Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ Ή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ


Recommended Posts

Συνάδελφοι Καλημέρα,

Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα θέμα που αντιμετοπίζω. Έχω μια άδεια σε ισχύ κατηγορίας 1  μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025 πλέον, επιθυμώ να κάνω ενημέρωση της άδειας για τροποποίηση των αρχιτεκτονικών διαρυθμίσεων εσωτερικά και των όψεων, χωρις μεταβολή κάλυψης, δόμησης, όγκου και των μεγεθών του διαγράμματος κάλυψης.

Κατα την έκδοση της Ο.Α. έλαβα έγκριση Σ.Α. , όμως τελικά δεν υλοποιήθηκαν στις όψεις οι εργασιες που αναφέρονται στην έγκριση Σ.Α.  ( πρόκειται για κατάστημα και κατά την έγκριση Σ.Α. στις όψεις είχαμε ζητήσει να τοποθετηθούν προφίλ αλουμινίου και υαλοπίνακων, τελικά προφίλ αλουμινίου δεν τοποθετήθηκαν και καθώς επρόκειτο για νομίμως υφιστάμενο κτίριο πριν τις δικές μας επεμβάσεις και την έκδοση της άδειας, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να δημιουργήσει τα εγκεκριμένα ανοίγματα χωρίς να διατηρήσει όμως την αρχιτεκτονική ιδέα της εγκεκριμένης πρότασης, έβαψε μονάχα τις όψεις του υφιστάμενου  χωρίς λοιπές επενδύσεις αλλα και σε μη εγκεκριμένο χρώμα. Καθώς το εργοτάξιο βρίσκεται μακριά απο την έδρα μου δεν υπήρχε δυνατότητα καθημερινού ελέγχου. 

 

Η ερώτηση που θέλω να σας κάνω αν γνωρίζει κάποιος είναι, αν  λάβω εκ νέου έγκριση Σ.Α. καθώς διατηρήθηκε η αρχιτεκτονική ιδέα του  νομίμως υφισταμένου κτιρίου  πριν τις επεμβάσεις  (ουσιαστικά απλά το έβαψε ο ιδιοκτήτης), θα πρέπει να κάνω αναθεώρηση της Ο.Α. που έχουμε σε ισχύ ή μπορώ να προχωρήσω και πάλι με ενημέρωση? 

Θεωρώ ότι η εκ νέου έγκριση Σ.Α. κρίνεται απαραίτητη. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.