Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με μηχανικό


Recommended Posts

(Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis)

Καλησπέρα σας,

Είμαι ιδιώτης που έχει μπει στη διαδικασία να ξεκινήσει διαδικασίες για πανωσήκωμα, σε διόροφο κτίσμα του 1965(ισόγειο) - 1971 (πρώτος όροφος). Η οικοδομή είχε αρχικά πρόβλεψη για τετραόροφη. Το έδαφος της περιοχής είναι βραχώδες. Απευθύνθηκα σε γνωστό μηχανικό (μαύρη η ώρα), και έγιναν τα εξής:

1) Στατική μελέτη με κρουσιμετρήσεις. Μου επιβεβαίωσε ότι μας παίρνει να γίνει προσθήκη μεταλλικής κατασκευής.

2) Έκδοση οικοδομικής άδειας. Εκδόθηκε φέτος με όλα τα αρχεία, και ανάρτηση στο e-adeies κανονικά.

Και τώρα έρχεται το καλό. Μου ξεφουρνίζει ότι πρέπει να γίνει έλεγχος θεμελίωσης της παλιάς κατασκευής για να δούμε ότι τα θεμέλια είναι όπως τα λένε τα σχέδια. Προφανώς έξτρα κόστος για εμένα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι το πώς θα γίνουν οι ενισχύσεις αν χρειάζονται! Γιατί αν είναι να σπάσει το μισό ισόγειο και να πρέπει να το αποκαταστήσουμε, προφανώς δεν συμφέρει. Όταν τον ρώτησα γιατί δεν έγιναν αυτά στην πρώτη στατική μελέτη και γιατί έβγαλε άδεια, μου είπε "δεν χρειαζόταν για να βγει η άδεια".

Όπως καταλαβαίνετε είμαι σε απόγνωση, σκεφτόμενος το χειρότερο σενάριο. Έχω βρει άνθρωπο να αποκαλύψει ένα θεμέλιο για να το δούμε. Σε περίπτωση που χρειάζεται ενισχύσεις όμως, δε νομίζω πως θα μπορώ να ανταπεξέλθω σε όλο αυτό το κόστος, και θα πάει στράφι η άδεια και όλα τα λεφτά που μου έχει πάρει. Σε αυτό το ενδεχόμενο, μπορώ να αξιώσω κάτι από τον μηχανικό; Όπως αποκατάσταση με δικά του έξοδα (δική του παράλειψη, δικό του κόστος) ; Εν πάση περιπτώσει, αν γίνει αυτό θα ήθελα πραγματικά να τον καταγγείλω σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Πού να απευθυνθώ; Σε ΤΕΕ, πολεοδομία, περιφέρεια; Καταλαβαίνετε ότι αν έχω μία άδεια στα χέρια μου που είναι κουρελόχαρτο, πρέπει να πληρώσει για το λάθος του (δεν εννοώ μόνο χρηματικά προς εμένα, εννοώ γενικά να επέλθουν οι απαραίτητες ποινές για μία τέτοια πρακτική).

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορούμε ούτε να γνωρίζουμε αν σας είπε κάτι ή του είπατε κάτι. ‘Η τι νομίζεις ότι κατάλαβες ή πως το μεταφέρεις.

Είναι μόνο η δική σου περιγραφή και εντύπωση.

Μόνο τα γραπτά έχουν ισχύ.

Ούτε μπορούμε να κάνουμε Δικαστήριο με απούσα την άλλη πλευρά και μόνο με την δική σας αφήγηση.

Συνοπτικά δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για το οτιδήποτε απ’ όσα περιγράφεις.

Το θέμα έχει ολοκληρωθεί και κλειδώνει.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.