Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στεγαστικό δάνειο για αγορά καταστήματος με αλλαγή χρήσης σε κατοικία


Recommended Posts

(Mεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω ένα ακίνητο για να μένω, αυτή τη στιγμή το ακίνητο είναι κατάστημα, και το ζήτημα είναι να γίνει με στεγαστικό δάνειο (όχι εμπορικό, καταναλωτικό κτλ). Με τον σημερινό ιδιοκτήτη έχουμε βρει μια άκρη, να του πληρώσω την αλλαγή χρήσης σε κατοικία (2.000ε) για να γίνει μαζί με κάτι τακτοποιήσεις που θα κάνει εκείνος, ώστε να είναι οικία και να μπορεί η τράπεζα να χορηγήσει στεγαστικό δάνειο.

Το πρόβλημα που σχετίζεται και με το forum αυτό είναι: Ότι η διαδικασία δανείου εκτός από τα φαίνεται ως οικία, για να περάσει τον τεχνικό έλεγχο του συνεργαζόμενου μηχανικού της τράπεζας πρέπει να πληρεί ορισμένες συνθήκες ακόμα. Οι τράπεζες αδυνατούν να μου περιγράψουν τι πρέπει να δει ο μηχανικός για να εγγριθεί το δάνειο. Εάν μπορείτε να με κατευθύνετε κάπως για το τι θα χρειαζόταν πριν αγοραστεί το ακίνητο,θα με βοηθούσε να μην πετάξω μερικές χιλιάδες ευρώ που δεν έχω... Το ακίνητο θα γίνει στέγη χωρίς να αλλάξει η τζαμαρία, και χωρίς να αλλάξουν τα σημεία των υδραυλικών.

Ευχαριστώ
(και μπαρδόν αν έβαλα το thread σε λάθος section)

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Aν υποθέσουμε ότι γίνεται η τακτοποίηση και η άδεια αλλαγής χρήσης, τότε θα χρειαστούν κάποια χρήματα για να μετατραπεί ο χώρος σε διαμέρισμα. Το δάνειο λοιπόν θα αφορά αγορά και αποπεράτωση, εκτός και αν το αποπερατώσει ο πωλητής και τότε έχεις ένα έτοιμο διαμέρισμα οπότε αιτείσαι μόνο δάνειο αγοράς. Τα δικαιολογητικά του τεχνικού ελέγχου για την εκτίμηση ακινήτου από την τράπεζα είναι: Οικοδομική άδεια, τοπογραφικό διάγραμμα άδειας, δ. κάλυψης, εγκεκριμένες κατόψεις της άδειας, την περαιωμένη δήλωση υπαγωγής Ν. 4495/17 με τα προσαρτημένα σε αυτή σχέδια, συμβόλαιο (προκτήτορα) και προϋπολογισμό έργων. Όλα αυτά από τον μηχανικό σου. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.