Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση οικοπέδου και αγροτεμαχίου στο κτηματολόγιο


Recommended Posts

Καλησπέρα σας, 

αρχικά να πω πως κατέχω στην Εύβοια(Κύμη) ένα οικόπεδο(144τ.μ) στο όποιο υπάρχει ένα ερειπωμένω πέτρινο σπίτι και ένα αγροτεμάχιο(555τ.μ) στην ίδια περιοχή. Για αυτά υπάρχουν και τα συμβόλαια(έτους 1999-αποδοχή κληρονομιάς) και τοπογραφικά παλαιάς χρονολογείας(1999), προκείμενου να τα δηλώσουμε στο κτηματολόγιο έστω και καθυστερημένα πρέπει να γίνουν καινούργια τοπογραφικά;

 

Link to comment
Share on other sites

Ενδεχομένως το Κτηματολόγιο να επιτρέπει την υποβολή δήλωσης και με σκαρίφημα εντοπισμού (από το Maps.gov.gr) πλην όμως η εμπειρία από την έναρξη της τελευταίας κτηματογράφησης έχει δείξει ότι το καλύτερο είναι να γίνουν νέα τοπογραφικά διαγράμματα και αυτά να υποβληθούν. Θα τα βρεις μπροστά σου στη συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα επανέρχομαι με τα εξής: θα βγάλω καινούργια τοπογραφικά για το οικόπεδο και το αγροτεμάχιο καθώς μίλησα με τοπογράφο προκειμένου να τα δηλώσω στο κτηματολόγιο, όμως έχω μια ερώτηση γίνεται ο χάρτης του κτηματολογίου στο στάδιο της προανάρτησης(Για την Εύβοια) να έχει λάθη δηλαδή το οικόπεδο να το βγάζει πιο μεγάλο απ ότι είναι(το συνδέει με άλλο οικόπεδο) και το αγροτεμάχιο δεν φαίνεται καθόλου καθώς στη θέση προκύπτει μεγαλύτερο κατα πολύ αγροτεμάχιο.(Πάντως είχαν γίνει η κατάλληλες κινήσεις σε υποθηκοφυλάκεια κλπ όταν έγιναν τα παλιά τοπογραφικά).

Link to comment
Share on other sites

11 λεπτά πριν, ChristosAlexiou02 said:

... έχω μια ερώτηση γίνεται ο χάρτης του κτηματολογίου στο στάδιο της προανάρτησης(Για την Εύβοια) να έχει λάθη...

γίνεται .....

δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο πανελλαδικά ..... 

Για αυτό κάνουμε και νέα και επακριβή τοπογραφικά με τα πραγματικά όρια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.