Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έπαγγελματίας Μηχανικός στη Θεσσαλονίκη


Recommended Posts

Επειδή έχω απογοητευτεί απο το θέμα εργασίας στην Θεσσαλονίκη, μιας και οι εταιρείες στα Η/Μ είναι ελάχιστες, οι θέσεις που ζητάνε μέσω αγγελιών είναι ελάχιστες και επι το πλείστον με αυξημένες απαιτήσεις απο θέμα προυποθέσεων-προσόντων, θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας σχετικα με το άνοιγμα μιας μικρής εταιρείας. Με ενδιαφέρει πως μπορεί αυτό να γίνει χωρίς πολλά έξοδα (λόγω ηλικίας δεν υπάρχει περίπτωση επιχορήγησης οαεδ), με τι μπορώ να ασχοληθώ χωρίς πολλά έξοδα-υπαλλήλους και σιγα σιγα βλεποντας και κάνοντας. Απο θέμα γνώσεων-εμπειρίας εργασίας μέχρι τώρα το μοναδικό αντικείμενο που έχω αχοληθει αρκετά ειναι το φυσικό αέριο. Δυστυχως αυτό δεν πάει καλά στην αγορά το τελευταίο έτος και δεν βλέπω μεγάλη ανάκαμψη. Με τι άλλο θα μπορούσα να ασχοληθώ, κάποιο σχετικά ευκολο αντικείμενο όπως το αεριο που να μπορώ να το μάθω μόνος μου. Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

H περίοδος αυτη ειναι πολυ δύσκολη γενικα για όλες τις κατηγορίες των επαγγελμάτων και ειδικα του δικού μας τομέα που στηρίζει ενα μεγάλο κομματι της οικονομίας .

Συμφωνω ωστοσο στην δημιουργία της επιχειρισης που θέλεις με τις εξης προυποθεσεις

-Να έχεις ενα καλό κύκλο που θα σε στηριξει αρχικα στα πρωτα βήματα

-Να έχεις οικονομικη στηριξη

-Να ασχοληθεις με κάτι το οποιο ειναι γνωρίζεις καλα ειτε αυτο ειναι εμποριο ειτε ειναι κατασκευη (πιθανόν μελετη εμποριο κατασκευη ηλεκτρολογικών εγκαταστασεων σε κτίρια ή βιομηχανίες πχ )

 

Αν δεν εχεις τα παραπανω ειναι προτιμότερο να αναζητησεις συνεργασίες ωστε να αποκτησεις την εμπειρια σε αυτο το οποιο θα υλοποιησεις μετεπειτα .

 

Πιστευω να βοηθησα

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την απάντηση.

οικονομικη στηριξη δεν υπάρχει

γνωριμίες δεν υπάρχουν

απο αντικείμενο έχω εργαστεί μονο σε φυσικό αέριο

σε εταιρειες όπου θα αποκτήσω εμπειρία δεν με πέρνουν α)γιατι οι θέσεις ειναι ελάχιστες

β) γιατι δεν θεωρειται η εμπειρία στο Φ.Α κατι σημαντικό. γενικά ζητάνε άτομα που να έχουν ήδη εμπειρία στο αντικειμενό τους.

μηπως ηρθε η ώρα να φυγουμε μετανάστες?/?

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω διάθεση να το παίξω έξυπνος έχω να σου πω τα εξής.

 

1. Από το site σου είδα ότι ακόμα δεν έχεις αποφασίσει αν θα ασχοληθείς με την μελέτη ή την κατασκευή. Βασικό αυτό γιατί αν ξέρουν ότι κάνεις και τα δύο οι μεν κατασκευαστές δεν θα σου δίνουν μελέτες, οι δε μελετητές δεν θα σου δίνουν κατασκευές. Ανταγωνίζεσαι και τους δύο. Άρα πρέπει να διαλέξεις, εξάλλου και τα δύο, πίστεψέ με δεν μπορείς να τα κάνεις (καλά).

2. Αυτό που λες... κάτι εύκολο και απλό... να το αποφύγεις! Αυτά είναι για άλλους κι όχι για μηχανικούς. Ίσα -ίσα πρέπει να επιδιώκεις το δύσκολο γιατί έτσι θα ξέρεις ότι δεν είναι και πολοί που ασχολούνται. Αν κάτι δεν ξέρεις, θα το ψάξεις, στην τελική θα συνεργαστείς με κάποιον που ξέρει. Λεφτά μπορεί να μην βγάλεις αμέσως αλλά θα αποκτήσεις εμπειρία. Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις.

3. Η εμπειρία του Φ.Α. πρέπει να σου μάθει πολλά, ότι πρέπει να αποκτήσεις πολλές γνώσεις σε διάφορα πεδία - όπως όλοι μας. Είναι δύσκολο αλλά σου εξασφαλίζει δουλειά.

4. Μην απογοητεύεσαι, είναι δύσκολα για όλους μας αλλά σιγά - σιγά θα τα καταφέρουμε...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.