Popular Post avgoust Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 Popular Post Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 (edited) Επειδή εχει δημιουργηθεί μια σύγχυση σε πολλούς λόγω παράλληλης ισχύος 2 διαφορετικών διατάξεων, έφτιαξα το παρακάτω διάγραμμα που νομίζω ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Ευπρόσδεκτες παρατηρήσεις , διορθώσεις.. ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 2024.pdf Συμπληρώνω επισημάνσεις συναδέλφων που αφορούν εξαιρέσεις : 1. Εξαιρούνται από την υποχρέωση καθαρισμού "διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτεμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτηρίων, πολυκατοικιών, κ.ά." των ακινήτων που βρίσκονται εκτός της ζώνης των 300μ από δασικές κλπ εκτάσεις. 2. Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός πυροπροστασίας περί ακινήτων πλησίον δασικών κλπ εκτάσεων στις "καλλιεργούμενες εκτάσεις, ούτε στην περίπτωση που υπάρχει εντός αυτών κτίσμα βοηθητικής χρήσης για την αποθήκευση εξοπλισμού, εργαλείων και υλικών που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση γεωργικής δραστηριότητας." Edited Ιούνιος 10 by avgoust 2 13
akis73 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 @avgoust ωραίο το flow chart, αλλά τι γίνεται με τις εξαιρέσεις από τον απλό καθαρισμό δηλ. "διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτεμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτηρίων, πολυκατοικιών, κ.ά." ; 1
alej Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 Είσαι ωραίος! Ερώτηση, γεωτεμάχια είναι όλα; Δηλαδή αγροί - οικόπεδα - χωράφια;
avgoust Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 Nαι ο όρος γεωτεμάχιο τα περιλαμβάνει όλα.
gsaraf Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 Δικηγόρος της ΠΟΜΙΔΑ μου απάντησε εγγράφως ότι η υπουργική απόφαση για τα αστικά ακίνητα αφορά μόνο οικόπεδα και όχι ακάλυπτους οικοπέδων με κτίσμα όπως αρχικά είχα υποθέσει. Πάντως συνεχίζω να έχω τις αμφιβολίες μου ότι είναι σωστή αυτή η άποψη...
avgoust Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 (edited) @gsaraf Λέει η διάταξη " 1. Οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε: (α) Περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, (β) περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, [...] 2. Από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι ή φυτεμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτηρίων, πολυκατοικιών, κ.ά. των περιοχών και εκτάσεων της §1." Η εξαίρεση που εισάγεται με το (2) καταδεικνύει το λάθος του δικηγόρου. Αν εξαιρούνταν όλα τα αστικά ακίνητα με κτίσμα δεν θα υπήρχε το (2).Εκτός αν ο δικηγόρος αναφέρεται ακριβώς σε αυτό , δλδ στους φροντισμένους κήπους. ΥΓ. Δλδ φαντάσου οικόπεδο με οικία , ακατοίκητη για χρόνια , που έχει γίνει ζούγκλα. Κατά τον δικηγόρο δεν έχει υποχρέωση καθαρισμού ?! Edited Ιούνιος 11 by avgoust 1 2
jbosdas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 @avgoust αγροτεμάχιο χωρίς κτίσμα σε επαφή με δασικό δεν έχει υποχρέωση καθαρισμού δηλαδή; 😲
ppanag Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12 @jbosdas αυτά είναι στα προσεχώς... θα τα δούμε σε ΦΕΚ του χρόνου!!! Δεν τα βάλανε όλα μαζί για να περιορίσουν τα εγκεφαλικά... 🤪 1
jojopap Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 Πολύ χρήσιμο το σχεδιάγραμμα! Η απορία μου είναι ποιους χαρακτηρισμούς των δασικών χαρτών (ΔΔ,ΑΔ κ.α.) εντάσσουμε στις δασικές εκτάσεις ; 1
katrmp Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 " Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός πυροπροστασίας περί ακινήτων πλησίον δασικών κλπ εκτάσεων στις "καλλιεργούμενες εκτάσεις, " Αυτη η εξαίρεση τι εννοει? Αν ειναι Α.Α η γη που ειναι το ακινητο εξαιρείται?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα