

Β) Θα λάβω μια άδεια Καφετέρια με Παροχή Υπηρεσιών Διαδικτύου με υποσημείωση πως θα πρέπει να βγει νέα άδεια για την χρήση του ιντερνετ

και πληρώνοντας στο Δήμο 2 παράβολα;

 

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Πλέον για να μπορέσει πελάτης μας και εμείς κατ' επέκταση, να πάρει άδεια λειτουργίας  θα πρέπει πρώτα να έχει διεκπεραιώσει τα σεμινάρια εκπαίδευσης για θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων...

 

 

ενα σχόλιο δικό μου...άλλος ένας τρόπος να το οικονομήσουν τα κεκ.

Δημοσιεύτηκε

Μανώλη υπάρχει σε καμία εγκύκλιο αυτό; Γιατί εδώ στο δήμο, ακόμα τα ζητάνε τα σεμινάρια.

Και το κακό είναι δεν βρίσκουμε κάποιον φορέα που να κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.