Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνολικά 5 εκατ. διανυκτερεύσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα το 2022


Engineer

Recommended Posts

Περίπου 597 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις πραγματοποίησαν οι επισκέπτες μέσα από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) το 2022, έναντι 512 εκατομμυρίων το 2019, ενώ για την Ελλάδα οι διανυκτερεύσεις ξεπερνούν τα 5 εκατ.
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat 1,63 εκατ. επισκέπτες κάθε μέρα έμειναν σε ένα κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

Σχεδόν το 1/4 αυτών των διανυκτερεύσεων πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία (137 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις επισκεπτών), ακολουθούμενη από την Ισπανία (118 εκατομμύρια). Η Ιταλία (84 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις), η Γερμανία (42 εκατομμύρια) και η Πορτογαλία (33 εκατομμύρια) συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν 32 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις επισκεπτών, στην Κροατία 31 εκατομμύρια, στην Πολωνία 26 εκατομμύρια και στην Αυστρία 16 εκατομμύρια. Οπως δείχνουν τα στοιχεία οι έξι στις δέκα διανυκτερεύσεις φιλοξενουμένων πραγματοποιήθηκαν στην Ε.Ε από τουρίστες άλλης χώρας (357 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, ή 59,9%).

Οι top προορισμοί

Οι κορυφαίοι προορισμοί για τους τουρίστες που έκλεισαν τη διαμονή τους μέσω μιας από τις τέσσερις πλατφόρμες ( Airbnb, Booking, Expedia Group και Tripadvisor) ήταν το Παρίσι (14 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, ή περισσότεροι από 38.000 επισκέπτες κατά μέσο όρο ανά διανυκτέρευση), η Λισαβόνα (8,8 εκατομμύρια), η Βαρκελώνη (8,8 εκατομμύρια), η Ρώμη (8,6 εκατομμύρια) και η Μαδρίτη (7,1 εκατομμύρια). Συνολικά, αυτές οι πέντε πόλεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 8% (47,3 εκατομμύρια) του συνόλου των διανυκτερεύσεων στην ΕΕ που πραγματοποιήθηκαν μέσω των τεσσάρων πλατφορμών (597 εκατομμύρια).


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.