Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα & οικοδομησιμότητα οικοπέδου <4 στρ. εντός επέκτασης ΓΠΣ


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα σας! Θα ήθελα λίγη βοήθεια για μια περίπτωση που δε μπορώ να βρω σίγουρη απάντηση.

 

Εξετάζω οικόπεδο:

- κάτω των 4 στρεμμάτων (3880 τμ)

- που έχει δημιουργηθεί προ της 31/01/1985 και

- έχει πρόσωπο σε χαρακτηρισμένη κοινοτική οδό >25 μ (μέσου πλάτους 7.5 μ).

- βρίσκεται εκτός σχεδίου αλλά εντός της προβλεπόμενης επέκτασης (φάση Α) του υπάρχοντος εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. - χωρίς ωστόσο έχει κυρωθεί ακόμα κάποια πράξη εφαρμογής.

 

Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο εφόσον βρίσκεται εντός της προβλεπόμενης επέκτασης; Και αν ναι τι ισχύει για τους όρους δόμησης;

Σας ευχαριστώ!

 

Link to comment
Share on other sites

Ένα ΓΠΣ μιας περιοχής συνήθως προτείνει χρήσεις γης γύρο από κάποιον συνοικισμό.

Έχουν γίνει στην επικράτεια πάρα -πάρα πολλά ΓΠΣ αλλά .... επεκτάσεις εκεί που προτεινόταν από αυτά τα ΓΠΣ ελάχιστες. Πχ το ΓΠΣ στην Επανωμή θεσσαλονόκης μετράει πάνω από 12-15 χρόνια και επέκταση (άρα και Π.Ε.) καμία......... 

Αν προταθεί από κάποιο Δ.Σ., βάσει πάντα κάποιου ΓΠΣ, μία επέκταση Ρ.ΣΧ. άρα και πράξη εφαρμογής πρέπει πρώτα να προηγηθούν και κάποια άλλα στάδια. Η σχεδίαση ενός ρυμοτομικού σχεδίου και έγκριση του. 

Έχεις αρχικά ρωτήσει, έστω στον δήμο,  αν στην περιοχή σου υπάρχει ήδη ένα κυρωμένο ή μη κυρωμένο "ρυμοτομικό σχέδιο"?

Αν υπάρχει τότε αυτό συνοδεύεται και από ένα διάταγμα ρυμοτομίας και όρους δόμησης. Εκεί θα δεις το "χωράφι" σου σε σχέση με κάποιο Ρ.Σ.  κλπ, κλπ..............

Αυτά όλα έχουν γραφτεί εδώ στο φόρουμ αρκετέεεεες φορες (και δεν έπρεπε να ανοίξεις εδώ ένα νέο θέμα). Υπάρχει το θέμα στην ενότητα "σχέδια πόλης- εφαρμογή".

Κάνε μία έρευνα. 

Ένα ΓΠΣ μπορεί και από μόνο του, να γίνεται "αρνητικός" παράγοντας για ένα γεωτεμάχιο που είναι εντός αυτού. Θέλει μελέτη.

Ξαναγράψε μετά από την έρευνα σου.

Edited by nbr
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Αν στο ΓΠΣ είναι εντός περιοχής επέκτασης δεν έχει καμία σημασία για την αρτιότητά του ως εκτός Σχεδίου. Αν από τότε δεν έχει ενταχθεί η περιοχή στο Σχέιδο Πόλεως, δηλαδή δεν έχει γίνει ρυμοτομικό με ΦΕΚ (σημ.: η Π.Ε. έπεται αυτής της διαδικασίας), αν δηλαδή δεν είναι σήμερα οικόπεδο, τότε:

θα πρέπει να ελέγξεις τι αναφέρει το ΓΠΣ για τις παρεκκλίσεις της εκτός Σχε΄διου (αν τις διατηρεί ή τις καταργεί ή τις τροποποιεί ) και αν εντάσσεσεαι σε μία από αυτές ή τις παρεκκλίσεις του 270Δ/1985 (αν τις διατηρεί).

Προσοχή: Οι παρκκλίσεις που αναφέροντια σε Δημοτική οδό, εννοείται η Κύρια Δημοτική/Κονοτική Οδός, που σημαίνει οδός που έχει χαρακτηριστει ώς τέτοια με ΦΕΚ (π.χ. η μοναδική οδός που ανώνει δύο οικσμούς).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.