Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κενό οικοπέδο


Recommended Posts

(Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis)

Γεια σε όλους.

Έχω την παρακάτω πολύπλοκη περίπτωση.

Σε ένα οικόπεδο που άνηκε στην μητέρα μου είχε χτιστεί ένα σπίτι την δεκαετία του 50, υπήρχε το υπόλοιπο του οικοπέδου 150 τετραγωνικά μέτρα. Αυτό το οικόπεδο χωρίστηκε και «πουλήθηκε» κάποια στιγμή στον πατέρα ώστε να οικοδομηθεί για να μείνει από ένα σπίτι σε κάθε έναν μας. Πράγματι χτίστηκε κανονικά ένα σπίτι με άδεια κτλ. Το πατρικό γράφτηκε στον αδερφό μου και ο πατέρας μου, μου έκανε ένα συμβόλαιο στο νέο σπίτι ώστε να το κληρονομήσω μετά τον θάνατό του (ψιλή κυριότητα εγώ, επικαρπία αυτός). Ήρθε η ώρα να του κάνω μια συντήρηση γιατί το σπίτι έχει διάφορα μικρά θέματα. Ξεθάβοντας τα χαρτιά που έχω για το σπίτι μου διαπιστώνω τα παρακάτω:

Ενώ το σπίτι είναι μεσοτοιχία με το πατρικό στο τοπογραφικό που έχω εγώ φαίνεται ότι δεν ακουμπά στο παλαιό σπίτι. Έχει δηλαδή έναν χώρο κενό περίπου 20 τετραγωνικά ανάμεσα στο σπίτι του αδερφού μου και το δικό μου. Από όσο ξέρω έχει γίνει συμβόλαιο στον αδερφό μου κάποια στιγμή όμοιο με το δικό χωρίς τοπογραφικό για το παλαιό σπίτι. Οπότε δεν ξέρω αν το κενό αυτό οικόπεδο αυτό ανήκει στον αδερφό μου ή όχι.

Εννοείται ότι τα δύο δωμάτια είναι χτισμένα παράνομα καθώς δεν φαίνονται στο σχέδιο του σπιτιού. Δεν ξέρω τι ξέρει ο αδερφό μου για όλο αυτό και μιας και δεν τα πάμε καλά δεν θέλω να ανοίξω κουβέντες.

Τι πρέπει εγώ να κάνω τώρα; Διότι βρέθηκα με ένα σπίτι με υπέρβαση χτισίματος το οποίο προφανώς έχει δύο δωμάτια αυθαίρετα το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα δημιουργήσει θέμα στα παιδιά μου. Δεν ξέρω καν σε ποιόν ανήκει το κενό οικόπεδο ανάμεσα στα δύο σπίτια.

 

Όποια βοήθεια δεκτή

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

κατ' αρχας, χρειαζομαστε περισσοτερα στοιχεια...

-πού ειναι το οικοπεδο;

-τι ορους δομησης εχει;

-τι αρχικο εμβαδον ειχε και πώς εγινε η "κατατμηση"

 -πότε εγιναν ολα αυτα;

-τι αναφερουν τα συμβολαια;

- Μηπως εγινε συσταση καθετων;

Με ολα αυτα, πας στον μηχανικο σου, ωστε να κανει εφαρμογη τιτλων.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολλοί αυτοί που μας γράφουν εδώ στο φόρουμ και δεν ξέρω γιατί δεν δίνουν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης τους από την πρώτη στιγμή.

Ούτε μία ημερομηνία για την "πορεία" του / των οικοπέδου! 

Εδώ διαβάζω το δικό σου κτίσμα είναι με "Άδεια" αλλά έχει και δύο δωμάτια αυθαίρετα...... και εσύ το μαθαίνεις τώρα(???). Και τα νόμιμα πόσα είναι?

Έχεις στα κετάπια σου ένα τοπογραφικό που, ενώ τα σπίτια είναι συνεχόμενα (κοινό ντουβάρι) στο τοπογραφικό φαίνεται πως ανάμεσα τους υπάρχουν περίπου 20τμ γης! και εσύ ΔΕΝ το ξαναείδες? Βγήκε τελικά Ο.Α. για κτίσμα που θα πατούσε η μία του πλευρά σε έναν τοίχο άλλου κτίσματος και μάλιστα κτίσμα του 1950?

Μάλλον θα πρέπει να επισκεφτείς  κάποιον μηχανικό της περιοχής, αλλά  και έναν καλό δικηγόρο σαν αυτόν που έχουμε εδώ στο φόρουμ.

 

Υγ. Γράφαμε ταυτόχρονα με το Δημήτρη. Σου τα λέει πιο  αναλυτικά.

Edited by nbr
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.