Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχιτέκτονας ή Αρχιτέκτονας Μηχανικός;


Pappos

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Έλεος πια! Καλοκαίρι, χαλαρώσαμε από δουλειά και δεν είχαμε σε τί να διαφωνήσουμε και πιάσαμε τα τετριμμένα;

Την έχω βαρεθεί πια αυτή την συζήτηση.....

 

http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%82

 

Έλα... 8 και σήμερα!

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη, αλλά επειδή αναφέρθηκαν κάποια θέματα περί στατικών, αντισεισμικού κλπ κλπ...

 

Μηχανικός=Πολιτικός Μηχανικός για εσάς;

 

Γιατί εαν είναι έτσι, τότε και το Χημικός Μηχανικός, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Τοπογράφος Μηχανικός κλπ κλπ πάλι πρόβλημα έχουν.

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι για τον υπόλοιπο κόσμο όταν λες μηχανικός πρώτο πράγμα (και μερικές φορές μοναδικό) πράγμα που σκέφτονται είναι ο πολ.μηχ. Είχα διαφωνία πρόσφατα με γνωστό μου που στην ουσία είχε να κάνει με το ότι όταν αυτός έλεγε "μηχανικός" ενοούσε πολ.μηχ. και όταν εγώ επιχειρηματολογούσα χρησιμοποιούσα τον τίτλο "μηχανικός" εννοώντας όλες τις ειδικότητες...

 

Χαρακτηριστικά: " ο αρχιτέκτονας, ο μηχανολόγος και ο μηχανικός"...

Τεσπα...

Link to comment
Share on other sites

και ο χημικός; και ο ηλεκτρολόγος;

 

Δεν σε έπιασα αλλά καλού κακού θα αναδιατυπώσω.

 

Η φράση ήταν από συζήτηση.

 

Το ρεζουμε είναι ότι ο μέσος άνθρωπος εκεί έξω λέγοντας μηχανικός εννοεί πρωτίστως πολ.μηχ.

Το γτ δεν το γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Ωστόσο κάποιο ρόλο θα παίζει το ότι είναι ίσως και η πιο διαδεδομένη ειδικότητα.

 

Όλες οι άλλες ειδικότητες έρχονται σε δεύτερη μοίρα όσον αφορά την χρήση της λέξης μηχανικός. Το ζήτημα για μένα έιναι να μην μεταφέρουμε αυτήν την λανθασμένη πρακτική κατ' εμέ και στα δικά μας λεγόμενα. Και δεν νομίζω ότι εμείς το χρησιμοποιούμαι έτσι. Πιστεύω ότι έχουμε πλήρη γνώση ότι υπάρχει και ο Μηχ.Μηχ. και ο ΗΜΜΥ και ο Χημ.Μηχ. και ο Μη.Περ. και ο Μηχ.Ο.Π. και Α.Τ.Μ. κοκ .

Link to comment
Share on other sites

Σε έπιασα και συμφωνώ μαζί σου.

Αυτό που έγραψα ήταν ειρωνικό.

 

Αν Μηχανικός= όποιος έχει τελειώσει πολυτεχνείο, τότε η συζήτηση λήγει εδώ.

Αν Μηχανικός= Πολιτικός Μηχανικός τότε ανοίγει μεγάλη κουβέντα.

Link to comment
Share on other sites

 

frikipaideia

Ο Αρχιτέκτονας προέρχεται από τις λέξεις αρχή + τέκτονας (είδος σεισμού) και είναι η πρώτη καταστροφή που βρίσκει ένα εργοτάξιο. Αρχιτέκτονες γίνονται ανθρωποειδή που ανήκουν στο γένος Spatalius Horus. Τα μεν θηλυκά έλκονται στο αντικείμενο επειδή τους αρέσουν τα εξειδικευμένα μαθήματα μηχανικής που διδάσκονται (ειδικά θέματα ζωγραφικής, ακουαρέλα Ι,ΙΙ,ΙΙΙ, το φανταστικό μουσείο, δομική αποδόμηση δομών δαμοκλείων δοκών ΙΙΙ, η φαντασιακή θέσμιση του δομημένου χώρου, κ.α), ενώ άρρενες αρχιτέκτονες γίνονται όσοι δεν έχουν τα @@δια να γίνουν Πολιτικοί Μηχανικοί, αλλά είναι πολύ άντρες για να γίνουν Διακοσμήτες.

 

Οι αρχιτέκτονες έρχονται να εκπονήσουν ένα πολύ δύσκολο έργο. Να σχεδιάσουν ενα τετράγωνο σπίτι και σε δεύτερο στάδιο να σπαταλήσουν και να ευτελίσουν όσο γίνεται περισσότερο το χώρο ΑΝΑΛΟΓΑ πάντα με τα λεφτά που διαθέτει ο πελάτης. Όσα περισσότερα λεφτά, τόσο μεγαλύτερη σπατάλη χώρου. Παράδειγμα αποτελεί το σπίτι του Τουταγχαμόν που είναι μια τετράπλευρη πυραμίδα με ωφέλιμο χώρο μιας γκαρσονιέρας.

 

Η μεγαλύτερη αυταπάτη των αρχιτεκτόνων ειναι οτι νομίζουν πως μπορούν να κάνουν και στατικές μελέτες. Κατα πλήρη αντιστοιχία, η μεγαλύτερη αυταπάτη των πολιτικών μηχανικών είναι οτι νομίζουν πως μπορούν να κάνουν και αρχιτεκτονικές μελέτες.

 

..........................

 

Ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν οτι οι φοιτήτριες αρχιτεκτονικής είναι σαφώς καλύτερες γδυμένες παρά φορώντας ρούχα. Μια επίσκεψη σε οποιοδήποτε τμήμα αρχιτεκτονικής οποιουδήποτε πανεπιστήμιου θα σας πείσει.

 

:lol::lol::lol:

Kαι για να γελάσουμε και με τα δικά μας ''Πολιτικοί Μηχανικοί''

http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82

.............Παρόλα αυτά, το 95% των πτυχιούχων το ρίχνει στον τζόγο σε ένα παιχνίδι που ονομάζεται Αντιπαροχή. Σε αυτό το παιχνίδι σκοπός είναι σε πρώτο στάδιο να πάρεις το οικόπεδο ενός φουκαρά, να χτίσεις μια πολυκατοικία όπως-όπως, η οποία όμως θα χαρακτηρίζεται Πολυτελής Οικοδομή. Στο δεύτερο στάδιο θα πρέπει ο Πολ. Μηχ. να δείξει την εξυπνάδα του και να καταπατήσει οσο δυνατόν περισσότερους Πολεοδομικούς Κανονισμούς. Για κάθε έναν που καταπατάει παίρνει μια bonus-αύξηση στην τελική τιμή της οικοδομής. Το τρίτο και πιο δύσκολο στάδιο είναι να καταφέρει να πουλήσει τα διαμερίσματα που του έμειναν ΠΡΙΝ πέσει καμιά καταγγελία στο Πολεοδομικό για το κλείσιμο ημι-υπαίθριου χώρου, μετατροπή πιλοτής σε ψιλικατζίδικο κ.λ.π, και να την κάνει με ελαφρά.

Link to comment
Share on other sites

O Μηχανικός έχει μαθήματα όπως διαφορικές, ολοκληρώματα, τοπολογία, φυσική, χημεία, γραμμικές άλγεβρες, αφηρημένες άλγεβρες, μιγαδική ανάλυση, ανάλυση, θεωρία αριθμών κ.α. Ο χημικός μηχανικός έχει τέτοια μαθήματα γιατί είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει τεχνολογίες και να δώσει λύση σε κατασκευές, όπως και ο μηχανολόγος, ο ηλεκτρολόγος, ο τοπογράφος κ.τ.λ

Λύσεις που βάση της θεωρίας αυτής είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν.

 

Ο Αρχιτέκτονας αυτά δεν τα έχει και ούτε πρόκειται. Είναι άλλη η αποστολή του. Δεν είναι θέμα μαθημάτων μόνο αλλά και εφαρμογής. Ο Αρχιτέκτονας δεν εφαρμόζει αλλά δημιουργεί. Η εφαρμογή είναι δουλειά των μηχανικών.

Απλά πράματα. Τώρα αν στο Ελλαδιστάν έχει περάσει η φιλοσοφία ότι ο Αρχιτέκτονας είναι μηχανικός αυτό είναι άλλο ανέκδοτο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.