Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχεδιασμός για απορρόφηση ΤΑΙΠΕΔ και ΤΧΣ από το Υπερταμείο


Engineer

Recommended Posts

Νέα εποχή στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας, καθώς μετά από απόφαση της κυβέρνησης οκτώ δημόσιες υπηρεσίες «μπαίνουν στον δρόμο» της ΔΕΗ. Ανάμεσα σε άλλα, ξεχωρίζει η απορρόφηση του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) και του ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας). Στο νέο μοντέλο που θα έχει το Υπερταμείο θα εφαρμοστούν αμοιβές τύπου ΔΕΗ στα ΕΛΤΑ και αμοιβές τύπου ΕΦΚΑ στις συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με «στόχο τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, εισάγεται στις 8 θυγατρικές εταιρίες της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο). Με σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω αλλαγές: 

>> Υιοθετείται «μοντέλο ΔΕΗ» στις θυγατρικές του Υπερταμείου με στόχο περισσότερη ευελιξία σε θέματα στελέχωσης, προσλήψεων και προμηθειών. Οι θυγατρικές εταιρίες είναι οι εξής:

  • Όμιλος ΟΑΣΑ Συγκοινωνίες Αθηνών (ΟΑΣΑ και οι 100% θυγατρικές του: Οδικές Συγκοινωνίες – ΟΣΥ και Σταθερές Συγκοινωνίες – ΣΤΑΣΥ
  • Ελληνικά Ταχυδρομεία (και η 100% θυγατρική τους: ΕΛΤΑ Courier)
  • ΔΕΘ-Helexpo
  • Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ)
  • Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ)
  • ΓΑΙΑΟΣΕ
  • Ελληνικές Αλυκές
  • Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ)».

>> Θεσπίζεται ένα νέο, πιο σύγχρονο μοντέλο διακυβέρνησης του Υπερταμείου

>> Το ΤΑΙΠΕΔ και το ΤΧΣ απορροφώνται από το Υπερταμείο και συγχωνεύονται με αυτό

>> Συστήνεται ένα νέο Επενδυτικό Ταμείο, με σκοπό την χρηματοδότηση ή συγχρηματοδότηση αναπτυξιακών επενδυτικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.