Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οριοθέτηση τμήματος αιγιαλού για απλή χρήση σύμφωνα με αρθ.11 παρ.3 Ν.5092/2024


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Κτηματική Υπηρεσία αρνείται την παραχώρηση τμήματος αιγιαλού για απλή χρήση διότι η κάθετη προβολή των ορίων του καταστήματος που λειτουργεί η επιχείρηση στην ακτογραμμή δεν είναι δυνατή διότι παρεμβάλλονται ακίνητα τρίτων.  Ωστόσο, από το σχήμα του γηπέδου στο οποίο βρίσκεται η επιχείρηση προκύπτει ότι αυτό είναι σε άμεση επαφή με τη ζώνη αιγιαλού. Δηλαδή το γήπεδο έχει τέτοιο σχήμα που, ενώ συνορεύει άμεσα με τη ζώνη αιγιαλού, η κάθετη προβολή του κτίσματος στην ακτογραμμή δεν είναι πρακτικά δυνατή. 

Σύμφωνα με το αρθ.11 παρ.3 ν.5092/2024:

"3. Το παραχωρούμενο τμήμα αιγιαλού και παραλίας σε όμορες επιχειρήσεις ή σωματεία οριοθετείται από: α) την προβολή των ορίων του χώρου όπου δραστηριοποιείται η επιχείρηση ή το σωματείο, όπως βαίνουν κάθετα προς την ακτογραμμή και από β) παράλληλη γραμμή τεσσάρων (4) μέτρων από την ακτογραμμή και την προβολή αυτής προς την επιχείρηση, ώστε το παραχωρούμενο εμβαδόν να μην υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) τετραγωνικά μέτρα και σε κάθε περίπτωση, σε συνδυασμό και με άλλες παραχωρήσεις απλής χρήσης, καταλείπεται ελεύθερο τουλάχιστον το πενήντα τοις εκατό (50%) του εμβαδού ή του μήκους του μετώπου του διακριτού τμήματος αιγιαλού και παραλίας, εντός του οποίου βρίσκεται."

Θεωρείτε οτι ο "χώρος που δραστηριοποιείται η επιχείρηση ή το σωματείο" αναφέρεται στο γήπεδο, στο καθαυτό κτίσμα-κατάστημα ή στον όποιο ευρύτερο χώρο χρησιμοποιείται για τη λειτουργία της επιχείρησης (π.χ. χώροι πρόσβασης και στάθμευσης, πισίνες κλπ); Για να το θέσω αλλιώς, σε γήπεδο π.χ.  με πρόσωπο 1000μ στον αιγιαλό, η επιχείρηση δικαιούται να κάνει χρήση οποιουδήποτε τμήματος του αιγιαλού έμπροσθεν του γηπέδου ή αυτό θα πρέπει να είναι αυστηρά έμπροσθεν του κτίσματος που λειτουργεί η αυτή επιχείρηση (τηρουμένων βεβαίως των λοιπών προϋποθέσεων δηλ. <500τμ και >4μ από ακτογραμμή);;

 

Edited by ntanos
Διόρθωση τίτλου
Link to comment
Share on other sites

ΦΕΚ Β 2419/2024

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 57878 ΕΞ 2024
Εξειδίκευση α) γενικών όρων και περιορισμών για
την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παρα-
λίας, όχθης, παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχεί-
ου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης
πλεύσιμου ποταμού, καθώς και όρων με σκοπό τη
διασφάλιση της κοινοχρησίας και της προστασίας
του περιβάλλοντος, β) των τεχνικών προδιαγρα-
φών των κινητών στοιχείων που τοποθετούνται
στον αιγιαλό και την παραλία προς εξυπηρέτηση
του κοινού και ορισμός προτύπων συμβάσεων πα-
ραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

 

δες και τα ΠΜ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.