Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω τις εξης αποριες.Διορθωστε με αν κανω καποιο λαθος:

 

1.Στους υπογειους οροφους εχω το δικαιωμα να μην κατασκευασω σεισμικο αρμο,συμφωνα με Εακ2000

 

2.Πως υπολογιζω με ακριβεια τον σεισμικο αρμο:

α)Αν υπαρχει κινδυνος εμβολισμου υποστυλωματων γειτονικης υφισταμενης κατασκευης,εφοσον ο προχειρος τροπος ειναι με το μαθηματικο τυπο,που ισουται με την τετραγωνικη ριζα του αθροισματος των τετραγωνων των μεγιστων σεισμικων μετακινησεων?

β)Αν δεν υπαρχει τετοιος κινδυνος,ακολουθω τον προχειρο πινακα του Εακ,οπου ο αρμος καθοριζεται απο το υψος των εν επαφη οροφων

γ)Αν το αποτελεσμα ειναι η κατασκευη σεισμικου αρμου π.χ. 10εκ,τοτε αυτος αφορα 10εκ απο τη δικη μου ιδιοκτησια και οχι 5εκ δικα μου και 5εκ του γειτονικου

Δημοσιεύτηκε

1. Ναι. §4.1.7.2[4] αλλά πώς θα εφαρμοστεί αυτό; Δε θα υπάρχει "δόντι" στα κατακόρυφα στοιχεία του φέροντα οργανισμού κατά την μετάβαση από το υπόγειο στο ισόγειο;

 

2. Εφόσον υπολογίζεται απ' όλα νομίζω τα προγράμματα γιατί να μην εφαρμόσεις τον ακριβή τρόπο καθορισμού του.

Αν έχεις ανισόσταθμες πλάκες με τα γειτονικά κτίρια τότε πρέπει υποχρεωτικά να τον υπολογίσεις ακριβώς πόσος είναι.

Ο αντισεισμικός αρμός μπαίνει όλος στο δικό σου οικόπεδο ακόμα και αν το κτίριο του διπλανού οικοπέδου δεν είχε αφήσει αντισεισμικό αρμό, λόγω του ότι σχεδιάστηκε με παλιούς κανονισμούς. Στην περίπτωση αυτή ο αρμός που θα αφήσεις είναι: SqRt(2) * Σδmax = 1,414 * Σδmax

όπου Σδmax είναι ο αντισεισμικός αρμός.

Δημοσιεύτηκε

οι πιο πολλοι δεν κανουν αρμο και απο πανω φτιαχνουν μικρα μπαλκονακια για να συνεχιστει το κτιριο ή μπουκαλες τις οποιες δεν τις συνηστω.

Δημοσιεύτηκε

συγνωμη μπερδευτηκα.τα μπαλκονακια τα κανουν οταν υπαρχει μεσοτοιχια και το υπογειο ειναι πιο μεσα απο το κτιριο...εσυ προφανως εννοεις το αναποδο.συνηθως γινονται μπουκαλες τα σιδερα προς τα μεσα αλλα ειναι λαθος.καλο ειναι το κατακορυφα δομικα στοιχεια να τα μεγαλωνεις απλα στο υπογειο οσο το παχος του αρμου και να συνεχιζουν ισια καθ'υψος και να κολας τους τοιχους στον γειτονα.

  • 4 months later...
Δημοσιεύτηκε

παιδιά να με συγχωρείτε για τις συνεχείς ερωτήσεις ,είμαι όμως φρέσκος και οι απορίες είναι ατελείωτες.Έχω μια οικοδομή κάτοψης Π.Σύμφωνα με τη θεωρία πρέπει να βάλω 2 σεισμικούς αρμούς για να κάνω ουσιαστικά 3 κανονικές κατόψεις και να τις συνδέσω μονολιθικά στη θεμελίωση.Αυτό πρακτικά πως γίνεται στο λογισμικό?Επίσης μπορείτε να μου πείτε κατασκευαστικά τι υλικό είναι οι αρμοί?

 

 

Παρατήρηση: Πρίν κάνουμε μία δημοσίευση, χρησιμοποιούμε την Αναζήτηση ώστε να δούμε εάν η απορία μας έχει απαντηθεί αλλού. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

 

acnt

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, ψάξτε λίγο πρίν ποστάρετε σας παρακαλώ!!!

Το ίδιο θέμα με ακριβώς τον ίδιο τίτλο υπήρχε PZah εδώ και μήνες!!!

Δημοσιεύτηκε
Αυτό πρακτικά πως γίνεται στο λογισμικό?

 

Στο FESPA πχ, μελετάς κάθε τμήμα ξεχωριστά σε άλλο αρχείο μελέτης.

Δημοσιεύτηκε

Πρέπει όμως η θεμελίωση να είναι κοινή για τα επιμέρους τμήματα. Σε μικρές κατασκευές, θεωρώ πως μπορείς να λύσεις ξεχωριστά τα επιμέρους τμήματά και στη σχεδίαση του ξυλότυπου να συνεχίσεις τα σίδερα της θεμελίωσης του ενός τμημάτος στο άλλο (...βέβαια ποιά είναι μικρή κατασκευή είναι σχετικό και έγκειται στη κρίση του μηχανικού).

Σε μεγάλες κατασκευές ή κατασκευές που έχουν ιδιόρρυθμο στατικό σύστημα (π.χ. λόγω αρχιτεκτονικου) θα πρέπει το μοντέλο να κατασκευάζεται ενιαίο με διπλούς στύλους και δοκάρια στο επίπεδο του αρμού και κοινή θεμελίωση. Στη τελευταία περίπτωση έχω παρατηρήσει πως μπορεί να γίνει ασταθές το μοντέλο και να μη μπορείς να βρεις που έχεις κάνει λάθος ( Etabs στη διπλωματική)!

Επίσης το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ (Next) έχει πρόβλημα με τη επίλυση και διαστασιολόγηση των κοντών στοιχέιων. Ισχύει κατι τετοιο και σε άλλα προγράμματα?

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Θέλω την γνωμη σας για το αν στην συννημένη κάτοψη απαιτείται σεισμικός αρμός? Πρόκειται για μονώροφο χωρίς υπόγειο κτίριοκαι η θεμελίωση θα γίνει με πεδιλοδοκούς.Επίσης πέρα από την προτροπή του κανονισμού για την αποφυγή συγκεκριμένης μορφολογίας κατόψεων , δεν έχω βρεί κάπου γεωμετρική όρια εφαρμογής των αρμών.

 

Παρατήρηση: Πρίν κάνουμε μία δημοσίευση, χρησιμοποιούμε την Αναζήτηση ώστε να δούμε εάν η απορία μας έχει απαντηθεί αλλού. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

 

acnt

post-993-131887207887_thumb.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.