ioannat Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2015 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2015 Μου ζητησαν να ασχοληθώ με μια αδεια λειτουργιας για λιανικό εμπόριο τροφίμων και ποτών. Διαβαζοντας τις γενικες προυποθεσεις του φεκ 2718/12 εκτιμώ οτι κυρια προυποθεση ειναι ο χωρος στην οικοδομικη αδεια να ειναι 'ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ", αλλιως απαιτειται αλλαγη χρησης. Το καταλαβαινω σωστά? Ο χωρος ειναι απλο καταστημα στην οικοδομικη αδεια, και ουδεποτε (πριν το 85 πχ) δεν ειχε εγκατασταθει σ αυτο χρηση υγιειονομικου ενδιαφεροντος.
nikosantonakas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25 , 2015 κισογειο καταστημα στην ο.α του1959 φαινεται ως καταστημα σκετο(δεν υπηρχαν κυε ) κ λειτουργουσε απο τοτε μεχρι το 1986 ως εστιατοριο,κατοπιν χωριστηκε κ εγιναν 2 κατα στηματα κυε κ το 2000 εγινε ενιαιο εκ νεου.Τα wc δεν ειναι αποτυπωμενα στη κατοψη του 1959....μπορω να δωσω βεβαιωση νομιμοτητας?
fotinoula Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2016 καλημέρα.Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.΄΄Εχω δύο καταστήματα τα οποία βρίσκονται σε όροφο το ένα απένταντι από το άλλο και τα ενοποιεί το ασανσέρ και η σκάλα.Θέλει ο πελάτης μου να νοικίασει τα δύο μαγαζιά για να φτιάξει καφετέρια στο ένα και εστιατόριο στο άλλο.Γίνεται αυτό να γίνει με μια μεικτή άδεια εφόσον δεν είναι ενιαίοι χώροι?Και αν γίνεται αυτό οι χώροι(παρασκευαστήριο,wc κλπ) μπορούν να αναπτυχθούν μόνο στον ένα χώρο ή να μοιραστούν? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
stavrosa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2016 2 διαφορετικες άδειες απαιτουν η καθε μία τα δικά της....! αν υπάρξει λειτουργική συνένωση τοτε πρπει να αντιμετωπιστούν όπως προβλέπεται! ενταξει...δλδ αν ο πελατης σου εμενε απο πανω...να πει οτι κα η τουαλετα του σπιτιου του μπορει να χρησιμοποιηθεί απο τα καταστήματα και επειδη εχει και κουζινα στο σπίτι....δεν χρειαζεται να φτιαξει αλλη για τα καταστηματα.... μην σκέφτεστε πονηρα. εφαρμωστε την νομοθεσια σωστα...ειναι απλα...δεν μπορουμε να φτιαξουμε αεροπλανα σε ενα συνεργειο της γειτονιας.
Chris Fragkos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2016 Για μετατροπη εμπορικου καταστηματος σε ΚΥΕ (αναψυκτηριο) θα πρεπει να εκδοθει αδεια δομησης για αλλαγη χρησης? Η απαιτουμενη τουαλετα μπορει να βρισκεται στο υπογειο? Δεδομενου πως ηδη υφισταται τουαλετα στον υπογειο χωρο με διαστασεις μικροτερες των προδιαγραφων θα πρεπει να γινει υπαγωγη στο 4178 του υπογειου χωρου και στη συνεχεια να εκδοθει αδεια μικρης κλιμαξας για την κατασκευη των σωστων διαστασεων? Το ελευθερο υψος του υπογειου ειναι 2.50. Επισης το ελευθερο υψος της προσβασης (σκαλα) στον υπογειο χωρο σε καποιο σημειο ειναι 1.70. Μπορει αυτο να ξεπεραστει με καποιον τροπο??
fotinoula Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2016 καλημέρα συνάδελφοι. έχω έναν πελάτη που θέλει να ανοίξει πιτσαρία-καφέ μπαρ σε κτίριο που τώρα χτίζεται σε χώρο με χρήση κατάστημα.Πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης απο κατάστημα σε χώρο συνάθροισης κοινού.Το θέμα είναι οτι επειδή δεν βγάζει άκρη με το μηχανικό του έργου που είναι και ο ιδιοκτήτης μου ανέθεσε να την κάνω εγώ άτυπα την διαδικασία για να προχωρήσει το θέμα .Οι απορίες μου είναι οι εξής: α)τι μελέτες χρειάζονται να γίνουν? η άδεια εχει βγει το δεκέμβριο του 2015 και τώρα χτίζεται.εγώ έχω κάνει σχέδιο της κάτοψης με τα wc ,αποθηκες κλπ που χρειάζονται για το υγειονομικο. αυτά θα πρέπει να δείξω στην αλλαγή χρήσης? β)χρειάζεται αλλαγή στην παθητική?η πιτσαρία θα γίνει στο β όροφο της οικοδομής(δυόροφα καταστήματα σε παραθαλάσσιο οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων) και θα έιναι μέχρι 50 άτομα. γ)αλλάζουν τα στατικά? δ)χρειάζεται να κατατεθεί και ενεργητική πυροπροστασία? ε)επειδή ως χρήση δεν υπάρχει ο όρος χώρος συνάθροισης κοινού πρέπει να αναφερθεί ως εστιατόριο? στ) η ύδρευση-αποχέτευση αλλάζει εφόσον τα wc παραμένουν στις ίδιες θέσεις με τα αρχικά σχέδια ή πρέπει να αλλάξει επειδή προστίθεται και ο χώρος του παρασκευαστηρίου-κουζίνας? Ευχαριστώ για όποια βοήθεια στις απορίες μου.
kampel81 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2016 Καλησπέρα να ρωτήσω πάνω στο θέμα. Έχω κατάστημα σε 2 επίπεδα ισόγειο 40 τετρ. 2.45 ύψος. Και πατάρι 35 τετρ. 2.35 ύψος σύνολο όπου το μισό ήταν στα σχέδια και το άλλο μισό έγινε κατασκευή από τον ιδιοκτήτη. Το πατάρι το τακτοποίησε και το έκανα κύρια χρήση. Στο ενδιάμεσο του παταριου μεσολαβη δοκάρι που έχει απόσταση από το πάτωμα 2 μέτρα. Θέλω να βγάλω άδεια για υγειονομικου ενδιαφεροντος αναψυκτήριο. Θα μπορέσω? Εάν μπορείτε τα φώτα σας? ??
nik Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2016 (edited) Σε εστιατόριο υπολογίζω καθαρό εμβαδόν αίθουσας πελατών για τον υπολογισμό θεωρητικού πληθυσμού. Ερώτηση, έχω αφαιρέσει παρασκευαστήρια , τοιχοποιίες και τουαλέτες. Μπορώ να αφαιρέσω : 1) Το χώρο ταμείου ? Είναι ένας χώρος περίπου 4,00 τ.μ. με πάγκο μορφής "Γ" στον οποίο πρακτικά δεν μπορούν να μπουν καθίσματα. 2) Το χώρο dj ? Έχουν φτιάξει ένα χώρο περίπου 7,00 τ.μ. με γυψοσανίδα στη γωνία της αίθουσας που πάλι δεν μπορεί να πει κάθισμα για πελάτες. Και δεύτερη ερώτηση....ισχύει το ίδιο για τον πληθυσμό της πυροσβεστικής ? Υ.Γ. Ύστερα από μελέτη... Άλλο το εμβαδόν για το υγειονομικό και άλλο για την πυροσβεστική. Για το υγειονομικό πάνω κάτω αφαιρούνται όλα και βάζεις μόνο καθαρή αίθουσα πελατών. Για την πυροσβεστική από την άλλη αφαιρείς μόνο τουαλέτα, κουζίνα, αποθήκη. Ακόμη και οι διάδρομοι μετράνε στο εμβαδόν.... Αν γνωρίζει κανείς άλλο κάτι παραπάνω ας μου πει. Edited Ιούνιος 27 , 2016 by nik
albert0 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2016 καλημέρα συνάδελφοι. έχω έναν πελάτη που θέλει να ανοίξει πιτσαρία-καφέ μπαρ σε κτίριο που τώρα χτίζεται σε χώρο με χρήση κατάστημα.Πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης απο κατάστημα σε χώρο συνάθροισης κοινού.Το θέμα είναι οτι επειδή δεν βγάζει άκρη με το μηχανικό του έργου που είναι και ο ιδιοκτήτης μου ανέθεσε να την κάνω εγώ άτυπα την διαδικασία για να προχωρήσει το θέμα .Οι απορίες μου είναι οι εξής: α)τι μελέτες χρειάζονται να γίνουν? η άδεια εχει βγει το δεκέμβριο του 2015 και τώρα χτίζεται.εγώ έχω κάνει σχέδιο της κάτοψης με τα wc ,αποθηκες κλπ που χρειάζονται για το υγειονομικο. αυτά θα πρέπει να δείξω στην αλλαγή χρήσης? β)χρειάζεται αλλαγή στην παθητική?η πιτσαρία θα γίνει στο β όροφο της οικοδομής(δυόροφα καταστήματα σε παραθαλάσσιο οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων) και θα έιναι μέχρι 50 άτομα. γ)αλλάζουν τα στατικά? δ)χρειάζεται να κατατεθεί και ενεργητική πυροπροστασία? ε)επειδή ως χρήση δεν υπάρχει ο όρος χώρος συνάθροισης κοινού πρέπει να αναφερθεί ως εστιατόριο? στ) η ύδρευση-αποχέτευση αλλάζει εφόσον τα wc παραμένουν στις ίδιες θέσεις με τα αρχικά σχέδια ή πρέπει να αλλάξει επειδή προστίθεται και ο χώρος του παρασκευαστηρίου-κουζίνας? Ευχαριστώ για όποια βοήθεια στις απορίες μου. Αφού χτίζεται τωρα αστο να το κάνει ο μηχανικός που έχει και την επίβλεψη, γιατί να μπερδεύεσαι άτυπα και να φαίνεται ο άλλος.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα