Γιάννης Βλάχος Σ. Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 (edited) Καλησπέρα σας Είναι σωστή και ασφαλής η χρήση αντί ενός καλωδίου 3Χ2,5 για γραμμή κλιματιστικού Multi να χρησιμοποιήσω 2 υπάρχουσες γραμμές (που δεν ξερω με σιγουριά αν δίνουν και αλλού ρευμα) 3Χ1,5mm² και να τις ενώσω πριν το μηχάνημα και στην αρχή στην ιδια ασφάλεια στον πινακα? Δεν εχω σκοπό να το κάνω και για την ακρίβεια θα ξηλώσω αυτή τη συνδεση σε κατοικίες και θα περάσει ο ηλεκτρολόγος μου κανονικά το καλωδιο που απαιτείται αλλα ήθελα να ρωτήσω καθότι είμαι πολιτικός μηχανικός και δεν έχω το υπόβαθρό, αν μπορώ να βρω καπου καποιον κανονισμό να το απαγορευει για να το εξηγήσω λιγο πιο καλά στους πελάτες μου που πληρώσανε και μαλλον θα ξαναπληρώσουν. Ευχαριστώ Edited Μάρτιος 28 by Γιάννης Βλάχος Σ.
Τρελός Επιστήμων Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 Θα σου απαντήσω με βάση τη λογική μου γιατί δεν έχω διαβάσει πουθενά κάποιον κανονισμό περί τούτου. Κοίτα, η θεωρία λέει ότι 2 x 1,5 = 3 (mm)^2 > 2,5 (mm)^2. Άρα η θεωρία λέει ότι είναι μια χαρά λύση, αρκεί βέβαια τα 2 1,5άρια καλώδια να ενώνονται τέλεια σε ένα καλώδιο στις άκρες τους ώστε να μην έχεις διαφορετική αντίσταση 0⁰⁰⁰ στο ένα 1,5άρι από ότι στο άλλο. Επειδή αυτή η τέλεια ένωση/σύνδεση με τους ακροδέκτες είναι ρίσκο στις πραγματικές εγκαταστάσεις, προτιμάται να μη γίνεται. Άσε που στη δικιά σου περίπτωση δεν ξέρεις και που αλλού δίνουν οι γραμμές. Αυτά λέει η λογική. Οι κανονισμοί μπορεί να λένε άλλα
nvel Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 (edited) ο παραλληλισμός των καλωδίων επιτρέπεται από τον κανονισμό και εφαρμόζεται στην πράξη σε μεγάλες διατομές αλλά το παραλληλίσεις δυο 1.5mm2 είναι δείγμα κακής πρακτικής Edited Μάρτιος 29 by nvel 1
Γιάννης Βλάχος Σ. Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 (edited) σας ευχαριστώ πολύ αποφασιστηκε να αλλαξει το καλώδιο και να γίνει κανονικα ήθελα να δω άν ημουν υπερβολικός που ζητησα την αλλαγή του καθώς θα απαιτηθούν καποια μερεμετια στα βαψιματα και έγινε και ελαφρύς διαπληκτισμός με τον εργολαβο που κατασκευασε το εργο μαζι με αυτό που σας περιεγραψα. Επίσης να πώ ότι τα καλώδια έχουν και διαφορετική όδευση (ειναι 2 γραμμές σε σπίτι που κατεληγαν κοντα σε 2 διαφορετικές πριζες) Γενικά όποιον ηλεκτρολογο ρωτησα ειναι κατηγορηματικός να ξηλωθεί. Edited Μάρτιος 29 by Γιάννης Βλάχος Σ.
vassis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 καλημέρα. Στην περίπτωσή σου πολύ καλά έκανες για μένα και τα άλλαξες διότι ήταν μπερδεμένη η κατάσταση. Αν τα άφηνες, ο επόμενος ηλεκτρολόγος που θα ερχόταν θα έψαχνε να καταλάβει τι έγινε. Σε γενικότερες γραμμές, αποφεύγω να χρησιμοποιώ διπλά καλώδια. Ένας σημαντικός λόγος είναι ο εξής: Αν κοπεί ένα από τα δυο καλώδια και μείνει στον αέρα, δε θα το καταλάβεις ποτέ (δε μιλάω για σπίτια γιατί αυτό είναι σπάνιο). Θα έχεις ρεύμα με τη μισή διατομή, με κίνδυνο φωτιάς αν περάσεις την επιτρεπόμενη ένταση του ενός αγωγού που απέμεινε.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα