Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ατεεν/αναγνώριση πτυχίου


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα την γνώμη σας για το εξής θέμα:

Εχω τελειώσει ηλεκτρολόγος μηχανικός  στην Ρουμανία το 2014. Το πανεπιστήμιο ηταν 4ετους φοίτησης. Προχώρησα στην αναγνώριση του πτυχίου μου μέσω ΔΟΑΤΑΠ. Η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τα εξής: Το πτυχίο μου είναι ισότιμο και να γίνει αντίστοιχο θα έπρεπε να εξεταστώ σε 3 μαθήματα. Το αναγνώρισα με το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών του ATEI Καβάλας. Για προσωπικούς λόγους δεν προχώρησα στην εξέταση των μαθημάτων.

Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζομαι ως μηχανικός στην Γερμανία και συγκεκριμένα σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών και κατασκευή δικτύου οπτικών ινών. Πρόσφατα έμαθα για τον οργανισμό ΑΤΕΕΝ και ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Καταρχάς ποιά είναι η ουσιαστική διαφορά μεταξύ αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων και αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας;  Επίσης το γεγονός οτι έχω προχωρήσει στην αναγνώριση μέσω ΔΟΑΤΑΠ, επηρεάζει την αναγνώριση μέσω ΑΤΕΕΝ;  Σκέφτομαι την επιστροφή στην Ελλάδα και οι περισσότερες εταιρείες που μιλώ ζητούν ´´μπλοκάκι´´ με δυνατότητα υπογραφής γι αυτό και θέλω με κάποιον τρόπο να διεκπαιρεώσω  την διαδικασία.

ΥΓ: Δεν προχώρησα στην συνεκτίμηση τίτλου σπουδών για να αναγνωριστώ με κάποιο ΑΕΙ καθώς έχω μεταπτυχιακό αλλα αφορά την εξόρυξη πετρελαίου και αερίου οπότε πρακτικά δεν θα πρόσφερε κάτι στην συνεκτίμηση του τίτλου. Επίσης ο ΑΤΕΕΝ αναγνωρίζει και μεταπτυχιακά;

 

Σας ευχαριστώ

thumbnail_δοαταπ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα πρέπει να δεις την λεγόμενη αναγνώριση προσόντων, μεταφέροντας τα δικαιώματα που έχεις στην Γερμανία, στην Ελλάδα. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, BAS said:

Μάλλον θα πρέπει να δεις την λεγόμενη αναγνώριση προσόντων, μεταφέροντας τα δικαιώματα που έχεις στην Γερμανία, στην Ελλάδα. 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι και γω προσανατολίζομαι κυρίως ως προς την αναγνώριση προσόντων. Θα με ενδιέφερε αν κάποιος συνάδελφος έχει προχωρήσει σε παρόμοια αναγνώριση να μου δώσει περαιτέρω πληροφορίες γιατί δυστυχώς τηλεφωνικά όσο και αν προσπάθησα δεν κατάφερα να επικοινωνησω με το αρμόδιο τμήμα. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.