Domi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2018 (edited) Καλημέρα, έχω κατοικία με Α και Β φάση 1337 (απο τους προηγούμενους ιδιοκτήτες - πουλήθηκε έτσι!!!!) έκανα 4178 οριστική για να προχωρήσω σε άδεια μικρής κλίμακας, στην πορεία διαπιστώθηκε πως τελικά δεν είχε γίνει η τρίτη φάση και μου είπαν στην ΥΔΟΜ, και μου το έδιεξαν στον νόμο, πως δεν μπορώ να τακτοποιήσω το θέμα με 4178 και πως πρέπει να ολοκληρώσω την τρίτη φάση κανένα παράθυρο με τον νέο νόμο? Edited Νοέμβριος 18 , 2020 by Pavlos33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael_civil Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2018 Θεωρητικά είναι αυθαίρετες οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί μετά την ένταξη στο ν.1337/83, αφού οι προηγούμενες είναι σε ανάσχεση επιβολής προστίμου και κατεδάφισης του κτιρίου. Κοίταξε αν μπορείς τις υπόλοιπες να τις επιμετρήσεις με το παράρτημα Β΄ του ν.4495/2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
da-mi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2018 10 ώρες πριν, Domi said: Καλημέρα, έχω κατοικία με Α και Β φάση 1337 (απο τους προηγούμενους ιδιοκτήτες - πουλήθηκε έτσι!!!!) έκανα 4178 οριστική για να προχωρήσω σε άδεια μικρής κλίμακας, στην πορεία διαπιστώθηκε πως τελικά δεν είχε γίνει η τρίτη φάση και μου είπαν στην ΥΔΟΜ, και μου το έδιεξαν στον νόμο, πως δεν μπορώ να τακτοποιήσω το θέμα με 4178 και πως πρέπει να ολοκληρώσω την τρίτη φάση κανένα παράθυρο με τον νέο νόμο? Μήπως μπορείς να γίνεις λίγο σαφέστερος? Ποιό είναι το θέμα που δεν μπορεί να τακτοποιηθεί κατά την ΥΔΟΜ? δεν μπορεί αν τακτοποιηθεί ό,τι έχει μπει στο 1337 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avgoust Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2018 Domi , μας τα λες λίγο μπερδεμένα. Αν υπάρχει Β' φάση 1337 και δεν υπάρχουν μεταγενέστερα αυθαίρετα δεν χρειάζεται ρύθμιση 4178. Τι ρύθμισες εσύ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
da-mi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 , 2018 Πράγματι δεν απαιτείται να ενταχθούν στον 4495 τα αυθαίρετα του ν.1337 και μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση μηχανικού για μεταβίβαση. Υποθέτω ότι ο συνάδελφος αναγκάστηκε να το εντάξει για να προχωρήσει στην ΕΕΜΚ που απαιτεί την υποβολή Ο.Α. ή δήλωσης ρύθμισης.... (εδώ υπάρχει κενό στο νόμο...) Αν είναι έτσι δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το δέχεται η ΥΔΟΜ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
martha1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2018 καλησπερα.εχω ισογεια οικοδομη σε εκτος σχεδιου περιοχη, η οποια εχει ενταχθει στο Ν.1337/83 μονο κατα την Α και Β φαση.στο οικοπεδο πρεπει να γινει συσταση καθετων ιδιοκτησιων και μετα συσταση οριζοντιων στην οικοδομη. 1/ επειδη δεν εχει γινει η Γ φαση του 1337 χρειαζεται να το δηλωσω ως αυθαιρετο στον 4495/17? 2/ εαν δεν χρειαζεται να μπει στον 4495, μπορω να προχωρησω στη συσταση καθετων ιδιοκτησιων στο οικοπεδο η πρεπει οπωσδηποτε να μπει η οικοδομη στον 4495 για να γινει η συσταση καθετων ιδιοκτησιων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2018 (edited) http://www.michanikos.gr/forums/topic/22563-αυθαίρετα-φάσεις-νόμου-τρίτση/?do=findComment&comment=681164 κατα τα λοιπα πρεπει να εχουν χτισει ολοι για να τακτοποιήσουν όλοι και να συστησουν καθετη, με το αρθρο 98 Edited Ιούνιος 18 , 2018 by dimitris GM Link to comment Share on other sites More sharing options...
martha1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2018 σ ευχαριστω πολυ δημητρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannat Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2018 (edited) (από μεταφορά. Pavlos33) Εχω διοροφο κτισμα που τακτοποιηθηκε με τον νομο του Τριτση. Πουθενα δεν χαρακτηριζει κυριους ή βοηθητικους χωρους. Γραφει "Ισογειο 70τμ και υπογειο 70τμ". Στον υπολογισμο του προστιμου βαζει με τον ιδιο συντελεστη και τα 140τμ. Θεωρω οτι το υπογειο ειναι κυριοι χωροι? Να σημειωσω οτι στο ισογειο δειχνει δωματια και λουτρο ενω στο υπογειο εχει μονο τους περιμερικους τοιχους Κάνε επεξεργασία στο κείμενό σου και βάλε τόνους. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής. Pavlos33 Edited Σεπτέμβριος 25 , 2018 by Pavlos33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2018 Πρόκειται για βεβαίωση μεταβίβασης; Στην τεχνική περιγραφή της δεύτερης δήλωσης αναφέρει κάτι για τη χρήση του υπογείου; Σήμερα η χρήση των χώρων είναι η κατοικία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα