Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή Σχολής


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να κάνω 10% φέτος με σκοπό να περάσω στην Θεσσαλονίκη. Τα μόνα τμήματα που πιάνω και μου φαίνονται ενδιαφέροντα είναι το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας & Ανάπτυξης του ΑΠΘ και το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ. Ποιό έχει καλύτερες προοπτικές για τους απόφοιτους του; Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας & Ανάπτυξης του ΑΠΘ είναι αναγνωρισμένο από το ΤΕΕ ενώ το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ δεν είναι αναγνωρισμένο προς το παρόν. Προσωπικά με τραβάει περισσότερο το πρώτο λόγω του ότι ανήκει στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, αλλά ψάχνω για γνώμες από ανθρώπους που ξέρουν.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Στην θέση σου θα επέλεγα αυτό που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι σου δίνει δικαίωμα να είσαι πλήρες μέλος στο ΤΕΕ.

(δεν γνωρίζω τι ισχύει για τις δυο σχολές)

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

@Iasonas Y.

τα επαγγελματικά δικαιώματα έχουν σημασία κυρίως για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.

Σε μία πολιτεία που οδηγεί προς κατάργηση την αυτοαπασχόληση και τον μικρομεσαίο επαγγελματία, η όποια αναγνώριση πτυχίου δεν παράγει τα αποτελέσματα που παρήγαγε πριν ας πούμε από 30-40 χρόνια.

Δεν μπορείς να γνωρίζεις τι θα ισχύει σε 10-20 χρόνια από σήμερα. Στη δική μου εποχή έλεγαν "γίνε μηχανικός να έχεις καλό επάγγελμα". Κοίτα σήμερα γύρω σου τον επαγγελματικό κλάδο των μηχανικών... 

Κάνε αυτό που πραγματικά σε έλκει και θεωρείς ότι σε γεμίζει ως επιστήμονα. Τα υπόλοιπα δεν εξαρτώνται από εσένα αλλά από το πολιτικοκοινωνικό περιβάλλον. 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.