Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια για Παταρι (ερώτηση ιδιώτη)


Recommended Posts

Καλησπέρα, πουλάω ένα κατάστημα το οποίο έχει ύψος 4,60 μετρημένο με λέιζερ. Το μεσιτικό που συνεργάζομαι με ενημέρωσε τώρα ότι έχει βγει νόμος ότι για να γίνει πατάρι θα πρέπει να έχει ύψος 5μιση μέτρα και ότι για να πουληθεί θα πρέπει να κάνω τακτοποίηση παταριου πριν το πουλήσω. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής , πόσο κοστίζει η άδεια και αν από θα πρέπει να γίνει όντως από εμένα αυτό η αν τυχόν προχωρήσω σε πώληση θα μπορέσει να γίνει από τον αγοραστή μελλοντικά καθώς εγώ το πουλάω ως μαγαζί κ οι περισσότεροι αγοραστές σκέφτονται για αλλαγή χρήσης του ακινήτου. Τέλος για αλλαγή χρήσης μου είπαν πάλι από το μεσιτικό ότι θα πρέπει να συμφωνήσει το 51 % της πολυκατοικίας , καθώς το ακίνητο έχει ξεχωριστή είσοδο αλλά ανοίκει σε ισόγειο τμήμα πολυκατοικίας. Το καταστατικό της πολυκατοικίας είναι του 1970κατι το οποίο δεν αναφέρει κάτι τέτοιο Ευχαριστώ 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, ivona said:

... Το μεσιτικό που....

...πάλι από το μεσιτικό ...

πέραν του μεσιτικού πρέπει να πας σε Τεχνικό Γραφείο Μηχανικών για να σε κατευθύνει και να "τακτοποιήσεις" όλες τις ενδεχόμενες αυθαιρεσίες.

Σε κάθε περίπτωση θα πας διότι προ πώλησης ο συμβολαιογράφος θα σου ζητήσει Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ακινήτου που θα πρέπει να την κάνει Μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Είχε γίνει μεταβίβαση ακινήτου από τον πατέρα μου προς εμένα πριν 2 χρόνια οπότε έχει ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να προχωρήσω σαν πώληση αυτό είναι σαν ενδεχόμενο σε περίπτωση που δεν βρεθεί ενοικιαστής καθώς είναι άδειο εδώ και 2 χρόνια 

Link to comment
Share on other sites

Υπεύθυνη απάντηση με τα χαρτιά σου από μηχανικό φυσικά επί πληρωμή. Όχι από μεσίτες και βέβαια όχι από φόρουμ που ο κάθε πλακατζής cvlengnr σου λέει ανώνυμα το μακρύ και το κοντό του.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο ερωτών τα έχει βάλει όλα στο μίξερ...Να απευθυνθεί σε μηχανικό με επιτόπια επίσκεψη στο γραφείο του. Όσα αναφέρει δεν βγάζουν νόημα. Όσο για το ότι "είπε ο μεσίτης..."  θα προσπαθήσω να συγκρατηθώ...

Link to comment
Share on other sites

όλοι συγκρατημένοι είμαστε με το "ο μεσίτης μου είπε..." θέλω όμως να βλέπετε την θετικιά πλευρά της ιστορίας, ο κύριος δεν είναι εντελώς άσχετος τακτικά με τον χώρο και το αντικείμενο μας, χρειάζεται μια ελαφρότητα να είστε συγκρατημένοι, θα μπορούσε να ήταν "μια που ρίχνει κάρτες ταρώ μου είπε ..." Οπότε καλή συγκράτηση και ύπνο ελαφρύ.
Ivona θα συνιστήσω επίσης να βρεις να ρωτήσεις κάποιον μηχανικό, ακόμα η ΗΤ αν σου είχε κάνει Ηλεκτρονική ταυτότητα κάποιος μηχανικός στον πατέρα σου πριν 2 χρόνια και σου είχε μεταβιβάσει, έχει λήξει η βεβαίωση μηχανικού. Οπότε για την περίπτωση που θέλεις να πουλήσεις θα χρειαστείς έναν μηχανικό να την βρει, να ελένξει το ακίνητο ότι είχε γίνει ηλ. Τυατόητα και οχι ρύθμιση αυθαιρέτων και να σου φτιάξει μια νέα.
Οι βεβαιώσεις στην ηλεκτρονική ταυτόητα που είναι απαραίτητες για να γίνει η πώληση, έχουν ισχύ..... 2 μήνες!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.