Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στεγανοποίηση Κολυμβητικής Δεξαμενής - Διπλή Μόνωση


Recommended Posts

Καλημέρα, είμαστε στο στάδιο λίγο πριν μπει το πλακάκι-ψιφίδα σε κολυμβυτική δεξαμενή.

Έχει συμβεί το εξής: Ο εργολάβος που σιδέρωσε και έριξε τα μπετά, πριν παραδώσει την κατασκευή για τις περαιτέρω εργασίες, είχε εντολή από το μηχανικό να περάσει πάνω από το οπλισμένο σκυρόδεμα μια στρώση μονωτικού. Θυμάμαι χρησιμοποίησε ένα υλικό της mapei σε συνδυασμό με μια "βαμβακερή" γάζα στις γωνίες. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Στη συνέχεια, πήρε τη σκυτάλη ο πλακάς/μαρμαράς. Έκανε πεταχτό, μετά σοβάτισε τα τοιχία και έριξε την τσιμεντοκονία στο δάπεδο για τις κλίσεις. Στη συνέχεια, περιμετρικά αλλά και πάνω στην τσιμεντοκονία του δαπέδου πέρασε μόνωση (πάλι με Mapei) με πλέγμα κατά των ρωγμών.

Ο μηχανικός που του είπα τι έχει συμβεί σάστισε με το δεύτερο χέρι μόνωσης του πλακά καθώς θεώρησε ότι μόνο χρήματα ήθελε να μας πάρει και στην ουσία, ότι υγρασία είχε η τσιμεντοκονία αυτή τη στιγμή έχει εγκλωβιστεί.

Η ερώτηση είναι η εξής, να προχωρήσω στην τελική επίστρωση με τα πλακάκια ή να ξεκινήσουμε το τρίψιμο; Η γνώμη του μηχανικού μου είναι να τα αφήσω πλέον ως έχουν, ίσως κάποια στιγμή δημιουργηθεί πρόβλημα και αρχίσουν να φουσκώνουν τα πλακάκια. Είμαι αρκετά μπερδεμένος και δεν ξέρω τι είναι τελικά προτιμότερο να κάνω. Βάζω πλακάκια και βλέπουμε τι γίνεται στο σύντομο ή και όχι τόσο μέλλον η τα τρίβουμε όλα και ξεκινάμε πάλι;

Τέλος, μήπως η μόνωση πάνω από το οπλισμένο σκυρόδεμα ήταν λάθος; Μήπως τελικά έπρεπε να γίνει μόνωση στο τελευταίο στρώμα πριν μπουν τα πλακάκια; Δυστυχώς κάπου χαθήκαμε στη μετάφραση. Η πισίνα δεν είναι και ολυμπιακών διαστάσεων (4χ5.5μέτρα) οπότε, τώρα που είναι νωρίς θα ήθελα να ξέρω τι είναι πιο σωστό να κάνω.

Edited by Geomicha
Link to comment
Share on other sites

1. Για την κάθε εργασία δίνει (από πριν) εντολές ο μηχανικός. Δεν έχει νόημα να ερωτείται εκ των υστέρων

2. Από τη στιγμή που υπάρχει επιβλέπων μηχανικός στο έργο, δεν είναι έντιμο να εμπλεκόμαστε

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, tetris said:

1. Για την κάθε εργασία...

2. Από τη στιγμή...

Καλησπέρα σας, ευχαριστώ για το χρόνο. Προφανως έπρεπε να ερωτηθεί απο πριν. Το λαθος καθαρα δικο μου που δεν αξιολογησα τη σπουδαιότητα και φυσικα, ουτε εκεινος ουτε εγω δε γινεται να ειμαστε συνεχεια πάνω απο τους μαστορες.

Το μόνο που ζητάω είναι μια ακόμη γνώμη σε ένα χώρο που υπάρχουν πολλοί μηχανικοί. 

Προφανώς και εμπιστεύομαι τον μηχανικό μου ο οποίος σέβεται και τα χρήματα που έχω δώσει μέχρι τώρα και μου λέει στοπ, μην το τραβήξεις αλλo ΙΣΩΣ κάποια στιγμή να έχεις θέμα με σκάσιμο/ ρηγματωση των πλακακιων.

Αυτό που ρωτάω λοιπόν είναι μια δεύτερη γνώμη. Αξίζει τον κόπο, το χρήμα το άγχος να ξαναγίνουν οι επιστρώσεις από την αρχη;

Σας ευχαριστώ 

Edited by Geomicha
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.