geo_tour Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 17 λεπτά πριν, Urehit said: Αν έχουν πεθάνει κληρονόμοι, δεν υπάρχουν επόμενοι κληρονόμοι, για να μετράει εκ νέου η προθεσμία κληρονομικής διαδοχής για την Κ5; αυτό δεν το γνωρίζω, πάντως και στην περίπτωση των επόμενων κληρονόμων σίγουρα έχουν περάσει περισσότερα από 1 έτος!
thstam Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 Πρόστιμο ανέγερσης = τετραγωνικά Χ τιμή ζώνης Πρόστιμο διατήρησης = 50% ανέγερσης Χ έτη Νομίζω πως δεν υπάρχει έκπτωση, αλλά και να υπάρχει πρακτικά δεν έχει σημασία. Στην ουρά και εσύ για Κατηγορία 5. Ας είναι καλά ο φωστήρας Χατζηδάκης που την κατήργησε... 1 2
εμμανουέλα_πεδιαδίτη Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα θέμα που με απασχολεί. Πρόκειται για μια αυθαίρετη κατασκευή, η οποία κατασκευάστηκε το 2019, έχει επιφάνεια 60 τ.μ. Για να μην κατεδαφιστεί θα πρέπει να εκδωθεί Άδεια νομιμοποίησης και να πληρωθεί το πρόστιμο εμβ*Τ.Ζ. * 30%; Επειδή δεν το έχω ξανακάνει: Αν πρέπει να εκδωθεί Άδεια νομιμοποίησης, τότε ποια καρτέλα θα πρέπει να ανοιχτεί στο σύστημα του ΤΕΕ; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 04:44 πμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 04:44 πμ Εμμανουέλα (να μην σε φαρμακώσω πρωί-πρωί!) αλλά σύμφωνα με αυτό του άρθρο 125ΚΑ Ν 4495/17 7. Μέχρι την έναρξη ισχύος της κοινής υπουργικής απόφασης της περ. β) της παρ. 5 του άρθρου 125Κ, για τον καθορισμό της διαδικασίας υπολογισμού των προστίμων που επιβάλλονται κατ’ εφαρμογή του παρόντος, τα πρόστιμα υπολογίζονται βάσει των άρθρων 94 και 109. που σε πηγαίνει σ' αυτά On 5/6/2024 at 9:20 ΠΜ, thstam said: Πρόστιμο ανέγερσης = 20% Χ τετραγωνικά Χ τιμή ζώνης (πληρώνεται σε 30 δόσεις) Πρόστιμο διατήρησης = 50% ανέγερσης Χ έτη (μέχρι την ημ/νια έκδοσης Ο.Α και πληρώνεται σε 12 δόσεις) Υπάρχει έκπτωση, 30% αν τα πληρώσεις εφάπαξ Γενικά είναι πολλά τα πρόστιμα (π.χ σε χωριό με Τ.Ζ=400€) Ανέγερσης= 20%Χ60Χ400=4800€ Διατήρησης =50%Χ60Χ400Χ 5 έτη=60.000€ Σύνολο 64800€ και για κάθε μήνα πέραν των 5 ετών 2/ διχίλιαρο και για κάθε μέρα 67€ (Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι στο νόμο ήθελαν να γράψουν πρόστιμο διατήρησης =50% του (20% της ανέγερσης) δηλαδή 10% = 2400 ανά έτος, αλλά άλλα γράψανε στο νόμο) 1
εμμανουέλα_πεδιαδίτη Δημοσιεύτηκε Wednesday at 09:33 μμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 09:33 μμ 16 hours ago, ΚΑΝΑ said: 8Εμμανουέλα (να μην σε φαρμακώσω πρωί-πρωί!) αλλά σύμφωνα με αυτό του άρθρο 125ΚΑ Ν 4495/17 7. Μέχρι την έναρξη ισχύος της κοινής υπουργικής απόφασης της περ. β) της παρ. 5 του άρθρου 125Κ, για τον καθορισμό της διαδικασίας υπολογισμού των προστίμων που επιβάλλονται κατ’ εφαρμογή του παρόντος, τα πρόστιμα υπολογίζονται βάσε08ι των άρθρων 940 και 109. που σε πηγαίνει σ' αυτά Γενικά είναι πολλά τα πρόστιμα (π.χ σε χωριό με Τ.Ζ=400€) Ανέγερσης= 20%Χ60Χ400=4800€ Διατήρησης =50%Χ60Χ400Χ 5 έτη=60.000€ Σύνολο 64800€ και για κάθε μήνα πέραν των 5 ετών 2/ διχίλιαρο και για κάθε μέρα 67€ (Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι στο νόμο ήθελαν να γράψουν πρόστιμο διατήρησης =50% του (20% της ανέγερσης) δηλαδή 10% = 2400 ανά έτος, αλλά άλλα γράψανε στο νόμο) Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Είχα δει έναν τύπο υπολογισμού του προστίμου ως εξής: Εμβ(τ.μ.)*Τ.Ζ. (ευρώ/τ.μ.)*30% . Δεν είμαι σίγουρη αν ισχύει ή όχι. Μήπως γνωρίζετε την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για την έκδοση άδειας νομιμοποίησης που απαιτείται πέρα απ' το πρόστιμο που θα πρέπει να καταβληθεί;
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Thursday at 06:53 πμ Δημοσιεύτηκε Thursday at 06:53 πμ (edited) Δεν μπορείς να πας με το σύστημα ΤΕΕ (αυτό ισχύει για αυθαίρετα ή νομ/σεις αυθαιρέτων πριν την 27-8-2011) Υποθέτω ότι εκδόθηκε έκθεση αυθαιρέτου (υ.γ Αν δεν εκδόθηκε ζήτησε να εκδοθεί. Ίσως έτσι ως χρόνος διατήρησης ληφθεί η ημερ/νία σύνταξης της Έκ Αυτοψίας-Αυτό τουλάχιστο λέει ο Νόμος -αλλά πολλές ΥΔΟΜ δεν το εφαρμόζουν και ζητάνε Υ.Δ ιδιοκτήτη για το χρόνο κατασκευής του) Η Ο.Α νομ/σης υπάγεται στην κατηγορία έκδοσης 1 του άρθρου 36 ν 4495/17, αλλά μετά τις τελευταίες τροπ/σεις μπορείς να εκδώσεις ή "βεβαίωση όρων δόμησης" ή "προέγκριση" Μετά την έκδοσή της μιας από τις ως άνω πράξεις (προσωπικά σε μια τελευταία περίπτωση μου επέλεξα την βεβαίωση όρων δόμησης) και μετά την εξέδωσα αυτόματα ως κατηγ 3 υποβάλλοντας όλες τις μελέτες που απαιτούνται σήμερα χωρίς να υποβάλλω καθόλου φορολογικά. Στη συνέχεια με αίτηση μου ζήτησα από την ΥΔΟΜ να μου υπολογίσει τα πρόστιμα διατήρησης και ανέγερσης. Πλήρωσα εντός 1 μηνός όλα τα φορολογικά (ιδιοκτήτη-δικά μου -και πληρωμή πρώτης δόσης αυθαιρέτων) και τελείωσα Υπόψη ότι επειδή το αυθαίρετο ήταν τελειωμένο υπολόγισα μόνο αμοιβές μελετών. Αν το δικό σου δεν είναι αποπερατωμένο πλήρως θα υπολογίσεις σε συνεννόηση με την ΥΔΟΜ ένα ποσοστό αμοιβών επίβλεψης (20% ΄-30% που καθορίζει η ΥΔΟΜ) Edited Thursday at 07:01 πμ by ΚΑΝΑ 2
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα