anna001 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 καλησπερα, μπορει καποιος συναδελφος να μου εξήγησει τι ρολο παιζει ο συντελεστης συμπεριφιρας q στο φάσμα οσον αφορα τις εξισωσεις και πως τις επηρεαζει...ειναι η πρωτη φορα που εχω επαφη με αντισεισμικα στην σχολη μου και αντιμετοπιζω προβλημα στην κατανοηση τους... ευχαριστω εκ των προταιρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfil Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 Δες &2.3.5 του ΕΑΚ2000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PPW Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 Εγώ το q το θυμάμαι ως έναν πολλαπλασιαστή που δείχνει τις αντοχές του κτιρίου, από την στιγμή που αρχίζει να καταρρέει ένα μέλος του φορέα του κτιρίου μέχρι την τελικη κατάρρευση ολόκληρου του φορέα. Μεγάλο q σημαίνει πλαστικός φορέας, καταρρέει μετά από μεγάλες παραμορφώσεις των μελών του. Μικρό q σημαίνει ψαθυρός φορέας. Μπαμ και κάτω... υγ. φυσικά q>1. πάντα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cvlengnr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 Ειναι αληθινό αυτό το ποστ τωρα ή τρολαρετε ολοι μαζι ? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PPW Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 (edited) Για πες να καταλάβουμε τι εννοείς. Edited Απρίλιος 17 by PPW Link to comment Share on other sites More sharing options...
avgoust Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 (edited) @anna001 Σε επίπεδο εξισώσεων αυξάνοντας το q μειώνεται η τιμή του φάσματος. Πρακτικά λες ότι επειδή το κτίριο μου θα συμπεριφερθεί πλάστιμα μπορώ να το σχεδιάσω για μικρότερη ένταση από αυτή του πλήρως ελαστικού κτιρίου και αυτό το κάνεις αυξάνοντας το q. Προϋποθέτει όμως ότι το κτίριο έχει τoν κατάλληλο σχεδιασμό για να φερθεί πλάστιμα και ότι κατασκευαστικά μπορούν να εξασφαλισθούν οι σωστές διατάξεις οπλισμού μιας πλάστιμης κατασκευής. Συνάδελφοι , ενδεχομένως το μέλος που έθεσε το ερώτημα φοιτά και έχει απορίες. Οπότε ήρεμα. Edited Απρίλιος 17 by avgoust 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα