mt-arch Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2024 21 hours ago, Langouel said: συνάδελφοι καλημέρα. κάνω ηλεκτρονική αίτηση στις eservices του δήμου αθηναίων, για εύρεση σχεδίων ο.α. από το 1966-1973. όμως δεν με αφήνει να στείλω την αίτηση γιατί ζητά τον αριθμό της οικοδομικής άδειας, τον οποίο δεν τον γνωρίζω. γνωρίζετε τι πρέπει να κάνω σε αυτήν την περίπτωση? θα πρέπει να πάω στην σωκράτους, να ψάξω η ίδια στο αρχείο? σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Καλημέρα, κάποτε υπήρχε και η επιλογή “ Εύρεση Οικοδομικών Αδειών από το 1956 έως το 1991 για τον Δήμο Αθηναίων” αλλά βλέπω ότι δεν εμφανίζετε πλέων στο σύστημα (τελευταία τέτοια αίτηση έχω κάνει στις 29/09/23). Οπότε στην αίτηση σου στο πεδίο αριθμός άδειας γράψε “άγνωστος αριθμός” και στο πεδίο παρατηρήσεις προς Δήμο γράψε “ Δεν γνωρίζω τον αριθμό άδειας” και γράψε ότι στοιχείο έχεις (περίπου χρονολογία, όνομα ιδιοκτητών, μηχανικού κτλ). Νομίζω ότι θα λάβεις απάντηση με την άδεια ή οδηγίες για το τι να κάνεις. Καλή τύχη Για το λεβέντη μας εκεί στα αριστερά βοηθάει ιδιαίτερα να είσαι γυναίκα ! 😛 😛 😛 1
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2024 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2024 Μιλάμε π.χ για Εύρεση αριθμού Ο.Α. από Υδομ Δήμου (... Αθηνών ..- Λάρισας -...Θεσσαλονίκης κλπ) Ποιος όμως από μας τους ίδιους τους Μηχανικούς, έχει κάνει κάποιο αρχείο για τις Ο.Α που εξέδωσε ο ίδιος! Φαντάζομαι ελάχιστοι.
sakkis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 Καλησπέρα σας, Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν μπορεί να ανευρεθεί φάκελος και στέλεχος αδείας του 1952 που έχει εκδοθεί στην Αθήνα Δ.Αθηναίων; Αν όχι, μπορεί ο Δήμος να μας εκδόσει βεβαίωση για απώλεια φακέλου; Και ποια σχέδια χρησιμοποιούμε για να κάνουμε ταύτιση με την πραγματικότητα και να εκδόσουμε Η.Τ.Κ.
Didonis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12 (edited) 4 ώρες πριν, sakkis said: ...αν μπορεί να ανευρεθεί φάκελος και στέλεχος αδείας του 1952... εσύ έχεις τον αριθμό της Οικοδομικής Άδειας? ή μπα.... Αν όχι είσαι σίγουρος ότι είχε βγει Οικοδομική Άδεια τότε? Edited Μάρτιος 12 by Didonis
tetris Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 14 ώρες πριν, sakkis said: Καλησπέρα σας, Γενική απάντηση (κι όχι μόνο για Αθήνα): Χωρίς αριθμό άδειας δεν μπορείς να βρεις κάτι Ως προς το δεύτερο ερώτημα, η σύγκριση της υφιστάμενης κατάστασης γίνεται (προφανώς) με τα αρχιτεκτονικά σχέδια (κατόψεις, όψεις, τομές, τοπογραφικό)
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 Ίσως κάποιος "καλοπροαίρετος" στην οικεία πολεοδομία μπορεί με τη διεύθυνση του ακινήτου να σου πει τον αριθμό της άδειας (π.χ. στην Αθήνα υπάρχει τέτοιος κ.λπ.).
ppanag Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 16 ώρες πριν, sakkis said: Καλησπέρα σας, Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν μπορεί να ανευρεθεί φάκελος και στέλεχος αδείας του 1952 που έχει εκδοθεί στην Αθήνα Δ.Αθηναίων; Αν όχι, μπορεί ο Δήμος να μας εκδόσει βεβαίωση για απώλεια φακέλου; Και ποια σχέδια χρησιμοποιούμε για να κάνουμε ταύτιση με την πραγματικότητα και να εκδόσουμε Η.Τ.Κ. Οι φάκελοι προ του 1955 έχουν πολτοποιηθεί και δίνουν βεβαίωση ότι έχουν πολτοποιηθεί αν έχετε τον αρ. αδείας. Αν βρεθεί φάκελος αναλαμβάνουν να τον πολτοποιήσουν 🤪 Αν το ακίνητο έχει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών, τότε τα μόνα σχέδια που υπάρχουν πια είναι της σύστασης. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει αρχείο στελεχών για τα προ του 1955
sakkis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 # didonis Δεν τον έχω τον αριθμό, ξέρω πότε έγινε η σύσταση και κάνω εκτίμηση # tetris Δεν ισχύει αυτό που λες. Υπάρχουν αρχεία πολεοδομιών που κάνεις ανεύρεση με χρονολογία, όνομα ή αριθμό #ΙΑΣΟΝΑΣ Θα κάνω προσπάθεια μήπως βρω τον καλοπροαίρετο # ppanag Ευχαριστώ για την πληροφόρηση Ευχαριστώ όλους
Didonis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 (edited) 34 λεπτά πριν, sakkis said: # didonis Δεν τον έχω τον αριθμό, ξέρω πότε έγινε η σύσταση και κάνω εκτίμηση .... Μέγα πρόβλημα. Μη βάζεις μεγάλο στοίχημα όμως ότι είχε βγει Οικοδομική Άδεια εκτός κι αν την αναφέρει ο τίτλος. Για να βρεις πας Αρχείο ΥΔΟΜ (αφού πρώτα μιλήσεις μαζί τους αν για το έτος και την περιοχή το αρχείο το αναζητάς Σωκρατους ή Συγγρού) Αν είσαι πολύ τυχερός υπήρχε μια βάση δεδομένων που την είχε φτιάξει ένας πρακτικάριος και μετά τον έδιωξαν. Είχε προλάβει και είναι καταγράψει αρκετές άδειες. Από εκεί (αν είχε μπει) μπορείς να αναζητήσεις και με Διεύθυνση οδό του ακινήτου. Στις άλλες περιπτώσεις ζητάς να σου δώσουν τα βιβλία ανά έτος που έχουν με τους αριθμούς άδειας. Οπότε ξεκινάς ανά έτος (ενδεχόμενα για το ίδιο έτος υπάρχουν περισσότερα από ένα βιβλίο). Στα βιβλία είναι με αλφαβητική σειρά στο όνομα που έχει εκδοθεί. Οπότε φρόντισε να έχεις τα εναλλακτικά ονόματα που ενδεχόμενα βγήκε η άδεια (πχ ιδιοκτήτη, ή μηχανικού, ή αντιπαροχές κλπ.) Αν βρεις εκεί αριθμό άδεια προχωράς για αίτημα στέλεχος άδειας και φάκελο (συνήθως είναι σε διαφορετικά σημεία) Αν δεν βρεις ούτε εκεί όνομα με την θέση του ακινήτου σου τότε έχεις σαν δεδομένο ότι δεν είχε εκδοθεί οικοδομική άδεια. Αυτά για καλημέρα…. Εναλλακτικά (πλαν Β) περιμένεις όταν θα ολοκληρωθεί η ψηφιακή αρχειοθέτηση που νομίζω έχει ξεκινήσει. Εναλλακτικά (πλαν Ε) του εναλλακτικά κάνεις υπαγωγή του ακινήτου στον 4495/17 ως προ 1975 και αποκτάς νόμιμες και καλές κατόψεις υφισταμένου. και φυσικά πλαν Α του Ιάσωνα.... Edited Μάρτιος 13 by Didonis 2
jbosdas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 Για να βρεις αριθμό άδειας: Ρώτα τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες!! Ψάξε στους τίτλους ιδιοκτησίας ή στην σύσταση. Ψάξε στο κτηματολόγιο (υπηρεσίες μηχανικών) στα συμβόλαια των συνιδιοκτητών. Ψάξε στην ταυτότητα κτιρίου. Ψάξε στο e-άδειες ακόμα και για μικρής κλίμακας. Ψάξε στην πολεοδομία με οδό / αριθμό, είτε στο βιβλίο με όνομα κατασκευαστή που θα βρεις από την σύσταση Ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες για το κόστος της αναζήτησης. Συνήθως, έπειτα από την ενημέρωση, βρίσκουν άμεσα τον αριθμό... Τα προ 55 (προ 30/11/55) βάσει αρθ23 ΝΟΚ είναι νομίμως υφιστάμενα και για ΗΤΚ αναρτάται στο σύστημα η υφιστάμενη κατάσταση και εκδίδεται βεβαίωση αρθ83 περί εξαιρέσεων. 2
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα