Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφαλιστικές Εισφορές (Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε)


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

 Είμαι απόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε και εργάζομαι σε τεχνικό γράφειο το τελευταίο διάστημα με δελτίο παροχής υπηρεσιών. 

  Έχω κάνει έναρξη και στην εφορία και στον ΕΦΚΑ ως ελεύθερος επαγγελματίας πριν απο 2 μήνες και θέλω να ρωτήσω για τις ασφαλιστικές εισφορές.

  Η λογίστρια μου είπε ότι επειδή δεν είμαι απόφοιτος Πολυτεχνικής Σχολής δεν μπορώ να γίνω τακτικός μέλος του ΤΕΕ (αν και μπορώ ίσως να γραφτώ στο ΤΕΕ ως απλώς μέλος και να μου παρέχουν τις υπηρεσίες όπως κωδικούς για ΗΤΚ κλπ) και επομένως δεν μπορώ να πληρώνω τα ένσημα μηχανικού αλλά μπορώ να γραφτώ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο και να έχω ένσημα ελευθερου επαγγελματία. 

  Είναι σωστό αυτό; Γνωρίζει κάποιος; Ή υπάρχει και κάποια άλλη περίπτωση;

  Ρωτάω γιατί η προηγούμενη μου δουλεία ήταν σε κατασκευαστική εταιρεία ως μισθωτός βέβαια και με δήλωναν ως μηχανικό κατασκευών στον αντίστοιχο ΚΑΔ.

 Είναι δυνατόν να έχω ένσημα μηχανικού ως μισθωτός και όχι ως ελεύθερος επαγγελματίας;

 

Επίσης να ρωτήσω για το ΤΕΕ και την ΕΤΕΕΜ. Που μπορώ να κάνω την εγγραφή; Επιτρέπεται ως Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε να γραφτώ στο ΤΕΕ; Είχα διαβάσει ότι απο το 2019 μπορούσαν και οι απόφοιτοι των Τ.Ε.Ι  αλλά βγήκε μια απόφαση από το Σ.τ.Ε ότι είναι παράνομο; Και ποιες οι διαφορές με την ΕΤΕΕΜ;

 

Σας ευχαριστώ πολύ

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.